Kiekko-Vantaa tauolle tappio niskassaan

Kajaanin Hokki otti lauantai-illan koitoksessa kauden toisen voittonsa Kiekko-Vantaasta. Edellinen kohtaaminen Kajaanissa päättyi isäntien 3-1-voittoon ja tälläkin kertaa Hokki oli parempi samoin numeroin.

Molemmat joukkueet olivat ennen ottelua kokeneet pieniä muutoksia. Hokin kokoonpanossa pelasivat Rauman Lukosta lainatut maalivahti Antti Jokela ja puolustaja Otto Honkaheimo. Jokela oli yksi joukkueensa sankareista torjuen 30 vantaalaislaukausta. Valmentaja Vladimir Kolek oli syystäkin miehiin tyytyväinen.

- Molemmat onnistuivat. Maalivahti pelasi erittäin varman pelin ja samoin tuo Honkaheimo. Pitää olla tyytyväinen.

Loukkaantumisista kärsivä Kiekko-Vantaa oli nostanut illan otteluun kaksi peluria seuran junioreista. Lisäksi maalin suulle asteli parin vuoden tauon jälkeen Vantaalle palannut Joni Hallikainen, joka oli debyyttiottelussaan torstaina torjunut nollan. Tämä ottelu ei Hallikaisen osalta alkanut läheskään yhtä hyvin, sillä ensimmäisessä erässä hän päästi viidestä laukauksesta selkänsä taakse kaksi ja hankki lisäksi itselleen kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä.

- Maalivahtipeli ei tänään ollut loistavaa, mutta annetaan miehelle nyt aikaa. Uskon, että hänestä on vielä iloa keväämmällä. Ei vaadita liikaa, kaksi peliä vasta pelannut ja ollut oikeastaan vasta viisi kertaa jäällä tässä syksyllä, kommentoi Kiekko-Vantaan valmentaja Petteri Hirvonen Hallikaisen esitystä.

Hokki viimeistelee kovalla prosentilla

Ottelun alku oli selvää Kiekko-Vantaan hallintaa, mutta joukkue tuhrasi hyvän paineen pyörimällä kulmissa. Hokin puolustus toimi mallikkaasti, eivätkä isännät päässeet lainkaan maalipaikkoihin. Helpotusta maalintekoon tarjottiin, kun vieraiden lainapuolustaja Otto Honkaheimo kampitti itselleen kaksiminuuttisen ajassa 5.25.

Ylivoiman aikana Kiekko-Vantaa ei saanut mitään mainitsemisen arvoista aikaiseksi, mutta hetki jäähyn päättymisen jälkeen oli ottelun avausmaali lähellä. Tommi Oksa syötti maalin eteen Arne Köhlerille, joka ei kuitenkaan saanut onnistunutta ohjausta aikaiseksi, vaan tökkäsi kiekon kulmaan.

Erän puolivälin paikkeilla kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään kohti Antti Jokelaa, mutta maalitili ei auennut. Ensin Tuomas Tikkanen laukoi hyvältä paikalta suoraan päin Jokelaa, ja hetkeä myöhemmin Sami Kautto laukoi myöskin hyvältä paikalta etukulmasta ohi. Vyörytyksen päätteeksi vieraiden Niko Saarenpää joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti.

Kiekko-Vantaan ylivoimapeli oli todella surkeaa. Hokki-pelaajat Veli-Antti Leinonen ja Miika Kurka karkasivat alivoimalla 2-1-hyökkäykseen. Kurka hassutti vantaalaispuolustaja Jussi Erkkilän ja syötti maalin eteen Leinoselle, jolla oli helppo työ ampua vieraat 1-0-johtoon.

Saarenpään vielä istuessa jäähyllä isäntien ylivoimapeli sai surkean päätöksen, kun maalivahti Joni Hallikainen laukoi kiekon katsomoon, ja sai jäähyn pelin viivyttämisestä. Suuria hurraa-huutoja ei Hokinkaan ylivoima aiheuttanut, sillä Juha Silvanderin vanhanaikaisen yritystä lukuun ottamatta laukauksia ei juuri nähty.

Erän lopulla Hokki iski toistamiseen. Vantaalaispuolustus löysäili koko viisikon toimesta, eikä Hallikaisestakaan ollut sankariksi. Kiekko lipui maalivahdin alueen reunaa pitkin, mutta Hallikainen ei syystä tai toisesta viitsinyt ottaa sitä kiinni. Vieraiden Tuomo Kortelaista sen sijaan pelaaminen kiinnosti, ja hän pääsikin ampumaan kiekon etukulmasta sisään. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 0-2-osuma syntyi ajassa 18.29 ja syöttöpisteet kirjattiin Tuomas Nikoskelaiselle ja Tuomo Laukkaselle.

Maalit 2, viihdyttävyys 0

Toisen erän alku oli kotiyleisön mieleen, sillä Kiekko-Vantaa onnistui kaventamaan ajassa 24.00. Arne Köhler nousi maalille ja laukoi päin Antti Jokelaa, joka torjui kiekon eteensä. Jani Södö oli ensimmäisenä paikalla ja ampui reboundin maaliin.

Vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen Kiekko-Vantaa pelasi kuudella kenttäpelaajalla, eikä rike jäänyt linjatuomarilta huomaamatta. Vantaalaisten saama joukkuerangaistus olikin erän ainut jäähy, sillä päätuomari Tuomas Pöyhösellä oli harvinaisen salliva linja.

- Monen ottelun jälkeen olen kehunut tuomareita, mutta tänään täytyy kyllä sanoa, että luulin judokisojen olevan tuossa naapurihallissa eikä täällä. Kiekottoman pelaajan estäminen oli tänään niin runsasta, että ei kaukalossa voinut karvata yhtään. Tai voi yrittää, mutta... Käsittämätöntä, ihmetteli Petteri Hirvonen ottelun jälkeen.

Ylivoiman aikana Hokin Markus Haverinen onnistui survomaan kiekon maaliin, mutta Pöyhönen oli ehtinyt viheltää pelin poikki. Ajassa 31.26 vieraat kuitenkin onnistuivat tekemään hyväksytysti kolmannen maalinsa. Kapteeni Kimmo Happo teki kauden avausmaalinsa ampumalla oikealta laidalta kohti Hallikaista, joka lirautti kiekon kainalostaan maaliin.

Ajassa 36.08 Vladimir Kolek päätti ottaa aikalisän, sillä hänen mielestään Kiekko-Vantaa hallitsi peliä. Hallitsi tai ei, tulostaululla se ei ainakaan näkynyt.

Erän lopussa Kimmo Happo pääsi ampumaan vielä kaksi kertaa lähes täsmälleen samasta paikasta, josta teki maalin, mutta molemmat laukaukset suuntautuivat takakulman ohi.

Ei enää edes maaleja

Kolmannen erän alku oli Hokin hallintaa. Omat paikkansa olivat niin Juha Silvanderilla kuin Tuomas Nikoskelaisellakin. Silvander ei ohjauksellaan onnistunut ohittamaan Hallikaista, eikä Nikoskelaisenkaan laukaus maaliviivaa lähemmäksi päätynyt.

Ajassa 48.56 kotijoukkueelle tarjottiin vielä kavennusmahdollisuutta, kun Tuomo Kortelainen passitettiin jäähyaitioon. Ylivoima oli jälleen täysin mitäänsanomatonta, ja Hokilla olikin helppo työ heittää kiekko kerta toisensa jälkeen vantaalaispäätyyn.

Seitsemisen minuuttia ennen ottelun päätöstä isäntien Petri Pitkäjärvellä oli nousunsa jälkeen mahdollisuus maalintekoon, mutta hän hukkasi erän parhaan maalipaikan.

- Ei oltu teräviä niissä maalintekopaikoissa. Siellä oli ihan tarpeeksi tontteja lyödä peli tasoihin. Niillä hetkillä, kun oli paikka, ei oltu teräviä, kommentoi Hirvonen.

Reilut kolme minuuttia ennen loppua Kiekko-Vantaa otti aikalisän ja Hallikaisen pois maalilta. Viimeisetkään hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta, vaan Hokki vei voiton numeroin 3-1. Vladimir Kolek oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Pitää kiittää koko joukkuetta, jokaista pelaajaa, joka oli tänään mukana. Pojat tekivät sataprosenttisen työn joukkueen eteen. Minun mielestä pelasimme aktiivista jääkiekkoa ja olen erittäin tyytyväinen tuohon esitykseen. Meiltä erittäin hyvä peli, kehui Hokki-luotsi.

Petteri Hirvonen ei luonnollisestikaan tyytyväinen ollut.

- Kävi just niin kuin varoitettiin joukkuetta, että älkää rakastuko siihen tyhjään tilaan, joka on siellä kaukalon kulmissa. Kaveri tulee aivan varmasti puolustamaan ja kyttäämään nopeita vastaiskuja. Sitten kun oli niin sanotusti housut kintuissa, alettiin taistelemaan, ettei sukukalleudet jäädy, kertoi Hirvonen.

Kiekko-Vantaa jatkaa pelejään tauon jälkeen torstaina 17.11. isännöimällä Jokipoikia. Hokki puolestaan isännöi jo ensin viikon perjantaina Hermestä.