Aseeton KeuPa jäi Jukureiden jalkoihin

Ronan Quemener nollasi KeuPan toistamiseen.
KeuPasta ei ollut Jukureiden pysäyttäjäksi. Ottelun voittajasta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä, sillä sen verran aseeton oli KeuPa Jukureiden kyydissä. Voiton takuuna toimi maalivahti Ronan Quemener, joka nollasi KeuPan toistamiseen. Loppulukemat 60 minuutin jälkeen Keuruun perjantai-illassa olivat varsin selvät 0-5.

Ensimmäisen erän alkuminuutit lupailivat vauhdikasta kohtaamista. Erä oli pitkään varsin tasainen, mutta kääntyi loppua kohden Jukureille.

Molemmilla joukkueilla oli avauserässä omat paikkansa. KeuPan paras paikka siunaantui Matias Kiiskiselle, joka pääsi nokikkain Ronan Quemenerin kanssa. Kiiskisen kesy ratkaisu päätyi ranskalaisvahdin syliin. Myös Joona Peränen pääsi kokeilemaan Quemenerin virettä huippupaikalta, mutta Jukurit-vahti teki näyttävän tuplatorjunnan.

Jukurit pääsi kokeilemaan avauserään ylivoimansa toimivuutta, kun KeuPan Teemu Huttu joutui jäähyaitioon kampituksesta. Jukureiden ylivoima pyöri varsin mallikkaasti, mutta KeuPan uhrautuva puolustus blokkasi laukausia urhoollisesti.

Juuri kun kotijoukkue sai miehistönsä täyteen, näki avausmaali päivänvalon. Oula Palve räväytti b-pisteen kaarelta tulisen rannevedon räpyläpuolen yläkulmaan, maalin pohjustivat Jaakko Turtiainen ja Santeri Lukka.

Vieraat lisäsivät johtoaan vain minuutti edellisestä. Timo Hiltunen löysi poikittaissyötöllä hyökkäysalueelle polkeneen Niko Laakkosen ja mies viimeisteli kliinisesti lukemiksi 0-2.

Jukurit lisäsi kierroksia toiseen erään

KeuPa tuli toiseen erään terävästi ja pääsi kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta erän ensimmäisellä minuutilla. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin täysin surkeaa, eikä KeuPa saanut minkäänlaisia tilanteita aikaan.

Jukurit pääsi myös näyttämään omaa ylivoimaosaamistaan erän ensimmäisellä neljänneksellä. Hyvin pyörinyt ylivoima tuotti tulosta, kun Palve ja Hokkanen petasivat komean kuvion päätteeksi paikan Turtiaiselle, jolla oli helppo työ toimittaa kiekko maalin kulmalta verkon perukoille.

Kotijoukkue sai hieman otetta ja painetta vieraiden päätyyn erän toiselle neljännekselle. Jukurit-käskijä Antti Pennanen reagoi välittömästi ja otti tilanteeseen aikalisän.

Aikalisä toi vieraiden otteisiin herätystä ja toisen erän loppu meni vieraiden hallinnassa, jossa vierasjoukkue heilutti tahtipuikkoa lähes miten tahtoi. Jani Savolainen lisäsi lyöntilaukauksella mikkeliläisten johdon jo neljään Mika Kujanpään tarjoilusta.

Oula Palve oli ovelalla pelipäällä.

Kolmas erä pelailtiin pois

Kolmas erä oli lähinnä pelailua. KeuPa yritti näennäisesti ja loi painetta Jukuri-päätyyn, mutta laukaukset lähtivät huonoilta sektoreilta. Toisaalta Jukureiden pelaajat peittivät laukauksia ja taistelivat irtokiekoista.

Anthony Guttig ampui erän ainoan maalin ja muutti loppulukemat 0-5:een Joonas Kalliolan ampumasta irtokiekosta.

Jukureiden valmentaja Pennanen kommentoi ottelua.

− 5-0 taulussa voittajasta ei ole epäselvyyttä. Eka kymppi oli meiltä huono, siinä tuli vastustajalle muutama huippupaikka, maalivahti hoiti ne pois. Sen jälkeen pystyttiin nostamaan omaa pelaamista ja kasvettiin ja kehityttiin. Viimeisellä 50 minuutilla ei montaa huippupaikkaa enää annettu.

− Ensimmäinen peli oltiin vaiheessa ja tänään saatiin vähän siihen lisää. Edelleenkin on paljon työtä edessä, että saadaan tuo peli sellaiseksi mitä halutaan, päätti Pennanen.