KooKoo väisti sudenkuopat - "Ei ollut helppo matka"

MESTIS / Raportti
Petteri Similä joutui melkoiseen tulitukseen SaPKo-maalilla.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
KooKoon ja SaPKon ottelusarjan seitsemäs kohtaaminen tarjosi paljon maaleja, mutta huomattavasti vähemmän tunnetta kuin aiemmat ottelut. KooKoo piti savonlinnalaiset pois maalipaikoilta ja latoi itse puolestaan kiekon seitsemän kertaa ohi Petteri Similän.

Ottelun tärkeys heijastui etenkin KooKoon otteisiin positiivisella tavalla ottelun ensimmäisistä minuuteista lähtien. Oranssimustat ottivat isännän otteet heti alusta alkaen ja hallitsivat kiekollisesti peliä savonlinnalaisten kustannuksella.

Avauserä toi KooKoolle kaksi maalia kun Lahden Pelicansin laina-apu Hannes Björninen ja KooKoon kultakypärä Teemu Rinkinen merkauttivat molemmat maalin mieheen.

SaPKollekin avautui ensimmäisessä erässä muutama varsin mainio tekopaikka, mutta Mikko Rämö oli mies paikallaan, eikä SaPKo pystynyt murtamaan KooKoon tiivistä puolustuspeliä rikki. Toinen eräkään ei tuonut muutosta ottelun kokonaiskuvaan. Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä vaikeampi väsyneen SaPKon oli pysyä KooKoon kelkassa mukana.  

− Jos olisimme alkuun saaneet niistä muutamasta maalipaikasta maalin, niin paine olisi ollut varmasti kovempi KooKoolle. Kun pelataan paras seitsemästä -ottelusarjaa ja etsitään parempaa joukkuetta, niin kaikki kunnia KooKoolle tästä ottelusarjasta, SaPKo-käskyttäjä Janne Sinkkonen jutteli taiston tauottua.

Huovilan huitaisu katkaisi selkärangan

Ottelun lopullisen ratkaisu tapahtui SaPKon oman hölmöilyn kautta. Niklas Huovilan maila kävi korkealla ja teki verta vuotavan haavan Tomi Peltosen kasvoille. Peltonen jäi jäähän pitelemään kasvojaan ja ottelun tuomaristo siirtyi pitämään omaa kokoustaan tilanteesta. 

Yleisön vaatiessa Huovilalle ulosajoa päätuomari Ville Vuohtoniemi teki ratkaisun ja näytti Huovilalle tien suihkun puolelle.

SaPKo taisteli alivoimastaan valtaosan uhrautuvasti ja esti monta KooKoon laukausta. Viimein savonlinnalaiset joutuivat nöyrtymään, kun Markus Västilä toimitti siniviivalta tarkan rannelaukauksen yläputken alle ja KooKoon turvallisen tuntuiseen 4-0-johtoasemaan.

Toisen erän päätteeksi Esa Lehikoinen iski sääliä tuntematta vielä oranssimustien viidennen maalin ohi SaPKon maalilla torjuneen Petteri Similän.

SaPKo surffaili kohti kesälomia

Päätöserä ei parin maalin lisäksi tarjonnut enää suuria tunteita. SaPKon otteista paistoi luovuttaminen ja ottelusarja oli henkisesti hävitty jo. Joukkue säilytti olosuhteet huomioiden hermonsa vaikka tulostaululla olivatkin tylyt lukemat kotijoukkueen eduksi.

KooKoo sen sijaan otti ilon irti savonlinnalaisten kustannuksella ja tarjosi 2222 katsojalle mukavasti vastinetta rahoille. Joukkueen kuudes osuma merkittiin Jan-Mikael Juutilaiselle ja ottelun viimeinen maalin puolestaan viime kevään pudotuspelien parhaalle pelaajalle, Tomi Peltoselle.

Maalissa torjunut Rämö ehti kiekon eteen ottelun aikana 28 kertaa ja pelasi pudotuspelien kolmannen nollapelinsä. 

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa kasvuun ottelusarjan aikana.

− Ei ollut helppo matka meille. Paljon opittiin ja kehityttiin sarjan aikana ja kiitos SaPKolle siitä. Pidemmän aikaa on ollut tunne että kun tämä sarja käännetään niin tämä voi olla yksi kulminaatiopiste koko meidän keväälle, Mattila pohti.

Kouvolalaiset etenivät näin voitolla välieriin ja kohtaavat maanantaina kotonaan TUTO Hockeyn. 

» Lähetä palautetta toimitukselle