Sinkkonen: "Minulla on huikea joukkue käsissäni"

MESTIS / Raportti
SaPKon voiton juhlinta oli ansaittua.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo kunnostautui perjantain kotipeliinsä ja antoi KooKoolle kunnon vastuksen. Jo pelin alkuminuuteilla maalihanat aukaisseet savonlinnalaiset taistelivat loistavasti ja tasoittivat otteluvoitot vieden sarjan ratkaisun Kouvolaan.

KooKoon pelattua kaksi edellistä peliä päästämättä yhtään maalia SaPKon oli saatava tehtyä peliinsä suuria muutoksia, jotta heillä olisi mahdollisuuksia kouvolalaisia vastaan.

Muutoksia todellakin oli tiedossa, sillä virkistynyt SaPKo tykitti ensimmäisen maalinsa jo ajassa 1.42 Miiko Hintzin voimin. Maali antoi potkua kummallekin joukkueelle ja peli pyöri vauhdikkaasti päädystä toiseen.

SaPKon toisen maalintekijä oli Niklas Huovila ja seuraava onnistujana oli vain 14 sekuntia Huovilan jälkeen Joonas Toivanen. Tämä aiheutti KooKoon kannustusjoukkojen ja SaPKon kannattajien välillä mellakointia.

Kotijoukkueen vauhti vain lisääntyi kahden nopeasti tulleen maalin jälkeen, mutta kouvolalaiset eivät antaneet tuumaakaan periksi.

Ensimmäisen alivoimansa isäntäjoukkue hoiti hienosti. KooKoo ei päässyt edes kunnolla pyörittämään ylivoimaa, mutta seuraavassa ylivoimassa Olli Julkunen latasi kiekon erehtymättä ohi Petteri Similän.

Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä puhuivat puolestaan: Similällä viisi ja KooKoon Mikko Rämöllä yhdeksän.

− Ensimmäinen erä oli meidän murheenkryynimme tänään, totesi KooKoon päävalmentaja Petri Mattila.

Aggressiivinen toinen erä

Toisessa erässä peli oli todella aggressiivista, ja SaPKon Juuso Forsström jäi hetkeksi jäänpintaan makaamaan ennen kuin luisteli paikattavaksi kasvojaan pidellen. Tästä ei tullut jäähyä yleisön mekastuksesta huolimatta.

KooKoon toisen maalin tarjoili Hannes Björninen.

Erän puolivälissä kotijoukkueen ote herpaantui: kiekko ei pysynyt lavassa eikä hyökkäyksiin päästy lähtemään kunnolla. KooKoon vahva karvaus ei tuottanut tulosta, sillä SaPKon hyvä puolustus piti pässipaidat mukana pelissä.

Yleisön mellakoinnin takia toisen erän alkupuolella katsomoon tilannetta rauhoittamaan saapuivat viisi poliisia.

Taklauksia sateli niin suuntaan kuin toiseen ja useat pelaajat keräilivät sen jälkeen itseään jäänpinnasta. Aggressiivinen peli sopi pudotuspelien henkeen.

"KooKoolle yksi maalipaikka"

Kolmannessa erässä kaikesta huomasi, miten tärkeä peli oli kyseessä niin joukkueelle kuin kotiyleisöllekin. SaPKon ote oli aivan erilainen, sillä jokaisesta kiekosta taisteliin eikä periksi annettu.

SaPKon kovan karvauksen takia KooKoo ei päässyt hyökkäämään, joten maalipaikat jäivät vähiin. Pässipaitojen ylivoima toimi viimeinkin, mutta Rämö oli maalillaan vakaa, eikä kahdesta videotarkastuksesta huolimatta SaPKolle kirjattu lisää maaleja.

− Annettiin aika helpot maalit alkuun. Takaa-ajo oli pitkä ja tiukka, mutta maalin päähän jäätiin. Onneksi olemme voittaneet sen verran pelejä, että pääsemme vielä kuuluisaan seitsemänteen peliin ja nauttimaan kotiyleisön edessä. Nämä on niitä hetkiä, jolloin timantit sitten hioutuvat, Mattila tiivisti.

− Eihän tästä mihikään pääse, minulla on huikea joukkue käsissäni. Pojat tuolla ihmettelivät, että miksi heitä syytellään siitä, ettei yritetä ja taistella. Tuossa tuli vastaus kaikille marmattajille ja kirjoittajille, Janne Sinkkonen näpäytti.

− Kyllähän tuo kolmas erä oli huikea. KooKoolla yksi maalipaikka, toki se oli aika selkeä, mutta jos tuolla tavalla pystymme pitämään johtoaseman tässä vaiheessa kautta veitsi kurkulla.

− Se riitti tänään. Lähdemme sammuttamaan liigahallista valot, se on teemamme huomenna, Sinkkonen tunnelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle