LeKille rutiinivoitto väsyneestä vastustajasta

MESTIS / Raportti
125 minuuttia tehokasta peliaikaa reiluun vuorokauteen oli liikaa Salamoiden kapealle miehistölle. Väsyneet kirkkonummelaiset eivät pysyneet ylemmän kastin LeKin kyydissä. Ilman vierasmaalivahti Simo Vehviläisen hyvää taistelua loppulukemat olisivat voineet olla rumemmatkin kuin 4-0 (2-0, 1-0, 1-0).

Lempäälässä kävi lauantai-iltana kuten ennalta osattiin pelätä tai toivoa. Ottelu jäi laimeaksi ja jännitysmomentit vähäisiksi. Peräkkäisinä päivinä pelaaminen oli rammalle vierasjoukkueelle liikaa. Sarjassa viidentenä oleva Lempäälän Kisa vyörytti laajan materiaalinsa turvin ja otti helpon voiton.

Salamat sai edellisillan ottelun tapaan jalkeille tasan 15 miestä, joista Iippo Suutarinen ja Ari Katavisto joutuivat pelaamaan puolikuntoisina. Sivussa oli miehiä eri syistä reilun kentällisen verran.

- Me ollaan pienellä bändillä vedetty muutama peli ja hyvin taistelu. Nyt loppui bensa ihan täysin. Jaloissa oli ehkä vielä jollain ruutia, mutta päässä ei ollut enää kellään. Ei joukkuepelaamisesta tullut hevon humppaa. Kaks-ykkösissä ei ollut enää virtaa syöttää lavan yli, Salamoiden päävalmentaja Jarmo Jamalainen tunnusti rehdisti.

- Kunhan nyt pelattiin tämä peli pois. Huilataan ja keskitytään keskiviikon peliin. Se on meille tärkeä. Siitä pisteet, niin päästään HeKin ohi sarjassa, Jamalainen jatkoi.

Vaikka avausmaalia saatiin odottaa lähes ensimmäisen erään puoliväliin saakka, peli oli alusta alkaen LeKin heiniä. Vaikka vierailijoita ei voinut yrityksen puutteesta syyttää, rakensi kotijoukkue neljän ketjun voimin tilanteita jatkuvalla syötöllä salamamaalille. Ironisesti lempääläisten alun pirtein osa oli nimenomaan Jaakko Kolarin johtama nelosketju. Vierailijallahan ei miehiä moiseen ylellisyyteen riittänyt.

Kotijoukkueen laajasta materiaalista ainoastaan Miikka Kuuselan johtama ykköstrio jäi pimentoon ottelussa.

Ensimmäisten Mestis-maalien ilta

Salamoiden väsymys ja päätuomari Seppo Lindroosin tarkka linja olivat vierailijalle tuhoisa yhdistelmä. Ensimmäisestä kahden miehen alivoimastaan kirkkonummelaiset tosin selvisivät, kun LeKin miehet sutivat pariin otteeseen vapaasti paikasta takatolpalta ohi.

Lopulta kotijoukkueen avaus- ja voittomaalin sivalsi nelosketju. Salamat menetti maalinsa takana kiekon Kolarille, ja tämän passista pääsi laukomaan maalin edestä Heikki Silvennoinen. Osuma oli pienessä roolissa olleelle työn raskaan raatajalle Mestis-uran ensimmäinen.

Myös kotijoukkueen toinen osuma oli tekijänsä ensimmäinen Mestiksessä. Siirtoajan lopulla Lempäälään Ilveksen A-nuorista tullut hyökkääjä Antti Roppo yllätti Vehviläisen maskin takaa hieman ennen erätaukoa. Maalien väliin mahtui muutama salamavahti Vehviläisen hyvä torjunta sekä kirkkonummelaisten yksittäinen väläytys. Iippo Suutarinen pääsi läpiajoon, mutta laukoi yli maalin.

Pirteästi esiintynyt Roppo onnistui toisessa erässä toistamiseen, kun nuori laitahyökkääjä nosti kahden miehen ylivoimalla irtokiekon takakulmalta sisään.

- Oikeille miehille tulivat osumat. Saivat kiitosta hyvästä työstä, lempääläisluotsi Juha Juujärvi kiitteli ja kehaisi samalla myös Roppon ketjukaverit Tommi Välimaan ja Jose Nippalan.

- Nippalan kenttä oli tänään selkeästi meidän paras ja Kolari, Santanen ja Silvennoinen loivat myös paikkoja. Viikonlopun antiin olen tyytyväinen. Kaikki miehet näyttivät, että pystyvät puolustamaan ja löytyi vähän leveyttä hyökkäystehoihin, Juujärvi jatkoi.

Enemmän jalkaa, vähemmän tahtoa

Harmittamaan Juujärveä jäi tuhlailu. Avauserän ilotulituksessa olisi kotijoukkueella ollut ainekset tehdä enemmänkin kuin kaksi maalia. Vaikka Vehviläisen 38 torjunnasta suurimmat määrät kirjattiin toisessa ja kolmannessa erässä, hiipui lempääläisten päämäärätietoisuus paikkojen luonnissa loppua kohden.

- Tiedettiin, että Salamat varmasti taistelee ja koittaa vähällä miehityksellä puolustaa uhrautuvasti. En tiedä omasta joukkuesta, mikä meillä epäonnistui pelin alkuun, kun meillä oli kuitenkin tarkoitus alussa mennä kaikkein kovimmalla jalalla. Tuntui että pelin edetessä löytyi jalkaa enemmän. Toinen asia mikä harmittaa, ovat hukatut maalipaikat. Peli olisi pitänyt tuloksellisesti ratkaista ensimmäisessä erässä, Juujärvi pohti.

Toiseen erään sisältyi lyhyt jakso, jonka aikana Salamoilla oli muutama hyvä tilanne lyhyen ajan sisään. LeKi-vahti Juho Santanen näytti kuitenkin, että 21 torjunnalla tullut nollapeli oli ansaittu.

- Niinä hetkinä kun kaveri tuli vastahyökkäyksiin ja muutamiin päätypyörityksiin, Santasen Juho jatkoi hyviä otteitaan ja antoi vähän lepsuiluja anteeksi. Hyvää oli myös, että järki pysyi mukana eikä lähdetty mukaan mihinkään kohelluksiin. Alivoimapelaamiseemme olen myös tyytyväinen, Juujärvi mietti.

Vierasjoukkue tipahti lopullisesti kyydistä ottamalla viisi kaksiminuuttista toisessa erässä. Avainmiehet hyvin taistelleen Jarno Niinimäen johdolla joutuivat hurjan rasituksen kohteeksi.

Päätöserässä LeKin nälkä riitti vielä yhden maalin tekemiseen. Tommi Välimaa sivalsi suorasta hyökkäyksestä nousunsa päätteeksi loppulukemiksi 4-0.

» Lähetä palautetta toimitukselle