Horjuttaako rampa Salamat LeKin itsetuntoa?

MESTIS / Ennakko
Lauantai-illan kohtaamisessa on mielenkiintoinen lähtöasetelma, sillä molemmat joukkueet hamuavat pisteitä kuumeisesti. Voiton avain lienee siinä, kumpi joukkueista kykenee nollaamaan tilanteensa paremmin edellisen illan voitontunteen jälkeen.

LeKi otti henkisesti tärkeät pisteet KooKoolta edellisenä iltana, sillä Juujärven suojatit eivät olleet kyenneet aiemmissa kohtaamisissa nipistämään KooKoolta pistettäkään. Pelissä onnistui erinomaisesti liki kaikki pelin osa-alueet, ja Juujärven tekemät ketjumuutokset olivat erinomaisen toimivia.

- Suurin kysymys lienee se, miten onnistustaan valmistautumaan otteluun hienon taistelun jälkeen. Nyt punnitaan joukkueen henkinen kantti, miten edellisen illan esitys kyetään nollaamaan ja keskittymään seuraavaan peliin. Siitä loppujen lopuksi on kyse pudotuspeleissäkin, jossa samaan on kyettävä ilta toisensa jälkeen, Juujärvi aprikoi.

LeKi oli tehnyt muutoksia ykkös- ja nelosketjuihinsa, kun Marko Santanen ja Juho Joki-Erkkilä vaihtoivat paikkoja laidoiltaan. Molempien ketjujen peli parani silminnähden, ja Juujärvi antoikin tunnustusta Jaakko Kolarin johtamalle raatajaryhmälle.

- KooKoo-ottelussa oli kenties parasta nelosketjun pelaamista, mitä missään aiemmassa pelissä. Kovaa työntekoa ja varmaa pelaamista, Juujärvi kehui.

Ketjukokoonpanoihin tulee tuskin muutoksia, ellei tapahdu viimehetken loukkaantumisia. Sivussa on edelleen Henri Kallio , Juha Toivonen sekä maajoukkuekomennuksella oleva Niclas Lucenius.

Salamoiden taival on ollut tuskainen, mutta lohtua pimeyteen toi maukas voitto rangaistuslaukauksilla Jokipojista. Voittoon siivitti tiivis puolustuspeli sekä maalivahti Simo Vehviläisen vakuuttavat otteet. Voiton arvoa lisää se tosiseikka, että Salamat kamppaili Jokipoikia vastaan ainoastaan kolmella kentällisellä.

Salamat sai perjantain otteluun mukaan sairaslistalta puolikuntoiset hyökkääjät Ari Kataviston ja Iippo Suutarisen, mutta vastaavasti tärkeä pakki Tommi Pelkonen sairastui kuumeeseen eikä ehtine toipua tulevaan otteluunkaan. Sivussa ovat Pelkosen lisäksi myös hyökkääjät Sami Tervonen (ranne), Immo Suutarinen (olkapää) ja Heikki Laine (selkä), puolustaja Marko From (umpisuoli) sekä maalivahti Juha Korhonen (aivotärähdys).

Iloinen yllättäjä kirkkonummelalaisten riveissä on ollut tuore slovakkivahvistus Martin Zajac. Kahdessa ottelussa yhtä monta maalia ja yhden syötön saalistanut puolustaja kunnostautui Jokipoikien kaatajana tekemällä maalin ja ratkaisemalla rangaistuslaukauksellaan.

Joukkueilta voi ennalta odottaa totutun tasaista kamppailua, sillä joukkueiden viisi aiempaa ottelua ovat päättyneet ainoastaan maalin eroon. Molemmat joukkueet ovat tottuneet pelaamaan pienessä kaukalossa, ja se jos joku näkyy keskinäisessä väännössä. Avainasemassa on jälleen erikoistilannepelaaminen, jossa varsinkin LeKi on kunnostautunut kahdessa viimeisimmässä ottelussaan. Kumpikaan viikon aiemmista vastustajista ei kyennyt tekemään maalia ylivoimalla LeKin verkkoon, ja kaikeksi hyväksi ylivoimapelaaminen KooKoota vastaan oli uomissaan.

Pitkästä aikaa Salama-leirissä saavutettu voitto lisää varmasti joukkueen intoa. Kohentuneen puolustuspelaamisen ja maalivahti Simo Vehviläisen hyvän vireen johdolla Salamat voi pystyä haastamaan LeKin ihan hyvin. Jos Salamoiden asenne puolustamiseen pysyy edellisen esityksen tasolla, niin tasainen ottelu voi kääntyä kummalle tahansa. Pelkästään joukkueen materiaaleja verrattaessa on kotijoukkue kuitenkin nostettava kamppailun selkeäksi ennakkosuosikiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle