Peliitat-nuorukainen ratkaisi voiton vanhanaikaisellaan

Kotijoukkue otti jatkoajalla voiton Espoo Unitedista.
Ottelu oli todella vauhdikas ja hyvätasoinen. Molemmille joukkueille siunaantui liuta maalipaikkoja. Peliitat voitti illan kamppailun vasta jatkoajalla 3-2 uuden ennätysyleisönsä, 644 katsojan edessä.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa, kun oli pelattu vain reilu puoli minuuttia. Espoolaisten Markus Piispanen siirsi vierailijat 1-0 johtoon, maalin syöttäjänä joukkueen kapteeni Jimi Santala. Näin kotijoukkueen maalia vartioinut Timo Niemi oli ohitettu ensimmäisen kerran.

Maalin jälkeen Niemi oli työllistetty maalilla, kun taas kotijoukkue ei päässyt ensimmäisten minuuttien aikana testaamaan loukkaantumisen jälkeen maalin suulle palannutta espoolaisten Rasmus Tirrosta. Espoo United pääsi kotijoukkuetta paremmin ja aktiivisemmin maalin edustalle.

Ensimmäinen erä oli aika mitäänsanomaton, vaikka yksi osuma nähtiinkin. Kuitenkin loppua kohden kotijoukkue pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan ja tuloksena syntyi myös muutama hyvä maalipaikka kohti Tirrosen maalia. Peliitat pääsi ajassa 18:43 kahden minuutin ylivoimalle, joka jatkui myös toiseen erään. Espoolaisten riveistä jäähypenkille komennettiin puolustaja Victor Westermarck, syynä estäminen.

Kotijoukkueen ensimmäinen ylivoima oli melko heikkoa, Peliitat ei saanut luotua yhtäkään vaarallista maalintekopaikkaa kohti espoolaisten maalia.

Ottelun toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, kotijoukkue hallitsi hiukan erän ensi minuutteja, johtuen vierailijoiden jäähystä, joka jatkui toisen erän alkuun.

Vähitellen vierasjoukkue pääsi takaisin peliin mukaan ja sai luotua muutaman loistavan maalintekopaikan. Espoolaiset puolustivat korkealta, eivätkä päästäneet kotijoukkuetta alueelle ja sitä kautta parhaille maalintekopaikoille, sillä vierasjoukkue katkaisi varsin helposti Peliittojen syötöt.

Ajassa 30:31 nähtiin illan toinen ja kotijoukkueen ensimmäinen maali, kun Eetu-Ville Arkiomaa tasoitti ottelun ylivoimalla 1-1:een, Westermarckin istuessa illan toista kakkosta.

Vierasjoukkue pääsi maistelemaan ensimmäisen kerran ylivoimaa, kun pelikello näytti aikaa 31:32, jäähypenkille komennettiin kotijoukkueen Christian Silfver jäähyn syynä huitominen. Peliitat pelasi loistavan alivoiman, eikä päästänyt espoolaisia maalipaikoille.

Erän lopussa nähtiin hieman dramatiikkaa, kun kotijoukkueen ja Peliittojen maalin tehnyt Arkiomaa taklasi espoolaisten Janne Puhakkaa keskialueen tuntumassa, Puhakka puhalteli jään pinnassa hetken, mutta luisteli sitten vaihtopenkille.

Kolmanteen erään tasaisissa merkeissä

Espoo United pääsi aivan alkuminuuteilla kokeilemaan ottelun toisen kerran ylivoimaa, saman ylivoiman aikana kotijoukkue joutui kahden miehen alivoimalle. Espoolaiset loivat todella paljon maalipaikkoja, varsinkin joukkueen kultakypärä Janne Kivilahti sai varsin vapaasti hakea laukaisupaikkaa maalin edustalta. Unitedin maalin tehneelle Piispaselle siunaantui parikin hyvää tyhjää maalipaikkaa, miehen kuitenkin onnistumatta.

Peliitat siirtyi ehkä hieman ansaitusti 2-1-johtoon ylivoimalla , maalintekijänä Tuukka Rajamäki.

Vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria espoolaiset tasoittivat ottelun ilman maalivahtia 2-2:een, kun Piispanen iski illan toisen maalinsa, edessä oli siis jatkoaika.

Jatkoaika oli molemmilta joukkueilta varsin vauhdikas ja tapahtumarikas. Paikkoja siunaantui liukuhihnalta. Lisäajalla nähtiin myös pari läpiajoa, ensin Kivilahti pääsi yksin läpi, onnistumatta. Melkein heti perään kotijoukkueen Jaakko Lantta pääsi yksin läpi, silloin Tirronen vei vielä pidemmän korren.

Kun jatkoaikaa oli jäljellä 19 sekuntia, onnistui Lantta maalinteossa varsin komealla suorituksella. Lantta käänsi kiekon vanhanaikaisella maalin takaa verkkoon, ja Tirronen oli voimaton.

Tauon jälkeen peli oli vähän sekavaa, tietenkin päällimmäisenä harmittava tappio jatkoajalla. Pikkaisen lähdettiin hamuamaan liikaa ja menetettiin kiekko vähän turhaan, siitä se vastustaja sai voittomaalin. Päällimmäisenä kuitenkin joukkueella hyvä efortti ja hieno nousu viimeisellä minuutilla. Kova tiukka peli, Peliitat on kova, luisteleva äijäjoukkue, päällimmäisenä kuitenkin positiivinen mieli, totesi Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen.

− Tyytyväinen voittoon tietysti, ehkä oltaisiin ansaittu kolme pistettä, mutta saatiin tällä kertaa vain kaksi, eikä siitä sen enempää, kommentoi kotijoukkueen päävalmentaja Marko Tuomainen.

Kotijoukkue kohtaa perjantaina vieraskentällä Joensuun Jokipojat, kun taas espoolaiset saavat vieraita Turusta.