KooKoo rankaisi neljästi

Kouvolan KooKoo haki arvokkaan 1-4 (1-2, 0-0, 0-2) -voiton Heinolasta. Vieraat käyttivät maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen, kun taas HeKille maalinteko oli yhtä tervassa tarpomista. Voiton arkkitehtinä hääri jälleen Leipuri & Pullapojat eli Kory Bakerin johtama ykköskenttä. Bakerin ilta meni kuitenkin lopulta pilalle miehen loukattua polvensa.
kuvakooste

Ottelun tapahtumat myös värikuvina.
[katso kuvat]

Heinolan hallissa tunnelmaa riitti jo ennen ottelun alkua. Kouvolasta tulleet kannattajat pitivät sellaista ääntä, että heinolalaiskatsojat tunsivat olevansa kuin vieraspelissä. Katsojia oli paikan päällä pitkästä aikaa runsaasti. Lippunsa maksaneita oli paikalla 652.

HeKin ja KooKoon kohtaamiset ovat olleet aina erittäin tunnepitoisia ja tiukkoja vääntöjä. Molemmat joukkueet olivatkin latautuneet otteluun erittäin hyvin. HeKi otti ohjakset pian käsiinsä ja hallitsi täysin kenttätapahtumia. KooKoon maalivahti Antti Ore joutui jo avauserässä melkoiseen tulitukseen. Ore oli kuitenkin hyvin hereillä ja torjui varmasti.

KooKoolla oli vaikeuksia päästä edes HeKin kenttäpuoliskolle. Samu Vilkman kuitenkin käytti yhden vieraiden harvoista tilanteista hyväkseen. Mestarileipuri Kory Baker antoi oivan syötön maalin takaa Vilkmanin lapaan, ja tämä laukoi 0-1-johtomaalin ajassa 11.42.

Maalinedustilanteissa käytiin puolin ja toisin jatkuvaa pientä nokkapokkaa. HeKin Ville Väkeväinen näytti hiillostavan aivan tahallaan vastustajajoukkueen Aapo Lampista vihellyksen jälkeen. Temppu näytti toimivan, sillä Lampinen hiiltyi ja lähti yhdessä Väkeväisen kanssa istunnolle. Väkeväiselle tosin tuomittiin 2+2-minuuttinen kahinan aloittamisesta, Lampinen sai vain kaksiminuuttisen.

Tällä kertaa pahat teot palkittiin. HeKin tasoitus syntyi alivoimalla. Joukkueen kapteeni Olli Sinkkonen veivasi näyttävästi kiekon kouvolalaispakin jaloista ja vippasi sen aivan maalin ylänurkkaan. Tilanne käynnistyi maalivahti Janne Kurikan mainion syötön jälkeen.

Erän lopussa juhlivat vieraat. Samu Vilkman antoi omassa päädyssään loistavan syötön, ja KooKoo pääsi ylivoimahyökkäykseen. Samassa tilanteessa HeKin puolustaja Marlo Koponen luisteli vaihtoon ja puolustustehtäviä paikkaamaan joutunut Olli Sinkkonen sai toimia pujottelukeppinä Kory Bakerin ja Michael Clarken lasketellessa kohti heinolalaismaalia.

Baker malttoi odottaa oikeaa hetkeä, syötti vasemmasta laidasta keskelle Clarkelle, joka sihtasi tarkasti ja varmasti ottelun voittomaaliksi jääneen 1-2-osuman ajassa 18.05. Maali osui HeKille henkisesti pahaan paikkaan.

Toinen erä oli pitkälti ensimmäisen kaltainen. HeKillä oli tukuttain maalintekotilanteita ja laukauksia, mutta maalinteko tökki pahemman kerran. Heinolalaiset saivat järjestettyä muutaman kerran mainioita hyökkäyksiä, joissa kiekkoa oli mahdollisuus pelata sentterin kautta hyvin kaikille kolmelle kaistalle. Tällaisia hyökkäyksiä ja hyökkäyksiin lähtöjä on harvoin HeKiltä koko kauden aikana nähty.

KooKoon paras tilanne syntyi kotijoukkueen maalivahti Kurikan epäonnistuneen temppuilun seurauksena. Kurikka kikkaili kiekon kanssa maalin takana ja sohi laatan vastustajan pelaajan lapaan. Tämä kiersi vanhanaikaisella maalin eteen. Jollain ihmeen kaupalla Kurikka paikkasi virheensä ja pelasti kiekon kolmen metrin tiikeriloikallaan aivan maaliviivalta.

Bakerilta napsahti polvi

Toisen erän loppua kohden kouvolalaiset onnistuivat parantamaan puolustuspeliään ja tukkimaan hyvin kentän keskustan. Loppuerän vaarallisimmat tilanteet loikin KooKoo. Erän loppupuolella nähtiin ikävä tapaus, kun vieraiden ykkötykki Baker loukkasi polvensa vaarattoman näköisessä törmäyksessä HeKin Aki Kaskisen kanssa.

-Baker sai iskun K-Vantaa-pelissä. Oli fifty-fifty pelaako hän tänään, mutta hän itse halusi pelata. Nyt Baker menee kuvauksiin, kommentoi KooKoo-luotsi Vladimir Kolek.

Päätöserässä jännitys kuivui kasaan jo alkuhetkillä. HeKi aloitti jälleen hyvin, mutta KooKoo rankaisi heti oman paikkansa saatuaan. Nyt asialla oli Mikko Mattila, jolle Teemu Ramstedt ja Petri Partanen petasivat mainion paikan. Mattila väsäsi 1-3-maalin ajassa 44.35.

KooKoo pelasi tämän jälkeen järkevää ja varmaa puolustuspeliä. HeKi painoi raivoisasti, mutta enää se ei päässyt kunnon maalipaikoillekaan. Puolitoista minuuttia ennen loppua heinolalaiset ottivat aikalisän ja vaihtoivat maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan. Riski kostautui jo alkuunsa ja kouvolalaiset pääsivät kaunistelemaan loppulukemiksi maireat 1-4-lukemat.

Ottelu kulki heinolalaisittain kuten syksyn pelit. HeKi hallitsi ja laukoi joka paikasta, mutta maalinteko oli jälleen uskomattoman vaikeaa. KooKoon maalivahti Antti Ore oli yksi osasyyllinen heinolalaisten vaisuihin hyökkäystehoihin. Ottelu ratkesi yksinkertaisesti vieraiden todella tehokkaaseen maalipaikkojen hyödyntämiseen. KooKoolle sen ykkösnyrkki oli kaikki kaikessa.

Kotijoukkueelta parasta osaamista esitti Olli Sinkkosen johtama kakkoskenttä ja yllättäen neloskenttä Tuomo Ropo-Petteri Laine-Tommi Koskela. Ykköskentän tehot olivat täysin kateissa, vaikka maukkaita paikkoja se saikin luotua.

Setä-Vlado helpottui voitosta

Vladimir Kolek oli ottelun jälkeen huojentunut.

-Ei missään nimessä helppo ottelu. HeKi yritti kovasti. Tyytyväinen olen voittoon. Kolmannessa erässä fiksua pelaamista johdossa. Maalipaikkoja meillä oli enemmän kuin vastustajalla, Kolek laskeskeli.

Heinolalaisten valmentaja Jari Blomberg joutui jälleen toistamaan samaa vanhaa virttä.

- Kahdessa ensimmäisessä erässä maalinteko ei onnistunut. Oli kyllä paikkoja ja läpiajojakin, joista olisi pitänyt tasoittaa peli, Blomberg harmitteli.

- Kaksi ylivoimahyökkäystä vastustajalle, joissa me vain liu'uttiin ja siitä sitten kalliit kaksi maalia vastustajalle, Blomberg kertaili ottelun ratkaisuhetkiä.

Voitto nosti kouvolalaiset sarjakakkoseksi. Perjantaina KooKoo matkaa Lempäälään LeKin vieraaksi. HeKillä on puolestaan edessä kaksi tuiki tärkeää ottelua, vieraspelit K-Vantaata ja Salamoita vastaan. Perjantaina HeKi reissaa Vantaalle. Ottelut ovat erittäin tärkeitä, sillä vain voitoilla pysyy mukana taistelussa jatkopaikoista ja ennen kaikkea karsintaviiva pysyy loitolla.