Kahden kerroksen väkeä

MESTIS / Ennakko
Kohtalon kellot kolisevat kotijoukkueelle: HeKin on pakko saada täytettä pistesarakkeeseensa viikon kolmesta ottelusta, tai muutoin sarjan päätöskierroksilla voi olla panoksena jopa sarjapaikka. KooKoo puolestaan yrittää pitää yllä vierasvirettään.

Sarjaohjelman erikoisuuksista johtuen HeKi ja KooKoo eivät ole kohdanneet toisiaan liki kolmeen kuukauteen, mutta mittelevät nyt Kymijoen rantamien kuninkuudesta kahdesti lyhyen ajan sisään.

HeKillä riittäisi kalavelkoja makseltavana, sillä syksyn molemmat kamppailut päättyivät kouvolalaisten voittoon. Aika ei ole kuitenkaan voimasuhteita tasoitellut – pikemminkin päinvastoin.

– KooKoo on sarjan kovimpia joukkueita ja heillä on erittäin kovia vahvistuksia riveissään. Hyvin organisoitu joukkue. Keskinäiset pelit ovat aina olleet tiukkoja vääntöjä. Viimeksi Kouvolassa voitettiin laukaukset selvästi, mutta hävittiin peli. Tarkkaa on pelattava, HeKi-valmentaja Jari Blomberg tietää.

Monesti kuulee puhuttavan, kuinka näkymätön viiva jakaa sarjan kahtia. Tämän kauden Mestiksessä jako on sen sijaan jopa varsin näkyvä, vaikkei viivaa keskelle olekaan laitettu. Keskiviikon kiistakumppanit havainnollistavat kastien olemassaoloa erinomaisesti.

Vahvasti pudotuspelien kotiedussa kynsiään kiinnipitävä KooKoo on ollut suorastaan murskaavan varma sarjan peräpuoliskon kanssa. 57 jaossa olleesta pisteestä se on vienyt 47, eli yli 82 prosenttia. Ja varmuus on vain lisääntynyt. Sitten marraskuun lopun, jolloin Titaanit sinnitteli rangaistuslaukauksiin ja nipisti pisteen, ei KooKoo ole luovuttanut edes murusia altavastaajille.

HeKi, joka puolestaan kamppailee vielä niin playoff- kuin karsintaviivaakin vastaan, on sen sijaan ollut turhankin nöyrää poikaa kärkikuusikkoa vastaan. Viikontakainen kotivoitto Jukureista oli sille todella harvinaista herkkua. Kaikkiaan silläkin olisi ollut teoreettinen mahdollisuus kerätä 57 pistettä kärkijoukkueilta – mutta pussi on lihonut vain yhdeksällä pisteellä.

Pakkovoittojen viikko

Seuraavan viikon ottelut ovat niin HeKille kuin KooKoollekin erittäin tärkeitä – kuten tässä vaiheessa runkosarjaa kuuluukin. Heinolalaisilla on vielä pienet mahdollisuutensa pudotuspeleihin: eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen SaPKoon on yhdeksän pistettä.

Edellisessä kotipelissään HeKi yllätti Jukurit liki virheettömällä puolustamisellaan, Janne Kurikan kauden ensimmäisellä nollapelillä ja Olli Sinkkosen maalilla, joka jäi ottelun ainokaiseksi. Erinomainen saavutus menetti kuitenkin arvoaan, kun joukkue sai seuraavasta pelistään Kotkasta mukaansa vain yhden pisteen.

– Meillä on hyvä viikko alla. Viime viikko oli pelillisesti ookoo, vaikka Kotkassa maalinteko ei onnistunut. Kokoonpanoon ei ole tulossa hirveitä muutoksia viime viikosta, Blomberg kertoo.

KooKoo ei kuulu niihin joukkueisiin, jonka kanssa HeKi varsinaisesti kilpailisi. Pisteet ovat kuitenkin samanarvoisia, otti ne keneltä tahansa – ja tässäkin tapauksessa kullanarvoisia. Aivan kaikkia paukkuja ei ole kuitenkaan varaa tuhlata kouvolalaisten kanssa.

Kolikon kääntöpuolelta löytyy nimittäin karsintojen uhka. KooKoon selvitettyään HeKi kohtaa viikon sisään vieraissa kovimmat kilpakumppaninsa: maalieron turvin edellään olevan Kiekko-Vantaan sekä kolme pistettä perässään ja karsintaviivan alla majailevan Salamat.

HeKillä on ollut kauden aikana ongelmia niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Viime kierroksilla peräpää on pitänyt, mutta ratkaisijoista on ollut edelleen pulaa. Nyt Timo Ruuskan pitäisi tosin olla jo tervehtynyt, mutta Janne Sinkkonen on edelleen flunssan kourissa. Siirtotakarajalla haaviin tarttui ainoastaan lahtelaisjuniori Tommi Koskela.

Ramstedt laajensi tehorintamaa

KooKoo kaipailee puolestaan vielä jokusta pistettä varmistaakseen etenkin taloudelle tärkeän sijoituksen neljän joukossa. Haastetta hankkeeseen tuo vieraspainotteinen loppuohjelma. Kotikaukalossa joukkue pelaa nimittäin yhdeksästä jäljellä olevasta runkosarjaottelustaan vain kolme.

Mustapaidat starttasivat kuitenkin helmikuun vierasputkensa hyvin, sillä viime lauantaina Vantaalta irtosi voitto. Samalla KooKoo sai ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella täydet pisteet kahdesta peräkkäisestä ottelustaan.

Pisteiden lisäksi tärkeää KooKoolle oli myös Teemu Ramstedtin otteet. Viime hetken hankinta väläytti heti debyytissään osaamistaan ja oli osallisena kaikissa KooKoon neljässä maalissa. Kakkoskenttää tehokkaasti johtaneen Ramstedtin onnistumisia kaipaillaan jatkossakin, sillä KooKoon tehot eivät ole olleet parhaimmillaan useiden avain- ja runkopelaajien miehittäessä sairastupaa.

HeKi-otteluun KooKoo joutunee ilman George Nistasia ja Petri Pyhäjärveä, joita on kuitenkin lupa odotella takaisin tositoimiin ensi viikolla. Runkopuolustaja Jarno Virkki oli sivussa selkävaivaisena lauantaina, mutta ilman häntäkin KooKoo saa kasaan neljä pätevää kenttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle