KooKoo palaa vieraskiertueeltaan

MESTIS / Ennakko
Kouvolassa kohtaa keskiviikkona kaksi hyvin levännyttä joukkuetta. KooKoo päätti neljän vieraspelinsä sarjan viikko sitten ja HeKi oli puolestaan tulessa viimeksi marraskuun toisena päivänä. Pieni lepohetki onkin ollut molemmille tarpeen.

HeKin kannalta reilu puolentoistaviikon huili tuli hyvään saumaan. Nyt joukkueella on ollut aikaa harjoitella pelikuvioita uuteen uskoon. Taukoa heinolalaiset pääsivät viettämään voitoilla tärkeistä peleistä K-Vantaata ja Salamoita vastaan. Seurajohto oli sanonut painavan sanansa ja pelotteli pelaajia kokoonpanomuutoksilla. Paineen alla joukkue kuitenkin otti tärkeät pakkopisteet ja työrauha palasi.

Valmentaja Jari Blomberg on saanut koko syksyn huutaa ja mellastaa vaihtoaition edessä. Monesti miehen naamataulu on luontunut väriltään sävy sävyyn pelipaidan kanssa. Hän on yrittänyt tehdä kaiken mahdollisen ja lopulta onnistunutkin siinä. Ketjut laitettiin kokonaan uusiksi ja peliaikaa tarjottiin kuumille pelaajille. Puolustuksessa ex-KooKoo peluri Jani Keskinen ei edes mahtunut kokoonpanoon kahdessa viimeisessä ottelussa. Sen sijaan vuosikausia pienemmässä roolissa puolustanut heinolalaispakki Pekka Kopsa on nyt saanut paljon luottoa.

Edellisessä kotikentällä pelatussa ottelussa Salamoita vastaan HeKi oli vaihtanut taktiikkansa täysin puolustusvoittoiseksi. Yleensä ja käytännöllisesti katsoen aina ovat heinolalaiset lähteneet kotiotteluihinsa hyökkäyksen ja rajun karvauksen kautta. Tiukka, tiivis ja ennen kaikkea kärsivällinen esitys palkittiin jatkoaikavoitolla 2-1.

Voitosta HeKi joutui maksamaan kovan hinnan. Juuri ykköskenttään noussut ja otteitaan parantanut Tomi Pylvänäinen loukkaantui ja tulee olemaan sivussa kuukausitolkulla. Sen sijaan sentteri Petteri Laineen polvi saattaa olla jo pelikunnossa.

Marko Pöyhösen johtama lahtelaisväritteinen kakkoskenttä on esittänyt viime peleissä joukkueen parasta osaamista. Pelicansista lainalla ollut Kari Sihvonen palasi lahteen pelattuaan kolme ottelua heinolalaisten riveissä. Sihvonen ehti visiitillään tehtailla 1+3 tehopistettä.

Onko Bakerista HeKin kaatajaksi?

KooKoo pelasi neljä edellistä otteluaan vieraissa. Kajaanissa ja Joensuussa se oli vailla mahdollisuuksia, mutta kuusi pistettä neljästä vieraspelistä oli kuitenkin varsin hyvä saldo – etenkin pelaajatilanteen huomioiden.

Loukkaantumiset vaivaavat edelleenkin KooKoota, mutta viikon tauko toi sentään pientä helpotusta tilanteeseen. Sivussa on vielä noin kentällisen verran pitkäaikaispotilaita, mutta peräpään osalta pahin vajaus pitäisi olla takanapäin. Selkävaivoista kärsinyt Ville Vuorisaari pelasi jo LeKi-ottelussa ja kylkivaivainen Jesse Lustberg lienee hänkin jo kuntoutunut pelikuntoon.

Mielenkiintoisin KooKoon pelaajista on tietenkin uusin kanadalainen, sentteri Kory Baker, joka siis tekee debyyttinsä. Ulkomaalaisvahvistuksista ei koskaan voida sanoa mitään varmaa etukäteen, mutta Bakerin pitäisi olla kovan luokan pelaaja Mestikseen. Baker on pelannut George Nistasin tutkaparina aiempina vuosina, jopa oivaksi Mestis-peluriksi osoittautunutta Nistasia paremmin tehoin. Saa nähdä pelaavatko heti samassa ketjussa, vai toimiiko valmentaja Vladimir Kolek Bakerin kanssa varovaisemmin.

Kouvolan jäähalliin on odotettavissa keskiviikon paikalliskamppailuun aiempaa runsaampaa ja nuorempaakin katsojamäärää. HeKi-ottelusta lähtien peräti 1400 lähiseudun koululaisella on mahdollisuus päästä ilmaiseksi KooKoon kotipeleihin tämän kauden runkosarjassa. Lätkäpassit jaettiin kaikille Anjalankosken, Iitin, Jaalan, Kouvolan ja Valkealan kakkos-kolmosluokkalaisille.

Ottelusta ei tule taatusti puuttumaan sähköä, eikä vain pelkästään joukkueiden lyhyestä välimatkasta, sillä moni pelaaja on esiintynyt aiemmin urallaan vastustajan pelipaidassa. HeKi on syttynyt aina juuri KooKoota vastaan. Syksyn ensimmäinen ottelu Heinolassa päättyi kouvolalaisten niukkaan 2-3 voittoon, Samu Vilkmanin ja Petri Pyhäjärven kurittaessa entistä työnantajaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle