Joko HeKin sihti on kohdallaan?

MESTIS / Ennakko
Kouvolassa tahkotaan kauden viimeinen paikallistaisto KooKoon ja HeKin kesken. Kolmen edellisen pelin tilastot taistelevat kaikkia todennäköisyyksiä vastaan. Laukaukset HeKi on voittanut murskaavasti 113-68, mutta maalit ovat kouvolalaisten hyväksi hämmästyttävästi 11-3. Vaikka HeKi onkin hallinnut otteluita, on KooKoo onnistunut voittamaan jokaisen pelin.

Heinolan Kiekkoa koko kauden piinannut tehottomuus tulee kenties parhaiten ilmi juuri tilastoissa KooKoota vastaan. 113 laukauksesta kolme tehtyä maalia on aivan liian vähän. Keskiviikkona maalinteko tosin onnistui pitkästä aikaa ja tärkeässä vieraspelissä kaatui Salamat 3-6.

HeKi taistelee tällä hetkellä kiivaasti karsintaviivaa vastaan. Kirkkonummelta otettu voitto antoi hengähdysaikaa, mutta vain hetkeksi, sillä Salamat onnistuivat perjantaina yllättämään Sportin ja nousivat jälleen pisteen päähän heinolalaisista.

Jäljellä olevista vieraspeleistä suurimmat mahdollisuudet pistejahtiin ovat Kouvolan pelissä. HeKi matkustaa tämän jälkeen vielä Kajaaniin ja Vaasaan, jotka ovat tunnetusti kovia vastustajia kotonaan. KooKoo sytyttää pelaajat paremmin kuin keskivertoon runkosarjapeliin, lisäksi vieraskatsomossa nähdään runsaasti myös oman seuran faneja.

Kirkkonummelta olivat flunssa vuoksi poissa puolustajat Lukas Martinka, Marlo Koponen ja Pekka Kopsa, sekä hyökkääjä Olli Sinkkonen. On vielä arvoitus ovatko kaikki pelaajat terveitä tai onko flunssa vaatinut lisää uhreja. Joka tapauksessa on selvää, että kaukaloon kömpivät kaikki kynnelle kykenevät. Kapealla materiaalilla operoitaessa parinkin pelaajan poissaolo heikentää ratkaisevasti iskukykyä.

KooKoo palaa kotiin

KooKoolle ottelu on ensimmäinen kotipeli kahteen ja puoleen viikkoon. Väliin mahtui neljä tasaista ja tiukkaa vieraspeliä:

– Vieraspelit menivät fifty-fifty: kaksi voittoa ja kaksi häviötä. Suunnitelmissamme on kuitenkin voittaa enemmän kuin hävitä, joten nyt meidän pitää palata taas voittojen tielle, KooKoo-luotsi Vladimir Kolek järkeilee.

– Taulukossa on tiukkaa sijoilla 2-5. ja jäljellä kuusi peliä, joten tarvitsemme voiton HeKistä pysyäksemme neljän joukossa. HeKi puolestaan taistelee karsintoja pois ja Salamat-voiton ansiosta heillä on varmasti hyvä fiilis, Kolek puntaroi ottelun merkitystä.

Aivan parhaimmillaan ei KooKoo ole ollut. Tärkeitä poissaolijoita on ollut niin paljon, että se on ollut ymmärrettävääkin. Etenkin ratkaisijat ovat olleet välillä kateissa. Jokipoikia vastaan ongelmia taas oli omassa päässä, kuten 5-4-lukemat kielivätkin:

– Meidän pitää pelata tehokkaammin ja tiiviimmin. Viisi päästettyä maalia oli liikaa ja tekemistä riittää muun muassa alivoimankin osalta. Se ei ole ollut kohdallaan edellisissä otteluissa, sillä vastustajat tekivät niin Lempäälässä kuin Joensuussakin kaksi ylivoimamaalia.

Pudotuspelien lähestyessä KooKoo ei enää kerro pelaajien vammoista julkisuuteen. Jokipojat-ottelusta sivussa olivat jo kautensa lopettaneiden parin pelaajan lisäksi puolustajat Jarno Virkki ja Michael Kolarz sekä hyökkääjät Petri Pyhäjärvi, Miikka Lindholm, Kory Baker ja Teemu Ramstedt. Lisäksi puolustaja Mikko Tarkiainen sai pelissä kiekon suuhun ja naaman täyteen tikkejä.

Vastaavasti George Nistas on jo pystynyt pelaamaan pari peliä ja Mikko Liukkonenkin palasi kuukausien tauon jälkeen tositoimiin pirteästi. Sen verran Kolek paljasti, että osa toipilaista saattaa olla pelikunnossa jo lauantaina. Ykkös- tai kakkossentterin (Baker ja Ramstedt) paluu olisi ihan suotavaa.

Täydet viisikot KooKoo saa kasaan joka tapauksessa. Koostumukset ratkeavat huomenna, kuten pelaava maalivahtikin.

– Sentterinelikko Huilla, Miettinen, Koskelainen ja Sompi pelasi erittäin hyvin Joensuussa, joten pitää miettiä vielä tehdäänkö viisikoihin muutoksia, tai minkä verran. Loukkaantumisia ei enää kaivata, mutta toisaalta taas toipilaat pääsisivät parhaaseen kuntoon pelaamalla.

On vielä arvoitus miten HeKi tulee pelaamaan Kouvolaan. Heinolassa kotijoukkueen aktiivisuus yllätti kouvolalaiset ja myös Kolek myönsi, että oli odottanut HeKin lähtevän peliin puolustavammalla tyylillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle