JYP-Akatemian ilta Talvisalossa jälleen painajaismainen - SaPKo jyräsi ilman ykköstähteäänkin

Keskiviikko toi SaPKolle jälleen paikan sarjan kärjestä.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo teki Markus Ruusun illasta jo toista kertaa tällä kaudella painajaismaisen. Kuten edellisellä kerralla Talvisalossa, myös keskiviikkona pässipaidat latoivat Ruusun taakse kuusi osumaa. Kotijoukkueen menoa ei hidastanut Teemu Lepauksenkaan poissaolo.

SaPKo lähti keskiviikkoillan otteluun JYP-Akatemiaa vastaan ilman parasta pistemiestään Teemu Lepausta. Joukkueen ykköstähden paikan otti nuori Kasper Piitulainen, joka pääsi pitkästä aikaa kunnolla tositoimiin Jonatan Tanuksen ja Joona Monton vierellä.

Ottelu alkoi vierasjoukkue JYP-Akatemian pienoisessa yliotteessa. SaPKo hallitsi pelivälinettä muttei saanut sillä hyökkäyspäässä mitään aikaan. Sen sijaan vierasjoukkue painosti kotijoukkuetta liikkeellään, mutta jyväskyläläistenkin oli tyytyminen hyökkäysalueellakin kaukaa ja ilman maskia lähteneisiin laukauksiin.

Hallintajakso tuotti kuitenkin SaPKo-jäähyn, mutta ylivoimatilanteen lopputulos oli JYP-Akatemian kannalta kaikkea muuta kuin hyvä.

Viljami Wacklin piti pelivälineen hallussaan keskialueella Akatemian viisikkoa vastaan. Wacklinin syötöstä laidalta täyteen vauhtiin luistellut Rasmus Hämäläinen laukoi b-pisteen kaarelta kiekon ohi Ruusun ja tilanteeksi 1-0.

Pääsy maalille oli avauserässä työn takana, sillä kumpikaan joukkueista ei kirjauttanut yhtäkään laukausta kahden metrin säteeltä maalista.

Kaksi nopeaa takaiskumaalia lamaannuttivat JYP-Akatemian

Kotijoukkue kasvatti johtoaan toisen erän alkupuoliskolla nopeasti 3-0:aan alle kahden minuutin sisällä toisistaan tulleilla ylivoimamaaleilla. Maaleista jälkimmäisessä Kasper Piitulainen yllätti JYP-Akatemia-vahti Ruusun vanhanaikaisella ja iski samalla uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Vierasjoukkue oli alati vaikeuksissa omalla alueellaan, sillä pässipaidat eivät luopuneet kiekosta. Myös hyökkäyspäässä SaPKo eliminoi jyväskyläläisten vähäisetkin laukaisupaikat.

− Otti meiltä pois kaikki ne aseet, joilla meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan. Kyllä kotijoukkue oli tänään kovassa liekissä, Jukka Ahvenjärvi analysoi illan vastustajaa.

SaPKo käänsi erässä aiempaa useammin ylös hyökkäyssuuntaan ja pyrki hajottamaan entisestään vierasjoukkueen jo hieman väljähtänyttä viisikkopelaamista.

− Valmentaja saa ottaa piikkiin tämän tappion. Ei pystynyt ruoskimaan joukkueesta enempää irti, Ahvenjärvi sätti omaa panostaan.

Jyväskyläläiset olivat erän lopulla enemmän kuin lähellä kavennusta, kun Arttu Likola pääsi maalin edestä laukomaan puolityhjään maaliin. SaPKo-vahti Juhana Aho kuitenkin venyi kiekon tielle, vaikka oli tilanteesta jo ulkona.

Ilotulitus ei ottanut loppuakseen

SaPKo latoi Mikko Lahtelan ja Matias Lehtosen johdolla kolmannen erän alkuun kaksi maalia puolessa minuutissa. Myöhemmin Toni Henttonen punnersi laidalta väkisin JYP-Akatemian puolustuksen ohi kohti maalia tehden lukemiksi 6-0.

− Sitten vähän karkasi se ajatus liikaa hyökkäämiseen. Kuitenkin pitää muistaa, että puolustuspeli ja viisikkopuolustaminen pitää olla kokoajan kasassa, Pasi Räsänen tuumi joukkueensa pelaamista isojen johtolukemien aikana.

Vasta kuuden maalin takaa-ajoasemassa JYP-Akatemian pelaamisesta alkoi näkyä kirivaihde. SaPKo asettuikin puolustuskannalle ja roiski pelivälinettä jyväskyläläisten painostuksen seurauksena. Waltteri Lehtonen vastasikin pyörityksen jälkeen vieraiden illan ainokaisesta.

− Yksi maali omiin vähän harmittaa Ahon nollapelin puolesta, olisi varmaan ansainnut, pelasi niin hyvin, Räsänen mietti.

− Meillä oli tarkoitus tulla pelaamaan tänne tiukka ottelu kärkijoukkue vastaan. Ainoa, mitä saatiin oli hyvä harjoitus luistella vielä tuossa pelin lopulla, Ahvenjärvi päätti.