SaPKon johto ei kestänyt – JYP-Akatemia ryösti voiton

MESTIS / Raportti
Päävalmentaja Jukka Ahvenjärven lopussa antamat neuvot siivittivät JYPin komeaan nousuun.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
59 sekuntia. Niin kauas SaPKo jäi kolmen pisteen voitosta ja JYP-Akatemian sysäämisestä taakseen jumbopaikalle. Vierailija kuitenkin tuli lopulta rinnalle ja ohi napaten tärkeän 1-2-jatkoaikavoiton.

JYP-Akatemia oli lähes koko ottelun tappiolla SaPKon mentyä johtoon aivan ottelun alkuminuuteilla. Minuutti ennen loppua Riku Pitkänen kuitenkin runnoi pelin tasoihin maalin edestä ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 33 sekuntia, ennen kuin Valtteri Kemiläinen iski JYPin voittomaalin Pitkäsen ja Samuli Kankaanperän esitöistä.

SaPKolta terävä alku

Savonlinnalaiset tulivat otteluun hyvällä asenteella, ja vieraiden Kankaanperä joutui ottamaan huitomisjäähyn jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen.

Ylivoima tuottikin heti tulosta, kun Robert Leino kolisteli kiekon tolpan kautta verkon perukoille. Syöttöpisteet osumaan kuittasivat Santeri Lukka ja maalivahti Jani Kautto.

JYP-Akatemia sai koittaa avauserässä tasoitusta kahdesti ylivoimalla, mutta tasaisessa erässä ei tekopaikoilla juhlittu ja erätauolle Talvisalossa siirryttiin SaPKon 1-0-johtolukemissa. Maalivahdeista selkeästi kiireisempi avauserässä oli kotijoukkueen Kautto, joka pysäytti yksitoista kiekkoa vastapäädyn Antti Lehkosen neljää torjuntaa vastaan.

Myös toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa maalintekoon, mutta maalivahdit pitivät maaliverkot koskemattomina ja näin tilanne tulostaululla pysyi muuttumattomana. JYPin Lehkonen venyi toisessa erässä kiekon tielle peräti 17 kertaa.

Akatemia kesti alivoimat ja painoi ohi

Jyväskyläläiset kunnostautuivat kolmannessa erässä mallikkaan takaa-ajon sijaan lähinnä jäähyilemällä, mutta SaPKo onnistui tuhrimaan kolme ylivoimaa ja muun muassa läpiajon. 

Minuutti ennen loppua Akatemia tuli kuitenkin väkisin tasoihin Pitkäsen maalilla, ja heti jatkoajan alussa Kemiläinen kuittasi vieraille kahden pisteen potin.

JYP-Akatemia nousi voiton myötä lauantaina hävinneen Peliittojen kanssa tasoihin sarjapisteissä ja ohi paremman maalieron turvin.

SaPKo jatkaa pelejään heti huomenna sunnuntaina sarjavitosen KooKoon vieraana. JYP-Akatemia puolestaan isännöi samaan aikaan Peliittoja kotiareenallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle