Jukurit peruspelillä voittoon Vaasassa

Mikkelin Jukureiden kova vire Mestiksessä jatkui Sportin kustannuksella. Tarkasti puolustanut ja virheitä välttänyt Jukurit kaatoivat henkisessä lamassa tarpovan Sportin maalein 1-4 (0-1, 0-1, 1-2).

Sport lähti otteluun pisteen napanneena torstaina Kokkolasta. Jukurit taas porskuttaa vahvassa myötätuulessa. Vankimpana todisteena tyylipuhdas voitto KalPasta torstailta. Jukuri-valmentaja Risto Dufva oli epäileväinen, että kuinka hyvä tulos ja ottelu KalPaa vastaan vaikuttivat joukkueeseen ennen Sport-peliä.

- Se asia tuotti eniten töitä valmennukselle ennen tätä peliä, myönsi Dufva.

Tasaista vääntöä

Ensimmäinen erä oli tasaista pelaamista. Sport esiintyi parhaiten sitten KalPa-ottelun. Luistin liikkui ja kiekkokin löysi omille paremmin kuin viime aikoina yleensä. Erää mentiin pitkälle yli puolen välin ennen kuin edes ensimmäinen maalintekotilanne näki päivän valon.

Jukureiden maalilla alkoi olla trafiikkia, kun Pasi Pieninkeroisen tiukka karvaus tuotti tulosta. Maalin takana kiekon kanssa peippaillut Mikko Strömberg tyrkkäsi kiekon vahingossa oman maalinsa eteen, mutta Jukureiden ja Strömbergin onneksi kukaan vaasalaisista ei siihen ehtinyt.

Hetken päästä Vjatsheslav Fandul esitti pitkästä aikaa jotain positiivista nousemalla maalin eteen. Strömberg torjui Fandulin yrityksen, mutta reboundin ei enää ehtinyt. Strömberg sai jälleen huokaista helpotuksesta, kun laukaus kilahti sivurautaan.

Sportin hallinnan keskellä Jukurit iski. Mikko Mäenpää laukoi viivasta, mutta kiekko jäi vahvaan pelaajamassaan. Ensimmäiseksi kiekkoon pääsi Tuomo Jormakka, joka laukoi kiekon pienten kieputusten jälkeen maalin yläkulmaan. Jukureiden vahva maskipelaaminen aiheutti jo aiemmin tuskaa vaasalaisille.

- Ensimmäinen erä oli vähän sekavaa kiekkoa meiltä. Saatiin siihen kuitenkin maali. Puhuttiin juuri pelin alla, että ensimmäisen maalin merkitys on suuri, kertasi Dufva tapahtumia.

Jukurit iskussa toisessa erässä

Toisessa erässä Jukureiden vahva vire alkoi näkyä selvemmin. Mikkeliläiset vyöryttivät hyökkäyksiä Sport-maalilla, mutta maalivahti Härkönen oli tarkkana. Myös Sport-puolustus pystyi ajoittain onnella pelaamaan Jukuri-hyökkääjät pois parhailta tekopaikoilta.

- Toinen erä oli meidän paras. Maalintekopaikkoja oli viisi-kuusi, Dufva kertoi näkemyksiään.

Jukurit saivat mahdollisuuden mennä 0-2-johtoon, kun Esa Saksisen läpiajon jälkeen tuomari Jarkko Kosonen risti kätensä pään päälle rangaistuslaukauksen merkiksi. Rike tilanteessa oli hyvin pieni, mutta tiukentuneet säännöt saivat Kososen tekemään ratkaisunsa. Antti Laakson yritys oli kuitenkin ponneton, laukaus meni noin metrin verran yli maalin.

Sportin parhaan paikan tuhri Jussi Heikkinen, joka pääsi ylivoimalla nousemaan viivalta parhaalle tekopaikalle. Strömberg tuli kuitenkin voimakkaasti vastaan ja Heikkisen harhautus-laukaus ei onnistunut.

Erän lopussa Jukurit kuitenkin korjasi hedelmää, kun Olli Sipiläinen purjehti laidalta läpi, laukoi ja seurasi reboundinsa verkkoon. Sport teki tilanteessa karmivan vaihtovirheen.

Sport taistelee

Kolmanteen erään Sport teki muutoksia kentällisiinsä ja sai hieman lisä vauhtia luistimiinsa. Mistään pelillisestä hallinnasta ei kuitenkaan voida puhua.

Sportin kavennuksessa oli kerrankin kotijoukkueella onnea. Aktiivisen Jukurit-alivoiman alla kiekkoa fiksusti siirrellyt Sport-ylivoima pelasi kiekon viivaan, josta Jussi Heikkisen laukauksen ohjasi maaliin Tuomas Luotonen. Hallitusta ohjauksesta en voida puhua, sillä kiekko ponnahti maaliin Luotosen keskivartalosta.

Sport tuntui saavan kavennuksesta virtaa, mutta kiekko ei edelleenkään totellut vaasalaisten yrityksiä.

- Kolmannessa Sportin maalin jälkeen oli semmoinen pieni hetki, jolloin peli olisi voinut kääntyä. Hoidimme tilanteen lopulta ilman suurempia ongelmia, Dufva kertoi.

Sportin takaa-ajo tyrehtyi kuitenkin jälleen jäähyihin, joita Jarkko Kosonen ei tänäänkään pelännyt viheltää.

Erän lopussa Jukurit iskivät 1-3-johtoon ja peli oli ohi. Sport-puolustaja Markus Laine kampattiin nurkassa nurin ja maalin eteen unohdettu Tero Koponen sai nappisyötön Mikko Hakkaraiselta, eikä Koponen erehtynyt.

Viimeinen maali iskettiin tyhjään Sport-maaliin, kun Tamminen komensi, joidenkin mielestä siinä vaiheessa turhaan, Marko Härkösen pois Sport-maalilta.