Blues saapuu pataluolaan

LIIGA / Ennakko
Porissa lauantai-illan huumaa tarjoavat Ässät ja Blues. Yhdentenätoista oleva Ässät saa vastaansa hyvään vireeseen päässeen espoolaisryhmän, joka halajaa pisteitä päästäkseen yhä ylemmäs sarjataulukossa.

Kuntokäyrät

Espoon Blues on päässyt hyvään vireeseen viime peleissä hieman heikohkon alkukauden jälkeen. Sarjan viimeisiltäkin sijoilta vauhtia hakenut Blues on ottanut neljässä pelissä peräkkäin täyden kolmen pisteen voiton ja on ollut pisteillä kuudessa ottelussa perätysten.

Bluesin peli on loksahdellut uomiinsa vähän kaikilla osa-alueilla. Puolustuspään peli on tiivistynyt, ja samalla myös hyökkäyspäässä on löytynyt tehoja. Tehokkaimpina hyökkääjistä ovat häärineet Toni Kähkönen, Stefan Öhman ja Jarkko Immonen. Myös puolustajat Mikael Kurki ja Santeri Heiskanen ovat tukeneet hienosti espoolaisten hyökkäyksiä, ja he ovat olleet etenkin hyvin toimineessa ylivoimapelissä joukkueen tärkeitä lenkkejä.

Myös Ässät on viime aikoina matkannut pienen nosteen siivittämänä. Porilaisryhmä oli ennen perjantain Lukko-ottelua mukavassa kolmen pelin voittoputkessa, mutta raumalaiset jatkoivat omia ennätysputkiaan porilaisten kustannuksella tylysti maalein 4-2.

Ässien parantuneiden otteiden taustalla on ollut yhtenä suurena syynä erittäin hyvin toimiva ylivoimapeli. Porilaisten pakkopeliä on saanut nauraa jo muutaman vuoden peräkkäin, mutta nyt Marko Kivenmäen johtama ykkösnyrkki on takonut tehoja miesylivoimalla erittäin tehokkaana.

Ratkaisun paikat

Ylivoimapeli on tällä hetkellä molemmilla joukkueilla uomissaan, joten alivoimapelin tehokkuus nousee illan ottelussa erittäin suureen osaan. Vierasjoukkue on tässä osiossa tilastossa selvästi niskanpäällä, mutta kotijoukkueen alivoimapeli on selkeästi tiivistinyt viime peleissä tehokkaan harjoittelun myötä.

Toinen ratkaisupaikka tulee olemaan siinä, miten Ässät pystyy käsittelemään perjantain tappion rakkaalle viholliselleen. Ottelun alku on aina Isomäen jäähallissa hetki, johon vierasjoukkue valmistautuu erittäin tarkasti. Jos Ässät pohtii vielä edellisen pelin taisteluhetkiä, on Bluesilla helpohko työ viilentää lauantai-illan tunteita porilaisleirissä. Jos taasen patapaidat rynnivät kaukaloon röyhkeän voitonnälkäisinä, niin espoolaisilla on edessään pitkä ja hikinen iltapuhde.

Kokoonpanot

Ässiltä illan ottelusta on sivussa Patrik Forsbacka ja Tapio Sammalkangas.

Blues kärsii edelleen loukkaantumisista, vaikka Isomäen illassa tärkeäksi pelaajaksi nouseva Erkki Rajamäki tekikin viime pelissä paluun kaukaloon. Espoolaisten sairastupaa miehittävät vielä pitkään Petri Lammassaari, Toni Häppölä ja Jaakko Uhlbäck.

» Lähetä palautetta toimitukselle