Viivan ympärillä

LIIGA / Ennakko
Espoossa kohtaavat torstaina Blues ja Ässät. Kyseessä on ns. kuuden pisteen ottelu, sillä sarjataulukossa joukkueilla on eroa kaksi pistettä, ja merkittäväksi tilanteen tekee se, että siihen väliin osuu pudotuspeliviiva.

Kuntokäyrät

Ässät on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan, ja mikä hienointa, molemmista tuloksena on ollut maalivahti Jussi Rynnäkselle nollapeli. Ensin kaatui SaiPa vieraissa ja sitten Kärpät kotona. Ennen tuota putkea porilaiset olivat pelanneet kuusi ottelua ilman kolmen pisteen voittoa.

Blues voitti edellisessä ottelussaan Tapparan voittomaalikilpailussa. Viimeisestä kuudesta ottelustaan Blues on voittanut viisi, tosin vain kaksi täyden pistepotin kera. Välissä Blues hävisi sarjakakkoselle KalPalle.

Ässät on vienyt kaikki kauden kolme aikaisempaa kohtaamista. Espoossa ratkaisu syntyi vasta voittomaalikilpailussa, kun taas molemmat Porin ottelut ratkesivat jo varsinaisella peliajalla, joten pisteet ovat patapaidoille 8-1.

Ratkaisun paikat

Blues on löytänyt toimivia koostumuksia, joskin viime otteluun hyökkäyspäässä tehtiin pieniä muutoksia, kun Erkki Rajamäen ja Juuso Puustisen paikat vaihdettiin päittäin. Nämä miehet vastasivat Tampereella Bluesin varsinaisen peliajan maaleista.

Tammikuun pelaajaksi valittu Toni Kähkönen on hyvässä vireessä, vaikka kaksi viime ottelua onkin mennyt maaleitta. Mies on rikkomassa viime kauden runkosarjan maalisaldoaan - asia, joka näytti vielä pari viikkoa sitten varsin epätodennäköiseltä.

Mahdollista voittomaalikilpailua varten Blues on saanut todeta, että Mikko Tolvanen on siihen Iiro Tarkkia parempi vaihtoehto. TPS ja Tappara eivät ole onnistuneet ohittamaan Tolvasta yhteensä viidellä yrityksellä.

Ässien voittotoiveet lepäävät pitkälti Rynnäksen huippuesityksen varassa. Isokokoinen maalivahti voi tuoda mieleen viimekautisen Bluesin veräjänvartijan Mikko Koskisen, vaikka yhtä vahvaan asemaan hän ei ole vielä päässytkään joukkueessaan.

Ässien kultakypärä Marko Kivenmäki kerää yleensä enemmän syöttöjä, mutta nyt hän on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa kolme maalia.

Kokoonpanot

Bluesin riveistä ovat varmuudella sivussa Rami Alanko, Petri Lammassaari ja Jarkko Immonen. Miika Huczkowskin tilanne on epävarma, ja edellisestä ottelusta oli sivussa myös Santeri Heiskanen. Siirtorajalla Iliakis tuli ja Toni Häppölä meni.

Ässiltä sivussa on hyökkääjä Ossi Pellinen. Isokokoinen puolustaja Kristian Kudroc pelaa toisen ottelunsa Ässissä. Iliakisin lisäksi joukkueesta poistui siirtoajan loppuhetkillä Marko Mäkinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle