Tahtojen taisto Isossamäessä

LIIGA / Ennakko
Pudotuspeleihin haluava Tappara tulee taistelemaan sijoituksestaan Isoonmäkeen, kun joukkue kohtaa vieraissa Porin Ässät. Sarjakolmosena luuraavalla patapakalla on ollut vaikeuksia ottaa kotivoittoja.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on esittänyt vahvaa vierasvoitto-osaamistaan viemällä pisteet mukanaan Jokereilta ja Bluesilta. Tammikuun tasauskierroksella Pata hävisi Kuopiossa, mutta näytti kykenevänsä kaatamaan kotiluolassaan sarjakärjen, KalPan. Ässien edellinen kotipeli, lauantainen Pelicans-ottelu, päättyi porilaisjoukkueen kannalta huonosti, kun pussileuat veivät kolme pistettä Lahteen lukemin 3-6.

– Tässä oli kaksi päivää taukoa, nyt on vuorossa kaksi pelipäivää. Täytyy rutistaa kaikki mahdollinen viimeiseen kotipeliin ennen taukoa. Tiedossa on tarpeeksi tekemistä, sillä Tappara on ainoa jengi, jota ei vielä ole voitettu, Ässien päävalmentaja Karri Kivi kertasi kuviot.

Tappara taas talsii kahden ottelun tappioputkessa, kun joukkue hävisi tiistaina jatkoajalla Bluesille ja perjantaina JYPille Hakametsässä. Paikallisotteluissa Tappara on ollut kuluvalla kaudella niskan päällä Ilveksestä, kun joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Tapparan voittoon 1-4-loppulukemin.

Molemmille joukkueille perjantain mittelö on ensimmäinen helmikuussa. Tamperelaisjoukkue on vienyt kaikki kolme joukkueiden keskinäistä yhteenottoa nimiinsä, joten Ässille on tiedossa työteliäs ilta, kun porilaiset hakevat kauden ensimmäistä voittoaan kirvesrinnoista.


Kumpi ehtii kiekkoon ensin, Ässät vai Tappara?
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ratkaisun paikat

Porissa on ollut viime aikoina vilskettä, kun Patrick Yetmanin ja Radek Smolenakin tilalle ilmestyivät Ilveksestä Mark Lee sekä uutena kasvona Jakub Sindel. Tampereella Tapparalle jätti hyvästit Slovakian pääsarjaan pelaamaan siirtynyt Kim Strömberg. Brett Skinner teki loppukauden kattavan sopimuksen Elitserienin MODOn kanssa, ja Tapparan ovet kävivät myös toiseen suuntaan, kun Antti Jaatinen lähti JYPistä hakeakseen vaativampaa roolia Tampereelta.

Pudotuspeliviivan alapuolelle pudonnut Tappara hakee kiivaasti kuluvan kauden neljättä voittoaan porilaisista, sillä kolme pistettä ja Lukon tappio Pelicansille takaisivat tamperelaisille kymmenennen sijan. Ässille peli on aivan yhtä tärkeä, koska sarjataulukon pistemarginaalit suoralla pudotuspelipaikalla ovat varsin pienet ja joukkue on muutaman tappion jälkeen helposti ulkona kuuden sakista.

Tappara on SM-liigan ainoa joukkue, joka ei ole vielä rikkonut sadan maalin rajapyykkiä. Tamperelaistiimillä on ylivoimaisesti liigan huonoin ylivoima vieraissa, sillä yhden ylivoimamaalin tekemiseen on tarvittu keskimäärin 33 minuuttia. Ässillä taas samaiseen on vaadittu hieman yli 8 minuuttia.

Tappara pelaa tiivistä puolustuspeliä, joka Ässien täytyy pystyä murtamaan voittaakseen ottelun. Vierasjoukkue ei yritä hyökätä kovin aktiivisesti, vaan odottaa vastustajan tekevän aloitteen. Pudotuspeleihin pääseminen vaatii kuitenkin hyökkäämisen tehostamista, ja tämä ero korostuu joukkueiden viime pelien tilastoissa, sillä Ässillä on yhteensä seitsemän pelaajaa, jotka ovat tehneet vähintään kaksi maalia viiden edellisen ottelun aikana. Tapparalla kyseisiä pelaajia on kolme: Antti Erkinjuntti, Jerry Ahtola ja kultakypärä Jussi Makkonen. Tapparan päävalmentaja Risto Dufva on myöntänyt, että joukkueen pitäisikin hyökätä enemmän.

Kokoonpanot

Ässiltä sivussa ovat hyökkääjistä sekä Tuomas Santavuori että aivotärähdyksen takia vasta seuraavalla viikolla joukkueen harjoituksiin osallistuva Aki Juusela. Ainoa muutos joukkueen kokoonpanoon on kolmosketjussa, kun Sindel ottaa Juuselan paikan. Maalilla jatkaa Antti Raanta.

Tapparan kokoonpanosta uupuvat yhä keskushyökkääjä Tuomas Vänttinen sekä puolustajat Juha Leimu ja Joonas Liimatainen.

Muuta

Rotaatiota kolmosketjuun

Ässät hankki siirtorajapäivänä kokoonpanoonsa Kärpissä heikon try-out-esityksen antaneen Jakub Sindelin. Suomea hyvin ymmärtävä, mutta heikosti puhuva tšekkilaituri on pelannut kuluvalla kaudella Sveitsin liigassa, KHL:ssä sekä SM-liigassa.

– Minulla on ollut tällä kaudella paljon huonoja valintoja, huonoa pelaamista ja epäonnea. Nyt täytyy katsoa vain eteenpäin ja keskittyä seuraaviin peleihin. Aion työskennellä ahkerasti, se on ainoa, mitä voin luvata. Maalit tulevat sitten, kun tulevat, Sindel totesi.

Kivi totesi, että hyökkääjälle annetaan aikaa tulla joukkueeseen eikä pelaajaa aiota hiillostaa.

– Saimme taas yhden pelaajan lisää joukkueeseemme ja leveyttä hyökkäykseen. Vaikka Jakubilla on takana vaikea kausi, niin nyt toivotaan onnistumisia. Harjoituksissa nähtiin, että pelaajassa on talenttia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle