Jatkuuko Ilveksen voittoputki?

LIIGA / Ennakko
Kolmesti Tampereen Ilvestä kuluvalla kaudella kotonaan kylvettänyt Saimaan Pallo saapuu tupsukorvien vieraaksi, kun joukkueet kohtaavat tiistai-illan ottelussa Hakametsässä. Pystyykö nousukuntoinen Ilves viimein kaatamaan työteliäät lappeenrantalaiset?

Kuntokäyrät

Ilves on voittanut kaksi viimeistä otteluaan ja kolme viimeistä kotiotteluaan. Tämän myötä tupsukorvat ovat nousseet tiukassa sarjassa jo seitsemänneksi. Tosin viimeiset kahdeksan joukkuetta ovat lähes uskomattomalla tavalla ainoastaan kolmen pisteen sisällä, joten pari tappiota tai voittoa saattavat muuttaa asetelmia huomattavasti.

Edellisessä ottelussaan Ilves kaatoi vauhdikkaassa ottelussa Hämeenlinnan Pallokerhon 3-2. Tämän jälkeen tamperelaiset pitivät vapaapäivän, jonka jälkeen tupsukorvat ovat saaneet harjoitella rauhassa hieman pidempään ennen SaiPa-ottelua.

Loukkaantumisista kärsivän SaiPan otteet ovat ailahdelleet viime otteluissa. Hyvää ottelua on monesti seurannut heikompi ottelu ja päinvastoin. Hyvänä esimerkkinä parin viikon takainen upea voitto JYPistä, jota seurasi tappio Lukolle. Viime perjantain kotiottelussaan joukkue jäi maaleitta ja hävisi Lahden Pelicansille 0-3. Tämä saattaisi enteillä SaiPalle pirteää ja pisterikasta iltaa Tampereella.

SaiPa ja Ilves ovat sarjataulukossa vain pisteen päässä toisistaan ja molemmilla on mielessä pieni mahdollisuus irtiottoon sarjan tyvipäästä. Panosta ei siis tiistai-illan ottelusta puutu.

- Kolmesti ollaan SaiPalle hävitty ja meidän pitää jo heidän vahvuudet tuntea ja osata niihin vastata. Paljon on parannettavaa edellisistä otteluista, mutta luottavaisin mielin peliin lähdetään. SaiPa on vahva ja fyysinen joukkue, mikä näkyy erityisesti maalinedustilanteissa ja aloituksissa. Myös puolustus on maalivahti Iiro Tarkin johdolla todella hyvä, innostui Ilveksen valmentaja Juha Juujärvi kehumaan tulevaa vastustajaa.

Ratkaisun paikat

Ilves on viime otteluissa muuttanut hieman pelitapaansa maltillisempaan suuntaan. Kun alkukaudesta peliä vei enemmän tunne, niin nykyisin tupsukorvat pelaavat enemmän järjen kautta. Varsinkin keskialueen peli on huomattavasti tiiviimpää, eikä peli hajoa enää niin helposti. Tämä on selvästi auttanut ja joukkue pystyy nyt tasapainoiseen suoritukseen myös heikompana iltana.

Kahdessa viime ottelussa ottelun alut ovat menneet kissalaumalta heikosti. Pelicans pöllytti verkkoa jo 12 sekunnin jälkeen ja HPK vei Ilvestä ensimmäiset kymmenen minuuttia. Molemmissa otteluissa vasta Ilveksen hieman onnekkaatkin ensimmäiset maalit saivat joukkueen syttymään ja pelaamaan voitosta.

- Tarkoituksena oli Pelicans-ottelun jälkeen teroittaa alkua ja HPK-pelissä se olikin jo parempi, mietti Juujärvi otteluiden alkuhetkiä.

SaiPa on ollut viime aikoina väsyneen oloinen joukkue. Tämä johtuu suurelta osin loukkaantumisista, mutta myös pelitavalla on vaikutusta asiaan. Saimaalaiset kun laittavat itsensä 100% likoon illasta toiseen. Pelitapa on toimiva, mutta kuluttava. Nyt joukkueella ei ole ollut pelejä sitten perjantain, joten virtaa pitäisi löytyä.
Sen sijaan maalinteko on ollut hieman hankalaa, sillä viidessä viime ottelussa SaiPa on onnistunut ainoastaan seitsemästi. Tosin maalivahti Iiro Tarkki antaa erinomaisilla otteillaan joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta illasta toiseen, vaikka maalinteko ontuukin.

Ilves lähtee otteluun kuitenkin lievänä ennakkosuosikkina.

Kokoonpanot

SaiPan loukkaantumislista on pitkä. Poissa ovat Jarkko Immonen, Miikka Jouhkimainen, Elmeri Kaksonen, Anssi Löfman, Joni Lappalainen, Pauli Levokari, Juho Mielonen, Kimmo Vesterinen ja Joni Yli-Torkko.

Ilvekseltä poissa ovat pitkäaikaispotilaat Pasi Järvinen ja Mikko Kuukka. Arto Tukiota vaivaa harjoituksissa saatu alaraajavamma ja Turo Järvinen loukkaantui edellisessä ottelussa. Molemmat ovat todennäköisesti sivussa tiistain ottelusta. Masi Marjamäkeä vaivaa flunssa ja hänenkin pelaamisensa on epävarmaa.

Ilveksen maalivahdeista molemmat ovat pelikuntoisia, mutta Juujärven mukaan pelaava vahti päätetään vasta ottelupäivänä. Myös erinomaisesti esiintyneet nuoret Joonas Rask ja Toni Rajala nähdään pelaavassa kokoonpanossa. Yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa kärsinyt Matt Nickerson palaa Ilveksen puolustukseen.

Muuta

Tiistai-illan ottelut ovat tuottaneet Ilveksen valmennukselle harmaita hiuksia. Ilves on voittanut ainoastaan yhden kyseisenä päivänä pelatuista otteluista.

- Tiistain ottelut ovat olleet meille vaikeita ja tähän tullaan kiinnittämään huomiota. Lisäksi nyt on hieman pidempi tauko peleistä, niin täytyy miettiä miten ollaan heti alusta alkaen hereillä. Varsinkin johtavilta pelaajilta vaaditaan paljon ensimmäisistä vaihdoista lähtien, jotta myös muu joukkue syttyy pelaamaan, mietti Juujärvi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle