Pannukakulla Berliiniin?

LIIGA / Ennakko
Viime aikoina JYPin vaihtoaitiossa on oltu mietteliäitä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Lauantaina Hippokselle saapuu kaksi tappioputkessa rämpivää joukkuetta. Pelicans kolkuttelee jo historiallisen pitkää tappioputkea yhdeksällä tappiollaan, kun taas JYP pyrkii saamaan kolmen ottelun tappioputken poikki ennen reissua Berliinin European Trophy-lopputurnaukseen.

JYPin joulukuu alkoi lupaavasti joukkueen haettua täyden pistepotin Raumalta. Rauman reissun jälkeen joukkueen tekeminen on ollut paljon murheellisempaa ja JYP onkin joutunut poistumaan jokaisesta ottelusta pisteittä. Isännät ovat joutuneet kaivamaan kiekon omasta maalistaan viimeisissä kolmessa ottelussa peräti 12 kertaa.

Pelicans lähtee otteluun vielä murheellisemmalla saldolla, kun joukkue on hävinnyt yhdeksän ottelua putkeen. Erityisesti Pelicansilla on ollut ongelmia maalinteon kanssa. 18 tehtyä maalia yhdeksässä ottelussa on liian vähän.

Joukkueet kohtaavat jo neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Pelicans voitti kaksi ensimmäistä, mutta JYP vei viimeisimmän kohtaamisen noin kaksi viikkoa sitten Jyväskylässä. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet erittäin vauhdikkaita.

Mutta missä vaeltaa itseluottamus?

JYP hallitsi edellistä otteluaan torstaina KalPaa vastaan, mutta kaatui oman puolustusalueen virheisiin, sekä heikkoon viimeistelyyn. Jyväskyläläisten kädet jäätyivät lähes poikkeuksetta ratkaisevalla hetkellä erityisesti kolmannessa erässä, joten tasoitusmaali jäi haaveeksi.

Erityisesti Juuso Ikosella ja Miika Lahdella maalittomuus on näkynyt peliotteissa. Lisäksi kotijoukkueen hyökkäyspelaamista on sotkenut jatkuva ketjujen muuttaminen. Lahden johtama ykkösketju ja Jonne Virtasen johtama nelosketju ovat pysyneet yhdessä koko kauden ja ovatkin onnistuneet esittämään ehyintä kiekko kotijoukkueen ketjuista.

Loukkaantumisten runtelemaa kotijoukkueen puolustusta vahvistamaan saapui Mestiksen LeKistä Jussi Halme. Halme olikin yksi kotijoukkueen parhaista puolustajista pelaten varmasti, ja paikaten kelvollisesti tekemänsä virheet.

Hurrikaaninuttujen puolustuspelaamisesta kuitenkin huokui se, ettei kukaan tunnu tietävän, mitä milloinkin pitäisi tehdä. Hyvä esimerkki tästä on KalPan voittomaali, jossa koko JYPin viisikko on liimautunut omalle maalinedustalle. JYPin puolustuskalusto joutuukin jälleen koetukselle, jos Pelicans karvaa yhtä hanakasti kuin aiemmissa kohtaamisissa.

Vierasjoukkue Pelicansin riveistä ole löytynyt ketään, kuka pystyisi kantamaan joukkueensa tulosvastuuta Radek Smolenakin tavoin. Pavel Rosa ei ole erottunut Lahdessa edukseen, vaan on hiihdellyt lähinnä pelin ulkopuolella. Joukkueen kultakypärä Vili Sopanen on aiemmissa joukkueiden kohtaamisissa ollut pussinokkien tuhoisin pelaaja. Sopanen on luonut pitkiä pyörityksiä vastustajan päätyyn täysin omalla panoksellaan.

Jos Pelicans mielii saada pisteitä mukaansa Lahteen, on joukkueen lisättävä otteisiinsa rutkasti tunnetta. Varmin tapa horjuttaa JYPin peliä on kova karvaaminen heti päätylaudoista asti. JYPin hitaat puolustajat olivat ongelmissa myös viimeisimmässä kohtaamisessa Pelicansin fyysisen pelaamisen kanssa. Viime aikoina vierasjoukkueen otteista on kuitenkin puuttunut tunnetta. Hannu Aravirran miehistöstä ei ole löytynyt todellista sytyttäjää, joka fyysisellä pelillä olisi pystynyt herättämään lahtelaiset tappelemaan voitosta.

Kokoonpanot

JYPin kokoonpanoon on odotettavissa muutoksia lauantaiseen koitokseen. Matias Myttynen ja Antti Jaatinen palaavat JYPin paitaan. Heille tilaa tehnevät Ramzi Abid ja Topi Nättinen.

Loukkaantuneiden listalla jatkavat samat nimet, eikä heistä todennäköisesti kukaan ole pelikuntoinen myöskään ensi viikolla pelattavassa European Trophy-lopputurnauksessa. JYP elättelee toiveitaan Anssi Löfmanin ja Jyrki Välivaaran suhteen.

Pelicansin puolelta poissa kokoonpanosta jatkavat tutut nimet, kun torstainen Tappara-ottelu ei sairastuvalle lisätäytettä tuonut.

Seuraa Heitä

Jussi Halme #55 |

Puolustaja

33-vuotias konkari toi leveyttä jyväskyläläisten kapealle puolustusosastolle. Halme esiintyikin lupaavasti JYP-debyytissään.

Jan Latvala #26 |

Puolustaja

Tasonsa illasta toiseen säilyttävä konkari on Pelicansin puolustuksen kulmakivi. Jyväskyläläisillekin tuttu Latvala nauttiikiin Aravirran suurta luottoa saaden suuren roolin niin erikoistilannepelaamisessa kuin tasakentällisin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Petr Hubacek 3 1 4
2.Matias Myttynen 0 3 3
3.Aleksi Salonen 1 2 3
4.Markus Nenonen 3 0 3
5.Ramzi Abid 1 1 2
Pelicans M S P
1.Tyler Redenbach 0 4 4
2.Vili Sopanen 2 1 3
3.Tomi Pekkala 1 1 2
4.Pekka Saarenheimo 0 2 2
5.Joonas Alanne 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle