Tampereen talviklassikko täyttää Ratinan

LIIGA / Ennakko
Iso peli, isot kamat, isot valot.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tappara ja Ilves ryntäävät vihdoin lauantaina ulkoilmaan mittelemään paremmuudestaan. Paikalle saapuu näillä näkymin jopa yli 15000 katsojaa.

Ulkoilmassa pelattaessa pelin taso saattaa jäädä keskinkertaiseksi, mutta itse Tampereen talviklassikko tapahtumana tuskin sitä on.

Paikalle odotetaan yli 15000 katsojaa – lähes täyttä tupaa. Katsojamäärien ollessa tätä luokkaa, tapahtuma tuottaa järjestäjilleen voittoa.

Voittoja huonollakin pelillä

Tappara ei ole pelannut viimeisissä otteluissaan erinomaisesti, mutta pisteitä on napsunut plakkariin silti.

Torstainen Pelicans-voitto jatkoi Ässät- ja TPS-voittojen tuttua kaavaa: Tapparan kiekollinen pelaaminen on paikoitellen vaisua, mutta hurjavireisen Juha Metsolan ja kirvesrintojen tiiviin viisikkopuolustamisen kombinaatio on myrkkyä vastustajalle kuin vastustajalle.

Tappara on kolmen ottelun voittoputkessaan päästänyt vain kuusi osumaa eli tasan kaksi ottelua kohden. Tapparan erinomainen puolustuspelaaminen on arvossaan myös Ratinassa, jossa kiekollinen pelaaminen hankaloituu.

Hyökkäyspäässä kiekollinen pelinopeus ei ole ollut Jukka Rautakorven vaatimalla tasolla, mutta riittävä määrä tasonnostajia on kuitenkin löytynyt voittojen varmistamiseksi. Esimerkiksi kapteeni Ville Nieminen on ollut jo pidempään kovassa nousukiidossa. Niemisen kanssa kolmosketjun laituriparin muodostava Raymond Sawada ilmoitti saapumisestaan Tapparaan Lahdessa, kun voimapussi runnoi voittomaalin lisäksi syöttöpisteen tililleen.

Pelicans-voiton avaimiin kuului myös Olli Palolan panos. Kaksi maalia Pelicansin verkkoon nosti Palolan kauden maalisaldon jo 15:ta, joka oikeuttaa Liiganmaalipörssin jaetulle kakkossijalle.

Ilves kaipaa lisää voittoja

Ilveksen synkkä loppusyksy sai hieman valoa tunneliin tiistaina, kun Ilves onnistui hakemaan pakkovoiton kotonaan Pelicansia vastaan.

Michael Keräsen voittomaali pomppi onnekkaasti verkkoon, mutta maalin tärkeyttä Ilveksen mahdollisessa nousussa ei voida aliarvioida.

Tamperelaisten paikallistaistojen voittaja on tällä kaudella löytynyt joka kerta "vierasjoukkueesta". Tämä puoltaisi tupsukorvien menestystä lauantaina.

Ilveksen suurin ongelma liittyy kiekolliseen pelaamiseen haastavissa olosuhteissa. Tapparan viisikkopuolustaminen on kivenkovalla tasolla, ja Ilves ei ole löytänyt kiekolliseen pelaamiseensa viime otteluissa tarpeeksi nopeutta ja luonnollista flow'ta.

Ilves tutustui torstaina Ratinan olosuhteisiin.
Ilves tutustui torstaina Ratinan olosuhteisiin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi

Metsola vastaan Kolppanen

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta optimaalisin kokoonpanoin.

Sawadan ja puolustushankinta Johan Larsson ovat entisestään tiukentaneet kilpailua Tapparan joukkueen sisällä. Maalin astelee tutusti Juha Metsola.

Arto Tukion, Masi Marjamäen ja Miro Hovisen pitkäaikaisvammojen jälkeen Ilves pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Ville Kolppanen jatkaa maalissa.

Seuraa Heitä

Raymond Sawada #22 |

Laitahyökkääjä

Todellinen voimahyökkääjä. Iski Lahdessa tehot 1+1. Paukuttaako Ratinan kaukalon laidat säpäleiksi taklauksillaan?

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Ilves-voiton arkkitehti tiistaina. Ilves kaipaa luotettavan Asplundin tehoja myös lauantaina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Ville Nieminen 3 2 5
2.Kristian Kuusela 1 3 4
3.Jukka Peltola 0 3 3
4.Antti Erkinjuntti 1 2 3
5.Olli Palola 2 1 3
Ilves M S P
1.Sami Sandell 1 1 2
2.Michael Keränen 1 1 2
3.Martti Järventie 0 2 2
4.Ville Korhonen 0 1 1
5.Turo Asplund 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle