Jatkuuko Jokereiden nousukiito?

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärppien pari edellistä ottelua ovat sujuneet tahmeasti ja varsinkin maalinteko on tuottanut joukkueelle tuskaa. Tiistaina vieraaksi saapuvalla jokerilaumallakaan ei ole ollut helppoa, mutta keskiviikon kierroksen päätöserä Lukko vastaan antoi helsinkiläisille positiivisia merkkejä tulevasta.

Kuntokäyrät

Kärpät pelasi viime viikon torstaina mainion ottelun TPS:n vieraana ja löi isännille luun kurkkuun heti kättelyssä. Tahti kuitenkin hiipui kotiottelussa Ässiä vastaan, kun Kärpät kärsi tehottomuudesta.

Keskiviikkona oululaisten esitys Ilveksen vieraana oli puolestaan todella nihkeä. Kärppälaumalla oli käsijarru päällä koko ottelun ajan ja niinpä Ilves nollasi pienpedot oikeutetusti 3-0.

Jokerit taapersi ennen keskiviikon ottelua jo viiden ottelun tappioputkessa. Joukkueella oli vaikeuksia vähän joka osa-alueella, eivätkä avainpelaajien poissaolot ainakaan helpottaneet tekemistä.

Joukkue onnistui kuitenkin murtamaan ottelussa Lukkoa vastaan pahimman kipsinsä ja pelasi mainion päätöserän.

Joukkueet kohtasivat toisensa kolme viikkoa sitten viikonlopun tuplaotteluissa. Tuolloin Kärpät oli kuskin paikalla ja vei molemmat kamppailut nimiinsä.


Kärpät vei molemmat kamppailut, kun joukkueet väänsivät kaksi ottelua toisiaan vastaan kolme viikkoa sitten.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Perjantain koitoksen avainkysymykseksi on helppo nostaa joukkueiden vireet. Siinä missä Kärpät jumitti muutaman varsin hyvän pelin jälkeen keskiviikkona täysin, onnistui Jokerit lopettamaan oman taaperruksensa ottelun lopussa. Mikäli nämä trendit pysyvät, ei perjantain voittajasta ole epäselvyyttä.

Oululaisten ylivoimapeliä on aiheestakin kritisoitu koko alkukauden ajan. Aivan ruusuilla tanssimista ei ole ollut perjantain vieraidenkaan pakkopeli, ja esimerkiksi ylivoiman ykkösruiskuksi hankittu Markus Nordlund on yhä ilman maaleja. Yrittämisestä ei häntä voida syyttää, sillä kuteja on lavasta lähtenyt jo 177 kappaletta.

Kokoonpanot

Kärpiltä puuttuivat tiistain ottelusta Juho Keränen ja Mikko Lehtonen. Molempien kuitenkin odotetaan palaavan kehiin perjantain kamppailuun. Oululaisten remmissä on mukana myös muutama uusi mies Laserin konkurssipesästä, mutta ilman uusia loukkaantumisia heidän pelipaikkansa lienee tiukassa.

Jokereilta puuttuu ottelusta kaksi tärkeää pelaajaa, kun Ben Eaves ja maalivahti Eero Kilpeläinen majailevat yhä sairastuvalla. Poissa tositoimista on myös Semir Ben-Amor. Jarkko Ruutu on sovittanut syntinsä kymppilistan täyttymisestä ja palaa Raksilassa jäälle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Juha-Pekka Haataja 3 0 3
2.Miikka Salomäki 1 2 3
3.Ivan Huml 1 1 2
4.Joonas Donskoi 0 2 2
5.Jari Viuhkola 0 2 2
Jokerit M S P
1.Riku Hahl 1 2 3
2.Ossi Väänänen 1 2 3
3.Nichlas Hardt 1 2 3
4.Ilari Filppula 1 2 3
5.Janne Lahti 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle