Kärppien ja Jokereiden toinen erä

LIIGA / Ennakko
Oulussa nautitaan lauantai-illan huumasta, kun perjantaina Helsingissä yhteen iskeneet Kärpät ja Jokerit kohtaavat toistamiseen vuorokauden sisällä. Narrilauma lähtee hakemaan Raksilasta revanssia kirvelevälle kotitappiolle.

Kuntokäyrät

Kärppien kurssi on ollut mollivoittoinen hienon alkukauden jälkeen. Maaottelutauolta palanneelta joukkueelta odotettiin paljon, mutta tiistainen esitys Ilvestä vastaan oli kaikkea muuta kuin vakuuttava. Kärpät sai kuitenkin punnerrettua voiton väkisin herättyään pelaamaan ottelun kolmannessa erässä.

Jokerit palasi tauolta hyvällä ilmeellä, mutta romahti kuitenkin keskiviikkona Ässiä vastaan kolmannessa erässä. Perjantaina tuli pataan Kärpiltä, joten revanssi on narrilaumalla illan teemana.

Ratkaisun paikat

Kärpät teki tällä viikolla muutoksia kokoonpanoon, kun tehottomasti kauden pelannut Michal Vondrka sai pakata kassinsa ja matkustaa kotiin Prahaan. Urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpät etsii Vondrkalle korvaajaa, mutta toistaiseksi Vondrkan paikan ottaa Mikko Alikoski.

Perjantaina kokoonpanosta sivussa oli myös alisuorittanut Jan Snopek, jonka paikan peri Ville Pokka. Kokoonpanomuutosten jälkeen Kärpät pelasi kauden parhaan pelinsä Jokereiden vieraana vieden voiton mukanaan Ouluun lukemin 4-2. Jos Kärpät saa säilytettyä saman peli-ilmeen lauantaina, on Jokereilla edessä hikinen ilta Raksilassa.


Taistelu jatkuu lauantaina Raksilassa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Jokereiden ongelma on ollut pelata kolme ehjää erää. Joukkue on pelannut muutenkin varsin ailahtelevasti. Narrilauma on tullut molempiin tämän viikon peleihin huonosti latautuneena, mikä on näkynyt ylipelaamisena.

– Meidän tunnetaso, millä me aloitettiin peli, se ei vaan riitä, Erkka Westerlund totesi perjantain pelin jälkeen.

Joukkueen ongelmana on ollut myös ylivoimapelaaminen, joka on kärsinyt Ben Eavesin poissaolosta. Jos Jokerit saa pidettyä pelinsä kasassa täydet 60 minuuttia, on sillä hyvät mahdollisuudet voittoon.

Myös maalivahtiosasto on pieni kysymysmerkki ykkösveskari Eero Kilpeläisen ollessa sairastuvalla. Torjuntavastuun kantava Frans Tuohimaa on jokerimaalilla paljon vartijana.

Kokoonpanot

Kärpät pääsee otteluun parhaalla kokoonpanolla. Mielenkiintoista on nähdä, seuraako Jan Snopek peliä edelleen popcorn-kulho kädessä katsomon puolella.

Jokereilta on sivussa Ben Eaves, Semir Ben-Amor sekä Eero Kilpeläinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Kimmo Koskenkorva 3 2 5
2.Jari Viuhkola 0 4 4
3.Atte Ohtamaa 0 3 3
4.Julius Junttila 2 1 3
5.Ilkka Mikkola 2 1 3
Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 1 2 3
2.Antti-Jussi Niemi 1 2 3
3.Ilari Filppula 0 2 2
4.Riku Hahl 0 2 2
5.Teemu Eronen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle