Pienpedot iskevät yhteen Raksilassa

LIIGA / Ennakko
SM-liigan vahvasti aloittaneet Kärpät ja Lukko iskevät yhteen tiistai-iltana Oulun Raksilassa. Taistelun tauottua toinen joukkueista kirjauttaa itselleen kauden ensimmäisen tappion liigassa.

Kuntokäyrät

Kärpät haki liigan avauskierroksella taisteluvoiton Lappeenrannasta numeroin 4-1. Hyvät otteet saivat jatkoa lauantaina, kun vastaan asettui astetta kovempi nippu Jyväskylästä. Kärpät oli JYPiä pari potkua edellä korjaten kotiavauksesta pisteet maalein 3-2.

Lukko on aloittanut kauden Kärppien tapaan vahvasti. Raumalaiset kaatoivat perjantaina Ässät satakunnan paikallisväännössä jatkaen pelejä heti lauantaina kaatamalla SaiPan maalein 4-1.

Ratkaisun paikat

European Trophyssa Kärpät alkoi tehdä loppuvaiheessa myös tulosta ja sarjakauden kahdesta ottelusta saldona on yhtä monta voittoa. Myös peliesitykset ovat parantuneet peli peliltä. Lappeenrannassa peli oli ajoittain hieman tukkoista, mutta lauantaina Raksilassa kotijoukkueen esitys oli vakuuttava.

Kärppien maalivahtitilanne mietitytti monia ennen kauden alkua. Toistaiseksi huoli on ollut kuitenkin aivan turhaa, sillä Ville Hostikka on torjunut kiekkoja yli 96 prosentin varmuudella. Lappeenrannassa Kärpät oli SaiPaa valovuosia edellä maalipaikkojen hyödyntämisessä, joten Lukko saa olla varuillaan liukkaiden kärppälaitureiden kanssa. Hyökkäyksessä Jari Viuhkola on tehnyt ensiesiintymisensä pitkän loukkaantumisen jälkeen myös kotikaukalossa. Viimeistään nyt kaikki ylimääräinen häslinki kärppäikonin ympärillä on laantunut ja Viuhkolakin pystyy keskittymään pelkästään oleelliseen.


Julius Junttila on loistovireessä.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kärppien vastuunkantajia parissa ensimmäisessä pelissä ovat olleet nelos- ja kolmosketjun työmyyrät. Nuori Julius Junttila on iskenyt näyttävät maalit molemmissa otteluissa. Myös Joonas Kemppainen ja Kimmo Koskenkorva ovat ehtineet tehtailla pisteitä jo ihan mukavasti. Sen sijaan kaksi kärkikenttää hakee vielä parastaan ja mikäli näiden kentällisten peli loksahtaa kohdalleen tiistaina, tulee Lukolla hikiset oltavat Raksilassa.

Kärppien tapaan Lukko jatkaa sarjaa puhtaalla pelillä. Joukkueen maalinteko on parantunut harjoituspeleistä ja varsinkin ykköskentän peli alkaa löytymään Jussi Pesosen ja Perttu Lindgrenin löytäessä toisensa peli peliltä paremmin. BBB-kentästä puuttunut Kris Beech palaa kaukaloon Kärppiä vastaan. Vaikka Aki Kangasmäki suoriutui stuntmiehen tehtävästään varsin hyvin, oli kentällisen peli jossain määrin kuitenkin sekaisin Beechin ollessa poissa.

Lukon puolustus on onnistunut liigan ensimmäisissä peleissä hyvin kaikkien puolustajien ollessa tehotilastossa plussan puolella. Puolustuksen viimeisenä lukkona häärii hienosti kautensa aloittanut Mika Noronen, joka joutui satakunnan paikalliskamppailussa venymään kiekon eteen yli 40 kertaa. Noronen on Lukon puolustuksen johtaja ja käyttää ääntä pakiston ohjauksessa kuuluvasti.

Kokoonpanot

Kärpät lähtee otteluun parhaalla miehistöllään sairastuvan ollessa tyhjä. Valmentaja Hannu Aravirta tuskin lähtee sekoittamaan pakkaa kärkiketjujen osalta vaikkei niiden kemia vielä täysin ole löytynytkään. Maalissa jatkaa varmoja otteita esittänyt Ville Hostikka

Lukon sairastupa on melkein yhtä tyhjä kuin Kärppienkin. Poissa on vain Lauri Tukonen Kris Beechin tehdessä paluun kokoonpanoon. Tomi Pettinen on pelikunnossa, mutta ei mahdu vielä pelaavaan kokoonpanoon. Maalilla jatkaa loistavasti alkukauden pelannut Mika Noronen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Jussi Pesonen 2 2 4
2.Teemu Nurmi 1 2 3
3.Perttu Lindgren 1 2 3
4.Janne Keränen 0 2 2
5.Charles Bertrand 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle