SaiPa kiusaamaan KalPaa

LIIGA / Ennakko
Runkosarjan kärkisijoista taisteleva KalPa saa vieraakseen yllätysvalmiin SaiPan. Lappeenrantalaiset tarvitsevat pisteitä, jotta pudotuspelihaaveet pysyvät kasassa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue KalPa on pelannut viime aikoina tiukkoja kamppailuja. Kahdessa viimeisessä ottelussa kilpirinnat ovat käyneet hakemassa maalin vierasvoitot Pelicansin ja Tapparan kotiluolasta. Sitä ennen joukkue koki tappion Jyväskylässä, sekä TPS:n isäntänä Niiralan montussa.

SaiPa on pelannut pirteästi helmikuussa. Tammikuun loppupuolen vaikea jakso on jäänyt taakse, ja joukkueen peli on uomissaan. Viimeisimmissä otteluissaan SaiPan peli on loksahtanut uomiinsa. Viimeisissä otteluissa Sputnikit ovat kurittaneet Ilvestä Tampereella, sekä puolustavaa mestaria JYPiä Lappeenrannassa.

Odotettavissa on siis tasainen kamppailu, jossa maalimäärät pysynevät alhaisena. Tarkka puolustuspeli tulee olemaan ratkaisevassa osassa Kuopiossa.

Ratkaisun paikat

KalPa on esiintynyt kotikaukalossa hyvin läpi kauden. Suurimmissa ongelmissa kilpirinnat ovat olleet ennakolta heikompien vastustajien kanssa. Joten SaiPa omaa myös yllätysmahdollisuudet Kuopiossa, jos KalPan valmistautuminen on mennyt yhtään pieleen.

Kotijoukkueen Adam Andersson pelaa useamman viikon tauon jälkeen Niiralan montussa. KalPan toiseksi paras maalintekijä on ollut läpi kauden KalPan ylivoimapelin sielu tulisen lämärinsä ansiosta. SaiPan tuleekin pysytellä poissa jäähyaitiosta, jotteivät isännät pääse rankaisemaan Anderssonin johdolla.

SaiPan yllätysmahdollisuus piilee joukkueen ennakkoluulottomuudessa. Karvauspelin täytyy toimia hyvin KalPaa vastaa, jotta kotijoukkue ei pääse käyttämään parasta asettaan: kiekon hallintaa koko kentän alueella. Vaarana on, että liian aggressiivisella karvauksella vierailijat saattavat pelata itsensä ulos tilanteesta, jolloin kotijoukkue rankaisee armotta nopeilla avauksilla.

Lappeenrantalaisten ykkös- ja kakkosketjut pystyvät luomaan ottelusta toiseen tarpeeksi maalipaikkoja aina ottelun voittoon saakka. Puolustaja Joni Tuominen antaa vielä mainiota taustatukea puolustuksesta.

Molempien joukkueiden maalivahdit ovat olleet koko kauden ajan hyvässä vireessä. KalPan Ari Ahonen ei ole päästänyt kotikaukalossa helppoja osumia, mikä on pitänyt nuoren Mika Järvisen luukkuvahdin roolissa. SaiPan ykkösvahdin paikan on valloittanut erinomaista kautta pelaava Jere Myllyniemi.

Kokoonpanot

KalPa pääsee otteluun melko terveellä kokoonpanolla. Lahdessa Toni Dahlman oli sivussa, mutta saattaa pelata SaiPaa vastaan. Tommi Miettisen johtama ykköskenttä on ollut kovassa vireessä. Maestro itse kantaa jo KalPan kultakypärää tehokkaimpana pelaajana.

SaiPalta sivussa ovat kautensa jo päättäneet Miika Jouhkimainen sekä Jarmo Jokila. Muuten lappeenrantalaiset pääsevät terveellä kokoonpanolla pistejahtiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle