Pakkovoiton metsästäjät

LIIGA / Ennakko
Raumalla Lukko ja Tappara iskevät yhteen perjantai-illan huumassa. Taistelu pudotuspeliviivalla käy kuumana runkosarjan lähestyessä loppuaan. Ottelu on molemmille äärimmäisen tärkeä ajatellen pääsyä kymmenen parhaan joukkoon ja sitä kautta jatkamaan kauttaan pudotuspeleissä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen matka maaottelutauon jälkeen alkoi komealla voitolla illan vastustajasta lukemin 6-1. Sen jälkeen TPS nöyrtyi kettupaidoille Äijänsuolla 3-1. Mutta sitten alkoi mollivoittoinen osuus, jossa Lukko oli ottavana osapuolena kaksi kertaa peräkkäin.

Viimeistä viidestä kotiotteluistaan Lukko on voittanut ainoastaan kaksi.

Vierasjoukkue Tappara on otellut tauon jälkeen viisi kertaa. Tilastoihin on merkitty kaksi voittoa kolmen tappion lisäksi.

Viimeinen vierasvoitto löytyy tammikuun loppupuolelta ja silloinkin vastustajan takia Tappara sai pelata kotikaukalossaan.

Kohtaaminen on joukkueille kauden viides. Molemmille on merkitty kaksi voittoa, tosin toinen Lukon voitoista on pidemmän kaavan mukaan.


Edellinen kohtaaminen Raumalla oli Jani Niemisen näytöstä.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue menetti kaksi edellistä peliään heikon valmistautumisen takia. Porissa peli oli ensimmäisen erän puolivälissä jo 3-0 Ässille ja sitä myöten selvää kauraa. Kotiottelu Kärppiä vastaan ei alkanut sen paremmin. Viisi minuuttia pelikellossa ja oululaiset olivat jo kahden maalin karkumatkalla.

Kettupaitojen päävalmentaja Juha Vuori oli syystäkin pettynyt edellisen ottelun jälkeen ja lupasi joukkueelle kovaa harjoitusta. Mielenkiintoista onkin seurata, miten tunnin teholuisteluharjoitus keskiviikkona vaikuttaa tämän ottelun lähtöön.

Risto Dufva on niin kokenut päävalmentaja, että hän kyllä osaa puuduttaa pelin, mikäli vierasjoukkue pääsee pienelle karkumatkalle heti pelin alussa.

Lukolla on muutenkin ollut ylivoimaisen vaikeaa koko kaudella tulla takaa ohi, joten avausmaalin merkitys korostuu entisestään.

Lukko-vahti Mika Noronen on esiintynyt epävarmasti kahdessa viime kamppailussa, jotka Lukko siis hävisi. Torjuntavastuu on edelleen Norosella, ja nyt pitää kiekkojen pysähtyä, mikäli joukkue haluaa tosissaan taistella ottelun voitosta.

Tappara on Lukon tavoin pelannut pudotuspeliturneeta jo pidempään sarjasijoituksensa takia.

Tapparan otteissa on ailahtelevuus ollut isossa roolissa. Hyvänä iltana joukkue pystyy voittamaan kenet tahansa, mutta huonoina hetkinä tappio tulee helposti.

Yksi syy on eittämättä lukuisat loukkaantumiset sekä maalivahtipeli. Tosin sama osasto tekee Lukosta tällä hetkellä erittäin vaikeasti veikattavan yhdistelmän.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta edellisen pelin jäljiltä tapahtuu pientä liikettä lähinnä hyökkäysketjuissa. Nuori Aki Kangasmäki tekee tilaa toiselle nuorukaiselle, kun Jere Laaksonen tulee mukaan kokoonpanoon. Puolustusosasto jatkaa samoilla koostumuksilla ja maalilla jatkaa Noronen.

Toipilasosastolla ovat edelleen puolustaja Mikko Kuukka sekä hyökkääjä Jussi Pesonen.

Vierasjoukkueen toipilasosastolla oli ruuhkaa joukkueen edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan.

Puolustajat Tommi Kovanen, Joonas Liimatainen, Juha Leimu ja Otto Räty eivät pystyneet pelaamaan. Hyökkäjistä pois olivat Antti Erkinjuntti, Aleksander Barkov ja Tuomas Vänttinen.

Juha Metsola oli torjuntavuorossa torstain Ilves-ottelussa, joten vuoro siirtynee Jani Niemiselle.

Muuta

Syntymäpäiväsankareita

Lukon hyökkääjä Teemu Nurmi viettää ottelupäivänä 27-vuotisjuhliaan työn merkeissä.

Tapparan maalivahti Juha Metsola puolestaan täyttää pelipäivänä 23 vuotta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Lauri Tukonen 3 5 8
2.Janne Keränen 4 4 8
3.Richard Lintner 1 6 7
4.Teemu Aalto 1 5 6
5.Perttu Lindgren 2 3 5

» Lähetä palautetta toimitukselle