Taistelua sarjan tyvipäässä

LIIGA / Ennakko
Tappara ja SaiPa mittelevät paremmuudestaan torstaina Tampereella. Paremmuuden lisäksi panoksena on jumbosijan karttaminen ja toisaalta playoff-junan säilyttäminen näköetäisyydellä.

Kuntokäyrät

Tapparan ja SaiPan viimeaikojen pistetahti ei riitä pudotuspeliviivan paremmalle puolelle kapuamiseen. Kumpikaan ei ole viimeaikoina suoranaisen huonosti pelannut, mutta hyvä pelikään ei näille joukkueille tällä hetkellä takaa sarjapisteitä.

SaiPa on saanut todistaa sitä, kuinka iso askel SM-liigassa on maalin tappioiden kääntäminen maalin voitoiksi. Tiistaina monta peliä pienellä marginaalilla hävinneiltä lappeenrantalaisilta se pitkästä aikaa onnistui, kun joukkue nousi maalin takaa-ajotilanteesta kahdella salamamaalilla voittoon Ässiä vastaan.

Tappara puolestaan ei pystynyt kelpo esityksestä huolimatta kotonaan voittoon TPS:sta ja joukkueella on allaan kaksi tappiota torstain peliin lähdettäessä. Kolmea perättäistä tappiota joukkue ei ole vielä Risto Dufvan valmennuksen alaisuudessa tähän mennessä kärsinyt.

Ottelu lienee kummallekin melko tärkeä, sillä voitto antaisi hieman hengähdystilaa karsintapeikkoa ajatellen. Tappiolla Tappara valahtaisi selkeästi mukaan tuohon epämieluisaan taisteluun hännille jäämistä vastaan.

Ratkaisun paikat

Vastakkain ovat kaksi joukkuetta joiden pelillinen ilme otteluiden sisälläkin on heitellyt melkoisesti. Torstaisessa kohtaamisessa molemmilla tulee olemaan omat hetkensä ja niiden hyödyntäminen viimeistelyssä on melkeinpä ratkaisevin tekijä. Tapparan kotivoitot ovat lähinnä perustuneet johtoon pääsemiseen varhaisessa vaiheessa ja sitä seuranneen vastustajan päällepuskemisen kestämiseen, joten SaiPan kannattaa satsata ottelun alkuun.

Ratkaisupelaajia haettaessa Tapparan Jukka Peltola ja Tuomas Vänttinen ovat olleet hyvässä pelivireessä. SaiPan maalinteon kannalta Anssi Löfmanin kuntoutuminen loukkaantumisesta on joukkueelle suuri huojennus.


Otto Räty on tehnyt tuloaan liigakartalle Tapparan runkopuolustajien loukkaantumisten myötä.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Kokoonpanot

Tappara painii jälleen loukkaantumishuolien kanssa, kun Kalle Kaijomaa, Aleksi Elorinne ja Aleksander Barkov jr. jättävät pelin väliin varmuudella. Sen lisäksi Tommi Kovasen ja Juha Leimun pelikunto on arvoitus.

SaiPalla tilanne on parempi. Antti Aarnion ja viimepelissä jalkaansa teloneen Pauli Levokarin pelaaminen on epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Ville Koho 0 2 2
2.Richard Lintner 1 1 2
3.Mikko Pukka 0 2 2
4.Roberts Jekimovs 0 1 1
5.Jesse Saarinen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle