Ässät voittoon vaisussa ottelussa

Ennätyksellisen pieni yleisö Espoon Areenalla sai todistaa heikkotasoisen ottelun, jossa vierasjoukkue Ässät vei lopulta voiton maalein 3-1.

Ottelua seurasi vain 2840 katsojaa, mikä on vasta toinen kerta, kun yleisömäärä on jäänyt alle kolmen tuhannen Espoon Areenan hieman päälle 12-vuotisessa historiassa. Aikaisempi tapaus on syyskuulta 2001, kun SaiPan jatkoaikavoittoon päättyneen ottelun yleisömäärä oli 2986.

Kaikki ottelun maalit tehtiin samaan päätyyn, sillä avauserässä Ässät osui kerran, toisessa Blues kerran ja kolmannessa Ässät kahdesti. Voittomaalista vastasi Ässien kanadalaishyökkääjä Patrick Yetman.

Mitäänsanomaton avauserä, toisessa erässä tunnetta

Avauserässä Ässät loi paremmat paikat, vaikka päävalmentaja Karri Kivi pitikin sitä joukkueen heikoimpana. Erän ainoasta maalista vastasi slovakialainen Tomas Zaborsky vanhanaikaisella.

– Kolmas peli putkeen kun vastustaja iskee alle kahteen minuuttiin maalin. Peli on tahmeata alussa, ei sellaista voi antaa.

Lähellä osumat olivat jatkossakin, sillä Veli-Matti Savinainen ja Stephen Dixon kilisyttelivät maalirautoja erän eri vaiheissa.

Toisessa erässä nähtiin kahteen otteeseen hieman kuumenneita tunteita. Ensin Tommi Huhtalan ajaessa maalille hän kaatui heittäytyvään Ässä-pelaajaan ja ajautui päin maalivahti Antti Raantaa. Tilanteesta Huhtalalle kaksiminuuttinen ryntäyksestä.

Jere Sallisen ottelu päättyi tähän taklaukseen.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Blues ehti juuri tappaa sen rangaistuksen, ennen kuin rytisi taas. Jere Sallinen taklasi Severi Sillanpäätä, joka jäi hetkeksi makaamaan kentälle. Tuomari näytti lähes välittömästi nuoremmalle Salliselle pukukoppia, mikä olikin oikea tuomio, sillä Sallisen jalat irtosivat jäästä taklaustilanteessa. Jälkimainingeissa nähtiin myös yhteenotto Jani Honkasen ja Ville Varakkaan kesken, ja myös he joutuivat jättämään ottelun kesken. Molemmat joukkueet joutuivat näin pelaamaan ottelun lopun viidellä puolustajalla. Blues jäi myös yhden hyökkääjään vajaaksi, kun taas Ässien onneksi Sillanpää pystyi jatkamaan peliä.

Erässä nähtiin myös yksi maali. Petri Lammassaaren laukauksen Raanta vielä torjui, mutta Toni Kähkösen laukomaa paluukiekkoa ei. Blues-kapteeni toi näin joukkueensa tasoihin.

Ässät osuu kahdesti

Kolmas erä eteni pitkään tasatilanteessa. Ässien voittomaalissa tilanne alkoi Bluesin hyökkäyssiniseltä, jossa Aleksi Laakso pelasi heikosti ja patapaidat pääsivät vastaiskuun. Kun vielä Joel Armia voitti kaksinkamppailunsa Tomi Sallista vastaan ja pelasi kiekon Patrick Yetmanille, kanadalainen pääsi varsin vapaasti ampumaan kiekon maaliin.

Blues haki tasoitusta, mutta yritys jäi pahasti vaillinaiseksi. Sen sijaan Ässien Radek Smolenak pääsi läpiajoon, josta Ari Vallin hänet kaatoi. Tuloksena vihelletyn rangaistuslaukauksen Petri Koivisto torjui, mutta Smolenak onnistui lopulta sinetöimään loppulukemat tyhjään maaliin.

– Jos joskus voi pelistä sanoa, että se oli tasaista vääntöä, niin tästä pelistä. Niin paljon ei-hyvää koko ottelussa. Mutta voitto täällä on hyvä asia, kommentoi Ässien päävalmentaja Karri Kivi.

– Tahmeata oli pelaaminen, ei sellaista kuin pitäisi. Toisessa erässä saatiin taistelua jäähyjen tappamiseksi, kenties se kulutti joukkuetta eikä lopullista raivoa löytynyt.

Ottelut jatkuvat heti lauantaina. Blues pelaa toisen peräkkäisen kotiottelunsa, johon vieraaksi saapuu JYP. Isomäen jäähalliin Ässien vieraaksi saapuu HPK.