HIFK:sta Helsingin herra

LIIGA / Raportti
Kauden kolmas Helsingin paikallistaisto eteni kaksi erää lähes unettavissa merkeissä, kun kumpainenkin joukkue vaelti syvässä syyshorroksessa. Kolmas erä ei sekään ihmeitä tarjonnut, mutta HIFK teki siinä voittoon tarvittavat maalit. Kirkkaimman huomion varasti torstai-illassa itsensä suihkuun hölmöillyt Jarkko Ruutu. HIFK nousi Helsingin herraksi lukemin 3–0 (0–0, 0–0, 3–0).

Kauden heikkotasoisin paikallistaisto. Sitä oli Helsingin IFK:n ja Jokerien torstainen mittelö Helsingin jäähallissa. Kuin syvässä syyshorroksessa pelanneet joukkueet kilpailivat siitä, kumpi tuhlaa enemmän maalintekopaikkoja, olkoonkin että vierasjoukkue ilmoittautui tähän kisaan kunnolla vasta toisessa erässä.

HIFK hallitsi etenkin avauserässä kenttätapahtumia ja sai ottelussa kautta linjan vieraitaan paremmat maalintekopaikat. Ottelusta puuttui kuitenkin paikallispelin peruselementit ensimmäiset kaksi ja puoli erää. Tunnetta ei yksittäisiä maalineduskahakoita lukuun ottamatta liiemmin ollut. Peli meni välillä levottomaksi roiskinnaksi.

– Tämä oli täysin erilainen paikallispeli, mitä kaksi aiempaa ovat olleet. Jokerit tuli vahvasti puolustaen. Meidän hyökkäyspeli menee pienin askelin eteenpäin, mutta töitä on vielä paljon edessä, HIFK:n pääkäskijä Petri Matikainen tuumi ottelun jälkeen.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt avausmaali nähtiin vasta päätöserän jälkimmäisellä puolikkaalla. Petteri Wirtanen kaivoi hyökkäyspään aloituksen omille, ja Eetu Pöysti asetteli ensin kiekon mieleeseensä asentoon ja laukoi tulisella lämärillä kauden ensimmäisen täysosumansa.

– Iso kiitos joukkueelle. Hienosti maltettiin odottaa, että se paikka sieltä jossain vaiheessa tulee, ja tänään se tuli kuusi minuuttia ennen loppua. Hienoa, että Eetu Pöysti sai ison palkinnon tänään, Petri Matikainen kiitti.

Wirtanen oli kapellimestarina myös isäntien toisessa maalissa, kun hänen loistava tarjoilunsa maalin takaa tavoitti puolustaja Mikko Kousan, jonka suoraan syötöstä lähtenyt kova lämäri yllätti toistamiseen Jokereiden maalia vartioineen Eero Kilpeläisen. Kolmannen maalin viimeisteli tyhjään Jokeri-maaliin Miikka Tuomainen.

Maalipaikoista puuttui terävyys

Täyden pistepotin napannut HIFK istui ottelussa yhdeksän kertaa rangaistusaitiossa. Se on määrä, josta pitäisi pystyä rankaisemaan. Jokereiden erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin ankkajäässä torstaina.

– Lähdettiin puolustamaan, se on lähtökohtana aina, kun tähän halliin tullaan. Ehkä ei sitten oltu erikoistilanteissa hereillä, ja pienet asiat ratkaisee nämä ottelut, tasaiseksi ottelua kuvaillut jokeriluotsi Erkka Westerlund harmitteli.


Eetu Pöysti on juuri laukonut kotijoukkueen johtoon. Jokerien Nico Maneliusta ei naurata.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Meno tökki narrinutuilla toki muutenkin kuin vain erikoistilanteissa. Hyvin puolustanut joukkue ei saanut juuri mitään aikaiseksi vastustajan kenttäpäädyssä. Etenkään tasakentällisin. Suurlupaus Teemu Pulkkisen otteet kaukalossa olivat kuin läpileikkaus koko joukkueen pelistä; yritystä on vaikka muille jakaa, mutta mitään se ei hyödytä.

– Hyökkäyspelimme ei ollut tänään sillä tasolla kuin toivottiin, Westerlund myönsi.

Tapaus Jarkko Ruutu

Ottelun varmasti seuratuin hahmo oli vanhaan kotihalliinsa ensi kertaa Jokereiden nuttu yllä palannut Jarkko Ruutu. Vantaalaisagitaattori nosti vanhan jäähallin kierrokset kattoon ensi kertaa toisessa erässä, kun hän maalinedushässäkän lomassa kaatoi HIFK-vahti Juuso Riksmanin. Isäntäjoukkueen Markus Kankaanperä ei Ruudun temppua purematta niellyt, vaan tarttui tähän voimakkaalla painiotteella. Tuloksena molemmille kaksiminuuttinen.

Ottelun päätösminuutilla Ruutu varasti valokeilan vankalla otteella itselleen. 36-vuotias laitahyökkääjä ryntäsi Mikael Granlundin päälle ulosajon arvoisesti. Tämä temppu pilasi vierasjoukkueen takaa-ajon lopullisesti. Ruutu näytti ottelussa juuri sitä puolta itsestään, josta ei ole omalle joukkueelle mitään muuta kuin haittaa.

HIFK jatkaa kauttaan lauantaina, kun se saa kotihalliinsa vieraita Lappeenrannasta. SaiPa-ottelu on seuran 114-vuotista historiaa kunnioittava juhlapeli. Jokerit palaa kaukaloon niin ikään lauantaina, kun se matkustaa Poriin Ässien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle