Tehokas Ässät voittoon

LIIGA / Raportti
SaiPan ja Ässien välillä nähtiin kiihkeä ja vauhdikas taisto, joka ratkesi porilaisten tehokkaampaan viimeistelyyn. Peli tarjosi monenlaista nähtävää, kun toisessa erässä kolme pelaajaa ajettiin suihkun puolelle.

Tappioitta vieraspeleissään pelanneen Ässien ja hyvin viime kotipeleissään esiintyneen SaiPan välienselvittelystä oli lupa odottaa hyvää kiekkoviihdettä ja sellainen peli Lappeenrannassa nähtiin. Ottelun alku oli varsin tunnustelevaa pelaamista, mutta kun SaiPa avasi maalihanat ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan alkoi pelissä tapahtua.

Molemmat joukkueet pelasivat taistelevaa ja vauhdikasta jääkiekkoa, joka ei varmasti jättänyt yleisöä kylmäksi. Maalipaikkoja nähtiin tasaiseen tahtiin kaukalon molemmissa päissä ja pelin ratkaisuksi muodostuikin Ässien parempi viimeistely. SaiPan pelaajien muutamat henkilökohtaiset virheet käytettiin armotta hyväksi ja kun vastaavasti keltamustat hukkailivat omia avopaikkojaan matkasivat pisteet Poriin. Ässien vahvuuden myönsi myös SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

– Ässät on juuri niin kova joukkue kuin sarjataulukko näyttää. Hyökkäyskalusto on kyllä todella kova ja tietysti koko nippu hyvin rakennettu ja pelaa tehokasta jääkiekkoa. Toki meillä oli saman verran maalipaikkoja, mutta maalintekotehokkuus oli aivan eri luokkaa, mikä sitten ratkaisi lopputuloksen tässä pelissä.

Toisen erän erikoisuudet

Kuten molemmat valmentajat pelin jälkeen totesivat, niin tapahtumia pelissä riitti ja varsinkin ottelun toisessa erässä. Erä tarjosi kolmen maalin lisäksi myös kolme ulosajoa, kun SaiPasta kaukalon jättivät Ville Paalanen ja Richard Lintner, sekä Ässistä Stephen Dixon. Erikoiseksi ulosajot tekee se, että ne tapahtuivat noin kolmen minuutin sisällä ja jokainen täysin eri tilanteessa.

Ensin Paalanen karkasi Jani Honkasen kimppuun ja pian sen jälkeen Dixon taklasi Simon Backmania rajusti selästä. Kun näitä tilanteita oltiin ihmetelty tovi, oli Lintnerin vuoro syyllistyä törkeyksiin, kun hän taklasi Tuomas Santavuoren vaarallisesti laitaan.

Tapahtumat sotkivat selvästi enemmän SaiPan pelaamista, joka oli rullannut tasaisesti kaikkia neljää hyökkäysketjua peluuttaen. Ulosajojen ja pitkien erikoistilannepelaamishetkien jälkeen kotijoukkue ei saanut samanlaista virettä päälle kuin avauserässä ja Ässät hyödynsi tämän kahdella ylivoimamaalilla. Ässät pystyi pitämään pelivireensä katkonaisessa toisessa erässä huomattavasti paremmin ja loikin useita vaarallisia tilanteita Jere Myllyniemen vartioimalle SaiPa-maalille.


Antti Mäkilä on juuri viimeistellyt Ässien kuudennen osuman.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

Ässät oli valmistautunut otteluun huolella ja päävalmentaja Karri Kivi oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen ottelun jälkeen.

– Totta kai olen hemmetin tyytyväinen. Tiedettiin, että jätkäjengi vastassa ja täältä ei saa mitään ilmaiseksi. Kahden päivän todella kova valmistautuminen tähän – tiedettiin mihin ollaan tulossa.

Kolmannessa erässä SaiPa pystyi alkuerästä rakentamaan muutamia tilanteita joista onnistumalla olisi peli ollut vielä mahdollista kääntää, mutta viimeistelyssä ei ollut riittävää terävyyttä. Lopulta sputnikkien puseroon hiipi väsymys joka näkyi virheinä, joista Ässät rankaisi jälleen murhaavalla teholla.

Vaikka SaiPan pelaajille ratkaisevia virheitä tulikin, niin Selin oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, sillä pelaamista ei lopetettu kesken.

– Virheitä tuli tuossa kolmannessa erässä ja väsymystäkin, mutta yrittämistä loppuun asti. Kyllä minä arvostan sitä meidän pelaajissa.

SaiPan pelit jatkuvat seuraavaksi lauantaina, kun joukkue matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Ässät jatkaa urakkaansa myös lauantaina, kun se saa kotikaukalossa vastaansa liigan kärkiottelussa Jokerit.

» Lähetä palautetta toimitukselle