Jyväskyläläisen jääkiekkoilun 60-v juhlaottelu muodostui Jarkko Immosen näytökseksi. Kultakypärä saalisti tehot 3+2 eli oli mukana tekemässä JYPin jokaista osumaa.

Jyväskylän juhlaottelun juhlavat kuvat

[katso kuvat]

60 vuotta jyväskyläläistä jääkiekkoa
[lue lisää]

JYP otti torstaina karvaan maalin tappion Tapparaa vastaan Tampereella. Niinpä joukkue koki kovan kolauksen suoran pudotuspelipaikan tavoittelussa, vaikka se säilyikin nipin napin viivan päällä. Perjantai-illan kamppailussa KalPa sai kokea nahoissaan ärsytetyn kotijoukkueen voitonnälän.

- Saatiin 60-vuotta vanhat kalavelat maksettua kuopiolaisille. Tampereella meillä oli ihan hyvä peli, mutta hävittiin se. Joukkueen kanssa puhuttiin jo eilen, että haetaan tänään ammattimainen suoritus ja ollaan heti valmiina peliin, kommentoi JYPin käskyttäjä Risto Dufva illan teesejä.

Tuomarityöskentelystä riitti parranpärinää etenkin KalPan leirissä, vaikka vastustajan puolella myönnettiinkin JYPin paremmuus. Kakkosvalmentaja Tuomas Tuokkola sai kommentoida joukkueensa tekemisiä, kun päävalmentaja Virtaa ei tälläkään kertaa lehdistötilaisuus kiinnostanut.

- Pelin alku oli meille synkkä. JYPin energiataso oli ihan toista kuin meillä. Ei me tuomaripeliin hävitty, mutta olihan se tuomarisuoritus luokatonta, ei kestä päivänvaloa. Parempi voitti. JYPiä vastaan kuusi peliä ja kuusi tappiota, ei kannata jossitella yhtään.

Immosen tehot maali maalilta

JYP otti todellakin otteen haltuunsa heti ensihetkistä lähtien. Avausosuma syntyi jo ajassa 4.58, kun Immonen tykitti ylivoimalla viivalta kiekon reppuun. Seuraavaa osumaa piti odottaa reilut viisi minuuttia. Tällä kertaa JYP pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, joka muodostui 2-1-ylivoimatilanteeksi. Dwight Helminen syötti tarkasti Immosen lapaan, eikä tällä ollut suuriakaan vaikeuksia siirtää kotijoukkue jo 2-0-johtoon.

Kolmas osuma näki päivänvalonsa pelikellon näyttäessä aikaa 13.53. Maestro Immonen otti tyylipuhtaan hyökkäyspään aloitusvoiton. Takana odottanut D. Helminen pääsi vapaasti nousemaan keskelle. Nousua seurannut napakka rannelaukaus riitti horjuttamaan maalivahti Järvisen torjuntakyvyn.

Päätuomari Mika Sinkkonen vihelsi ottelussa hyvin tarkalla linjalla. Välillä kieltämättä näytti katsomoon siltä, että Sinkkosen jääkiekkonäkemyksessä taklauksetkaan eivät ole sallittuja. Jäähyjä vihellettiin todella paljon, niinpä se edesauttoi kotijoukkueen taitopelaajien esiinmarssia. Runsas ylivoima takasi juuri Immosen ketjulle paljon peliaikaa.

Immonen oli vaatimattomaan tapaansa tyytyväinen otteisiina.

- Välillä sattuu vahinkoja, toivottavasti jatkossakin. Totta kai onnistumiset tekevät hyvää itsetunnolle. Viittä tehopistettä en ole ennen SM-liigassa tehnyt. AHL:ssa taisin kuitenkin kerran tehdä yhdessä pelissä viisi maalia.

Ottelun toisessa erässä ei nähty kuin yksi osuma, josta vastasi J-P Hytönen, Immosen syötöstä toki. Kultakypärä antoi päädystä nappisyötön maalin kulmalla odottaneelle Hytöselle, eikä kapteeni erehtynyt vaan ohitti Mika Oksan, joka vaihdettiin KalPa-maalille erätauolla.

Kolmas erä oli enää pelkkää pelailua, jota JYP kuitenkin edelleen kontrolloi. Immosen viides tehopiste syntyi erän neljännellä peliminuutilla, kun hän onnistui sutaisemaan maalin edestä todellisen propellikiekon ohi Oksan. Taisipa maalia olla auttamassa KalPan puolustuskin.

JYPin maalissa pelannut Pekka Tuokkola pääsi ottelussa varsin helpolla, ja oli jo lähellä kauden kolmatta nollapeliään, kunnes tällä hetkellä varjojen mailla vaeltavan mailavirtuoosi Antti Virtasen hyökkäyspään löysäilystä KalPa pääsi vastahyökkäykseen. Ilari Filppulan johtamaa taiteilijakentällistä ei maalivahdin nollapelin eteen pelaaminen juuri sillä hetkellä kiinnostanut. Niinpä KalPa pääsi kaventamaan ottelun loppulukemiksi 5-1, kun Joonas Riekkinen ronkki pelivälineen verkon perukoille ajassa 53.51.