Juhlahumua Hippoksella

LIIGA / Ennakko
Jyväskylässä pelataan perjantain ratoksi juhlaottelu, kun ensimmäisestä Jyväkylässä pelatusta virallisesta jääkiekko-ottelusta tulee kuluneeksi 60 vuotta. Ensimmäisessä ottelussa jyväskyläläisten vastustajana oli Kuopion Eräveikot. Samojen kaupunkien joukkueet ovat vastakkain myös nyt, kun kotijoukkue JYP saa kilpakumppanikseen KalPan.
taustaa

Nostalginen kohtaaminen
[lue lisää]

JYP ja KalPa ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa, ja pisteet ovat keskisuomalaisten hyväksi puhtaasti 15-0. Huomionarvoista on myös se, että kuopiolaiset ovat tehneet näissä peleissä yhteensä ainoastaan viisi osumaa.

Perjantain taistosta voidaan kuitenkin odottaa tasaista peliä. KalPan otteet ovat viime aikoina olleet varsin pirteitä, joten helpolla eivät jyväskyläläiset tule pääsemään. Lisäksi juhlatunnelma antanee pientä lisävirtaa molemmille porukoille. Oman elementtinsä peliin luo myös palautuminen. Molemmat joukkueet kävivät torstaina tiukan väännön ja joutuivat taistelemaan pisteistä loppuun asti.

Heilahtelua

Kotijoukkue on pelannut tällä viikolla kaksi täysin erilaista ottelua. Tiistaina JYP pyöri kaukalossa tehokkaana ja ryöpytti kotikaukalossaan sarjan toisena majailevaa jokerilaumaa numeroin 6-4. Tehomiehenä hääri tuolloin Dwight Helminen kolmella osumallaan.

Torstaina tahti oli kuitenkin toinen. Tappara oli JYPille tyly isäntä, ja piti pisteet Tampereella lukemin 1-0. Jyväskyläläiset pysähtyivät maalivahti Mika Lehtoon, jolle kirjattiin ottelussa peräti 41 torjuntaa. Huonosti ei pelannut hurrikaanipaidassa debytoinut Jaakko Suomalainenkaan. Kärpistä Jyväskylään siirtynyt maalivahti torjui hyvin ja tilille rapsahti 26 torjuntaa. Ainoastaan Timo Koskela onnistui ohittamaan Suomalaisen, mutta tällä kertaa yksi osuma riitti Tapparalle voittoon.

Kotonaan JYP on kuitenkin pelannut varsin hyvin, vaikka tehottomuus vaivaa ajoittain. Joukkueen täytyisikin löytää otteihinsa tietty rutiinitaso ja tasaisuus. Mikäli hurrikaanipaidoille sattuu hyvä päivä, voi KalPalle povata vaikeaa iltaa.

Poissa kotijoukkueen kokoonpanosta ovat loukkaantumisten takia Esa Saksinen, Juha Salmu, Tuomas Mikkonen ja Erkka Leppänen.

Taistelua

KalPa myi tammikuun lopulla pari pelaajaa, mutta Kuopiossa ei lähdetty samanlaiseen tyhjennysmyyntiin kuin muutamassa muussa peräpään seurassa. Jani Tuppuraisen menetys näkyy varmasti joukkueen pelissä, mutta hänen lisäkseen ei muita profiilipelaajia siirtynyt Savosta rehevimmille maille. Mikko Laineen ja maalivahti Tuomas Nissisen poistumiset eivät juuri vaikuta Pekka Virran suojattien peliin.

Myynnit, pari loukkaantumista sekä alkukauden epäonnistuneet ulkomaalaishankinnat ovat kuitenkin ajaneet KalPan tilanteeseen, jossa joukkue joutuu peluuttamaan todella paljon nuoria pelaajia. Joukkueen hyökkääjistä lähes puolet pystyisi pelaamaan vielä A-nuorten sarjoissa.

Nuoret ovat kuitenkin pelanneet ennakkoluulottomasti, eikä heitä voi yrityksen puutteesta syyttää. Kokemattomuus johtaa kuitenkin monesti virheisiin ja joskus oppirahoja on maksettava varsin kalliisti.

Yksi KalPan ongelmista on ollut vieraspelaaminen. Kotona joukkue haastaa kaikki joukkueet, mutta vieraissa tilanne ei ole aina sama. Jiri Bicek on oiva esimerkki tästä asiasta, sillä Niiralassa mies on lähes pitelemätön, mutta vieraissa hän katoaa kuvioista.

Kuopiolaisista Jeremy Stevenson ja Juha Alastalo ovat olleet kuumeessa ja heidän pelaamisensa on epävarmaa. Myös Tommi Jokisen ja Tapio Salon pelikunto selviää vasta perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle