Täystyrmäys

Keski-Suomen ylpeys JYP näytti, että joukkue oli monta potkua edellä savolaisia isäntiään. Jyväskyläläiset latoivat lopulta kahdeksan maalia ja Niiralan montun tulostaulua komisti tyly lopputulos 1-8.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">haastattelu

Sankarit Hytönen ja Mäntymaa

Perjantai-illan paikallispeliä todistamaan saapuneet 4442 katsojaa saivat todistaa, kuinka JYP otti nöyryyttävän voiton KalPasta. Kuopiolaisilla ei ottelussa onnistunut mikään ja JYP puolestaan käytti loistavasti hyväksi omat maalipaikkansa.

- Ensimmäiseen erään olen todella tyytyväinen. Koska siinä näki, että me ei tulla tänään täällä häviämään. Numerot olivat ehkä turhan reilut, mutta joskus me mätkitään enemmänkin ja ei mene mistään. Tänään meni ihan mistä vaan, kertaili tyytyväinen JYPin valmentaja Risto Dufva.

- Toisessa erässä oltiin onnekkaita, mutta peli oli ratkennut. Loppuhan oli aivan lopun odottelua, jatkoi Dufva.

Jyväskyläläiset ansaitsivat voiton Kuopiosta. Vierailijoiden mainiot otteet saivat tunnustusta myös kotijoukkueen valmentaja Pekka Virralta.

- Oltiin kaikessa jäljessä, niin molareista jokaiseen kenttäpelaajaan. Oli kauden ensimmäinen oikein kunnollinen mahalasku. Täytyy puhua mistä se johtui. Olen yllättynyt ja pettynyt, mietiskeli Virta.

KalPan maalivahtipeli petti

Kotijoukkueen maalinsuulla Tuomas Nissinen sai kauden toista kertaansa torjuntavastuun. Paikallisottelu ja runsaslukuinen yleisö näkyivät epävarmuutena maalivahdin otteissa.

Nissinen voi ottaa omalle täysin omalle kontollensa vierailijoiden kolmannen ja neljännen osuman. Ensimmäisessä erässä Ossi Louhivaara piti pujottelukeppeinä KalPan puolustusta ja pujotti helpohkosti kiekon kolmannen kerran KalPan maaliin. Lisäksi toisessa erässä Ilari Filppula laukoi kiekon nollakulmasta Nissisen kautta maaliin.

Neljäs takaiskumaali riitti valmentaja Pekka Virralle ja pettynyt Nissinen sai luistella vaihtoaitioon. Nissisen aisapari Mika Oksa ei onnistunut juuri paremmin. Myös Oksa sai kaivaa kiekon neljä kertaa selkänsä takaa.

JYPin maalilla Sinuhe Wallinheimo pääsi helpolla. KalPa ei pystynyt luomaan paljoa maalipaikkoja. Tiiviisti pelannut JYP-puolustus pystyi tukkimaan maalin edustan ja KalPan hyökkäys oli täysin voimaton.

JYP vei ja KalPa vikisi

KalPa onnistui ensimmäisessä erässä siirtymään johtoon Jani Tuppuraisen hienolla ylivoimamaalilla. Tuppurainen laukoin Jarkko Kauvosaaren lyöntilaukauksen paluukiekon suoraan JYPin maalin ylänurkkaan.

Kuopiolaisten riemu oli kuitenkin lyhytaikaista. Ensin Ville Mäntymaa vapautti Tuomas Pihlmanin maalintekoon. Ensimmäisessä erässä Dwight Helminen ja Ossi Louhivaara syvensivät kotijoukkueen ahdinkoa.

Pelin kulminaatiopisteeksi voi sanoa KalPan Ville Hämäläisen tuhriman avopaikan 1-2 tilanteessa. Jyri Junnila vapautti Hämäläisen yksin maalin eteen, mutta Hämäläinen nosti avopaikasta kiekon päätypleksiin. Vastahyökkäyksestä JYPin Ossi Louhivaara viimeisteli 1-3 numerot tulostaululle.

Ottelun sankareiksi nousivat Juha-Pekka Hytönen, Ilari Filppula ja Ville Mäntymaa. Hytönen kaunisteli ottelun lopussa itselleen hattutempun. Ketjukaveri Filppula oli juonimassa peräti neljää vierailijoiden maalia. Erinomaista kautta pelaava puolustaja Ville Mäntymaa merkkautti itselleen komeat 1+2 tehot.

JYPin heikot vierasotteet eivät ole näkyneet lainkaan Kuopiossa. Saldona ovat kaksi vierailua ja täydet kuusi pistettä mukaan Jyväskylään. JYP on toistaiseksi onnistunut muuten paremmin kotipeleissä.

- Voi mahdotonta, kun alkaa vieraissakin kulkemaan, muikisteli tyytyväinen Risti Dufva.

Perjantai-illan esityksien perusteella kuopiolaisille voi veikkailla erittäin vaikeaa vieraspeliä Ouluun. JYP puolestaan esitti ehjää joukkuepeliä ja voi jatkaa huojentuneena pisteiden metsästämistä seuraavista otteluista.