Toskalan taistelu ei riittänyt

LIIGA / Raportti
Tampereen Ilves jatkaa alavireisesti, sillä joukkue kärsi jo neljännen peräkkäisen tappionsa Lappeenrannassa. Kauden ensimmäisen kotivoittonsa napannut SaiPa oli ottelussa selvästi vahvempi, tarkempi ja parempi osapuoli.

Ilves on hallinnut otteluita viime vuosina pelejä Kisapuistossa, sillä joukkue on hävinnyt edellisen kerran Lappeenrannassa lähes kolme vuotta sitten. Tiistaina tamperelaiset olivat kesyjä ja tuskaisen oloisia, eikä joukkue herkutellut maalipaikoilla. SaiPan maalia vartioineelle Jere Myllyniemelle kirjattiin lopulta helpohko nollapeli 24 torjunnalla. Ilves jäi maaleitta jo toisen kerran peräkkäin.

Kuvaavaa Ilveksen tilanteelle on, että vierasjoukkueen pukukopissa kriisipalaveria ottelun jälkeen pitäneet tamperelaiset eivät lähettäneet ketään edustamaan joukkuettaan lehdistötilaisuuteen.

SaiPa sen sijaan jatkaa nousujohteisia esityksiään, kun joukkue nappasi tärkeän kotivoiton harvalukuisen kotiyleisönsä edessä. Erinomaiset vierasottelut Turussa ja Helsingissä pelannut ryhmä syttyi kamppailemaan tiistaina hitaasti, mutta otti lopulta selvän niskalenkin tamperelaisista vieraistaan. Kaksi viimeisestä kolmesta ottelustaan voittanut lappeenrantalaismiehitys on nostanut selvästi tasoaan viime otteluissa.

– Jokainen pelaaja tuli sen tosiasian eteen, että tämä on kamppailupeli ja jos meinataan voittaa näitä pelejä, niin joka ruudusta pitää löytyä lisää voimaa ja taistelua. Pelitapa, jota halutaan tällä materiaalilla pelata, on hyvin selkeä ja joukkue hoitaa sitä hienosti. Ollaan ylpeitä siitä, että saadaan pelata kiekkoa yhdessä maailman kovimmasta liigassa ja näyttää, että me kuulutaan siihen, kertoi SaiPa-valmentaja Ari-Pekka Selin.


Savilahti-Naganderin ruoska viuhui jälleen vakuuttavasti.

Joukkue painoi pelin läpi ottelun neljän ketjun voimin kiekon kerta toisensa jälkeen Ilveksen kenttäpäätyyn, mutta pelin voittomaali näki päivänvalon vasta päätöserässä Anssi Löfmanin mailasta. Esityön osumaan teki hienolla nousullaan latvialaishyökkääjä Roberts Jekimovs. Vesa Toskala vierailijoiden maalilla teki kaikkensa joukkueensa eteen, mutta kokenut vahti taisteli lopulta tuulimyllyjä vastaan.
Ilveksen illan ehdottomasti parhaalle pelaajalle kirjattiin ottelussa 40 torjuntaa.

Toskala vastaan SaiPa

Ottelun käsikirjoitus löytyi nopeasti, sillä Ilves tuntui olevan alusta saakka hieman lappenrantalaisia perässä. Tämä näkyi jäähyilynä, mutta mustapaitojen erikoistilannepelaaminen ei ollut ensimmäisessä erässä vaadittavalla tasolla. Vierailija Ilves sai otetta ainoastaan SaiPan heikolla hetkellä avauserän lopussa, jolloin SaiPan huolimattomuus näkyi muutamana pahana harhasyöttönä.

Toiseen erään kaikki muuttui, sillä avauserässä 17 kiekkoa pysäyttänyt Toskala joutui venymään ajoittain parhaimpaansa, jolloin konkarivahti piti Ilveksen mukana muutamalla loistavalla torjunnalla. SaiPa luisteli vahvasti ja loi vahvalla liikkeellään laadukkaita tekopaikkoja tupsukorvien maalille. Lähimpänä maalintekoa oli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi puolustaja Jere Pulli, mutta Toskalan hanska oli ilmiömäisesti edessä.

– Ensimmäinen erä oli aika sekava ja pehmeä meiltä, jos vertailukohteiksi ottaa nämä kaksi hienoa peliä jotka pelattiin vierasturneella. Toiseen erään löytyi työmäärää ja yhdeksän hyvää maalipaikkaa luotiin, mutta maalit jäi vielä tekemättä., Selin kertasi.

SaiPa pelasi kolmannessa erässä järkevästi ja vapautuneesti, jota ruokki muutama onnistuminen erän alkuun. Voittomaalin iskeneen Löfmanin onnistumisen jälkeen pelin ykköspelureihin kuuluneen SaiPa-pakki Per Savilahti-Naganderin laukaus osui kohdilleen ja kiekko löytyi jo toisen kerran Ilveksen maalista.

– Päätöserässä kärsivällisyys ratkaisi ja ensimmäinen maali vapautti meidän tekemistä. Siihen toinen perään ylivoimalla, joten äärimmäisen tärkeitä meille ne maalit. Ne tuo energiaa joukkueeseen ja pystyttiin pelaamaan hyvä kolmas erä viisaasti johtoasemassa.

Flinck löi naulan Ilveksen arkkuun

Sputnikit puolustivat loppupelin viisaasti ja iskivät paikan tullen terävästi vastaan. Tästä esimerkkiä näytti Juuso Kaijomaa, joka tarjoili upean syötön vastahyökkäyksen päätteeksi maalin kulmalle Markku Flinckille. Flinck kiskaisi kauden avausosumansa suoraan Kaijomaan tarjoilusta.

– Kaiken tämän voiton takana on kuitenkin tiivis puolustuspelaaminen kaikilta viisikoilta ja hyvin esimerkiksi Juha Kiilholman kenttä pelasi Mark Leen kenttää ulos pelistä. Ne on tärkeitä tehtäviä sillon ku haetaan voittoja. Laajalla rintamalla oli tänään sotureita kentällä, ei tälläistä lopputulosta saada ilman heitä.

Yksi illan onnistuja löytyi ehdottomasti SaiPan maalinsuulta, kun Jere Myllyniemelle kirjattiin kauden ensimmäinen nollapeli. Kiekkosateeseen Myllyniemi ei joutunut, mutta SaiPa-vahti oli mies paikallaan Ilveksen muutamassa tekopaikassa.

– Jere ei ole vielä ihan parhaimpaansa päässyt, mutta tämä oli hänelle todella tärkeä nollapeli varmasti. Pelaaja, joka tekee kaikkensa sen eteen, että voitetaan pelejä. Tänään tuli hyvä yhteistyön tuloksella hankittu nollapeli, Selin päätti.

SaiPan seuraava tosikoitos on perjantaina Espoossa, kun vastaan asettuu Blues. Ilves yrittää saada rivejään kasaan kotonaan samaisena perjantaina, kun tamperelaiset tulee testaamaan kovavireinen Jokerit.

» Lähetä palautetta toimitukselle