Ossi Väänänen: ”Viime vuosi opetti”

LIIGA / Haastattelu
Jokereiden kapteeni Ossi Väänänen kertoo joukkueen oppineen viime kauden katkerasta putoamisesta HIFK:lle.

Vuosi sitten Jokerit meni puolivälieräsarjassa HIFK:ta vastaan 2-0-johtoon, mutta joutui kuitenkin pomputtelemaan rantapalloja, kun HIFK vei ratkaisevan seitsemännen ottelun.

Nyt sarjan ensimmäinen ottelu oli kuin toisinto vuodentakaisesta pelistä, jonka Jokerit voitti niukasti 1-0.

– Ai oliko? Ehkä se sitten oli. Itse en niin kauheasti vuodentakaisia asioita muista, Ossi Väänänen sanoo.

Jotain viime keväästä on kuitenkin jäänyt kapteenin ja koko joukkueen takaraivoon.

– Meidän on unohdettava tämä voitto nyt heti. Viime vuosi opetti, että yksi voitto ei kanna mihinkään. Lauantaina lähdemme täysin puhtaalta pöydältä, Väänänen painotti 3-1-voitto-ottelun jälkeen.

HIFK oli varsinkin toisessa erässä yllättävän passiivinen, se laukoi vain yhdeksän kertaa eikä se karvannut totutun hanakasti. Jokereilla oli paikoin jopa viisi pelaajaa oman maalin takana ryhmittyneenä hyökkäykseen.

– Joo, ehkä HIFK ei ihan niin lujaa tullut päälle. Tai välillä tulivat, välillä eivät, se oli aika aaltomaista, Väänänen sanoo.

Jokereiden ykköskäskijä Erkka Westerlund vietti ottelun katsomon puolella pelikieltonsa vuoksi. Pelikiellossa hän on myös ensi lauantaina.

– Se on oikeastaan ihan sama, kuka siellä penkin takana on. Erkka ja Tomi, tai oikeastaan kaikki valmentajamme ovat valmennuksen suhteen samalla sivulla.


Ossi Väänänen käänsi voitosta huolimatta katseita jo lauantaille.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

» Lähetä palautetta toimitukselle