Tomi Mäki tyytyväisin mielin takaisin

LIIGA / Haastattelu
Nuori jokerikasvatti palasi täksi kaudeksi takaisin Ilmalan edustusjoukkueeseen. Aiemmat kolme kautta hyökkääjä on viettänyt Pohjois-Amerikassa pelaten AHL:ssä.

Calgary Flames varasi nuoren Mäen vuonna 2001 numerolla 108. Mäki kiekkoili Suomessa vielä muutaman kauden ennen siirtymistään Atlantin yli. Peliaikaa herui muun muassa Jokereiden A-pojissa ja liigajoukkueessa. Mäki vieraili myös mestiksessä K-Vantaan ringissä muutaman ottelun verran. Sitten oli aika siirtyä eteenpäin.

- Pohjois-Amerikka oli hyvä kokemus. Olen tyytyväinen, että lähdin sinne, sillä kasvoin samalla ihmisenä ja pelaajana. Se oli samalla hyvä elämänkoulu, Mäki sanoo.

Mäki pääsi yhden ottelun verran NHL-kentille Calgary Flamesin paidassa. Muun ajan hän pelasi Flamesin farmijoukkueissa Omaha Ak-Sar-Ben Knightsissa ja viimeisen kauden Quad City Flamesissa. Pisteitä tuijottaessa kausi 05-06 oli Mäen tähän astisen uran tehokkain. Mäki pelasi tuolloin Omahan joukkueessa 80 ottelua tehden 29 pistettä.

- Siellä peli on suoraviivaisempaa ja kapea kaukalo on aina erilainen, Mäki kuvailee pelillisiä eroja.

- SM-liigaa en pystynyt muuten seuraamaan, kuin ottelutuloksia internetistä ja kuulin juttuja kavereilta. Olen ollut kärryillä koko ajan tapahtumista.

Tie johti takaisin lähtöpaikkaan

Alkusyksyn harjoitusotteluissa Mäki on esittänyt pirteitä otteita. Pisteitäkin on syntynyt, vaikka joukkueen otteet eivät ole muuten vakuuttaneet.

Mäki antaa kuitenkin positiivista palautetta seuralleen.

- Viime kauden lopussa mietittiin eri vaihtoehtoja ja kun yhteydenotto tuli Jokereista, niin tein ratkaisun, johon olen ollut myös tyytyväinen.

Mäen mielestä Jokerit on hyvä seura ja organisaatio on kohdallaan.

- Päävalmentaja Glen Hanlonista olen kuullut myös pelkkää hyvää.

- Olen innoissani lähdössä uuteen kauteen. Kokoonpano on elänyt ja vaihdellut koko ajan. Jani Ridan kanssa olen muun muassa pelannut ykkösketjussa, mutta ketjukoostumuksia vaihdellaan.

- Koko joukkueen kannalta on uudet systeemit. Oikeaan suuntaan ollaan kyllä menossa ja nyt odotellaan vaan, että saadaan kausi käyntiin, Mäki tiivistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle