HPK kiihdytti Ilveksen ohi tiukassa Auroraliigan kärkikamppailussa − "Alku oli todella nihkeä"

Auroraliiga / Artikkeli
Vanessa Viitala puttasi HPK:n toisen osuman lauantaina. Hyökkääjälle maali oli kauden ensimmäinen.
HPK nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta toisessa erässä Ilveksen rinnalle ja hoiti kaksi sarjapistettä Hämeenlinnaan vietäväksi jatkoajalla. Hyökkääjä Vanessa Viitalan lavasta syntyi tärkeä tasoitusosuma. Ilves-leirissä jäätiin harmittelemaan epätasaista puhdetta.

Auroraliigan kuukauden ottelu MTV:n kameroiden valvonnassa alkoi Tesoman jäähallissa vauhdikkaasti, kun sarjan kärkikolmikkoon kuuluvat joukkueet pistivät heti alusta lähtien luistimet liikkeelle. Vaikka HPK loi ensimmäiset hyökkäykset, iski Ilves kamppailun avausmaalin, kun syöttöhommissa alkukaudella kunnostautunut Emilia Varpula ohitti Anni Keisalan. Ottelusta muodostui lopulta jännittävä mittelö kahden hyvän joukkueen välillä. Vasta ylityöt toivat palkkion, kun vieraiden ykkösvitjan hyökkääjä Barbora Juřičková sivalsi voitto-osuman.

− Loppu oli meiltä hyvä. Alku oli todella nihkeä, varsinkin ensimmäiset viisi minuuttia. Ilves sai siihen tehtyä kaksi maalia. Loppu oli hyvää ja onneksi saimme voiton. Emme varmaan olleet hereillä siihen, että vastustaja tulee niin kovaa, HPK-hyökkääjä Vanessa Viitala tuumi ottelun jälkeen.

Tupsukorvat saivat ottelun alussa hengen päälle oikein huolella, sillä piakkoin avausmaalin jälkeen Matilda Nilsson löysi Varpulan maalin kulmalta ja toinen maali kotijoukkueelle näki päivänvalon. Kokenut pääluotsi Jari Risku kutsui tässä vaiheessa hämeenlinnalaiset kokoon aikalisää viettämään. Pelin edetessä myös HPK:lle avautui hyviä maalipaikkoja. Viime aikoina hyvässä vireessä Ilves-maalilla ollut Neea Pohjamo kuitenkin teki tamperelaispuolustuksen avustuksellatyhjiksi Emilia Malisen ja kumppanien yritykset. Ensimmäisessä nähtiin myös ylivoimaa puolin ja toisin, kun joukkueet innostuivat vuorotellen pelaamaan sääntöjen vastaisesti kuudella kiekkoilijalla.

HPK tuli toiseen erään energisesti ja peli virtasikin solkenaan Ilves-päätyyn. Jutta Stoltenbergin iskemä kavennus oli kenttätapahtumiin nähden ansaittu, vaikkakin kiekko lirvahti hieman konstikkaasti Pohjamon selän taakse. Hämeenlinnalaiset myllersivät pikkumustan hetken päästä myös vastustajan maalin tolppaan, mutta takaa-ajoasema vieraiden näkökulmasta pysyi tulostaululla.

HPK:n vyöry keskeytyi hetkeksi, kun Manuela Heidenberger passitettiin kaksiminuuttiselle ja toinenkin istunto oli lähellä, kun Eva Lamberg kaatoi siirretyn rangaistuksen aikana vaihtoon pyrkineen Ilves-veskari Pohjamon. Vieraat pääsivät kuitenkin takaisin vauhtiin ja iskivät tasoituksen emäntien puolustuspään harharetkien yhdistelmän seurauksena − Vanessa Viitalan maalinedustalta sutima hänen kauden avausosumansa tarkistettiin varmuuden vuoksi videolta. Pohjamo sai tehdä täyden työn pitäessään tamperelaiset mukana pelissä.

− Tuntuuhan maalinteko hyvältä. Oli helppo laittaa suoraan tyhjiin kaverien tarjoilusta. Oma peli alkaa pikkuhiljaa löytyä. Ensimmäisissä peleissä en vielä ollut omalla tasollani. Ainahan sitä toivoo, että menee eteenpäin viime kaudesta ja onhan se tavoitekin. On aina kiva, kun pääsee pelaamaan. Olen saanut jokaisessa pelissä jääaikaa ja vieläpä ihan hyviä minuuttejakin. Olen siihen tyytyväinen, Viitala sanaili.

Kolmannessa erässä pisteiden tärkeys sarjan kärkipään sijoitustaisteluiden kannalta alkoi näkyä, kun varsinainen riskinotto ja vauhdin hurma jäivät taka-alalle. HPK pystyi kuitenkin ottamaan otteen itselleen etevien kärkihyökkääjiensä vastatessa huutoon. Maalia Kiti Seikkulan kolmikko ei kuitenkaan pyörityksistä huolimatta saanut aikaiseksi. Kun kukaan muukaan ei onnisutnut pöllyttämään verkkoja varsinaisen peliajan puitteissa, tarvittiin jatkoaikaa. Juřičková toi HPK:lle tiukan taiston jälkeen kaksi pistettä.

− Onhan sitä hienoa katsoa ja ottaa siitä mallia, miten toiset pelaa. Onhan meidän ykkösketju aika kova, ja tietysti kaikki muutkin ketjut ovat hyviä, Viitala muistutti.

Ilves-leirissä oltiin tietysti tappion myötä hieman harmissaan, vaikka sarjataulukkoon yksi piste mukaan tarttuikin. Kapteeni Jenna Lehtiniemi luonnehti kamppailua ennakoidun tasaiseksi.

− Tarvitsee olla näissä (kärkipeleissä) entistä tarkempi, sillä kaveri kyllä ratkaisee paikoistaan. HPK pääsi jatkoajallakin yksin puikkaamaan maalin. Tuollaisiin ne sitten yleensä kaatuu.

Tamperelaiset aloittivat mittelön hyvin, mutta pelaamisen taso laski pelikellon kuluessa.

− Me voitimme kahdella maalilla ensimmäisen erän ja vastustaja sitten seuraavan samoin numeroin. Kolmas erä olikin sitten vähän tiukempaa kamppailua. Niin se aaltoilee. Olemme yleensä onnistuneet valmistautumisissa hyvin, vaikka tietysti tavoitteena on aina pelata ehjä 60-minuuttinen. Jos alottaa kovaa, niin ei voi kakkoserässä nukahtaa. VIelä on hiottavaa.

Puolustaja Lehtiniemeltä jäi väliin kauden ensimmäiset mittelöt, mutta nyt hänellä on vyöllään viisi runkosarjaottelua.

− Sitähän varten tätä hommaa tehdään, että päästään tuonne pelaamaan. Vähän parsimme syksyllä kevään loukkaantumisia kasaan. Pikkuhiljaa tämä tästä lähtee, vaikka vielä vähän rankalta tuntuu. Olen tehnyt kovaa hommia sillä välin, kun muut ovat pelanneet.

Tupsukorvien kapteeni on ollut tyytyväinen uusien Ilves-kasvojen mukaantuloon. Koko uusi klaani on sopeutunut tamperelaisten pukukoppiin ja arkeen.

− Heistä huomaa, että ovat myös tykänneet tulla tänne. Koen myös, että porukkaamme on helppo tulla. Olen myös saanut siitä usein uusilt pelaajilta palautetta, että joukkueeseen on helppo tulla ja että joukkuehenkemme on hyvä, Lehtiniemi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle