Kausiennakko: Tähtiloistoa Ruotsin maalla – SHL käynnistyy huipputasokkaana

SHL / Artikkeli
Leo Komarov on yksi suurimmista suomalaiskiinnityksistä SHL:ään.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Lauantaina pyörähtää käyntiin naapurimme Ruotsin jääkiekon pääsarja SHL. Ennakossa luomme katsauksen joukkueiden tilanteeseen ja voimasuhteisiin.

Tulevalla kaudella Ruotsin pääsarja SHL on jälleen entistäkin kiinnostavampi. Joukkueissa pelaa suomalaisia kaikkiaan 31 ja suurin osa heistä on merkittävissä rooleissa. Sarjaan on palannut myös useita ruotsalaisia maajoukkuetason pelaajia, joiden viime kaudet ovat kuluneet muissa kovissa sarjoissa, kuten KHL:ssä.

Ruotsissa runkosarja säilyy mielenkiintoisena koko kauden, sillä häntäpään joukkueet taistelevat putoamista vastaan toisin kuin kotimaan sarjassa, joten tyhjennysmyyntejä ei tulla näkemään.

Brynäs IF

Mikko Manner käynnistää toisen kautensa gävleläisten peräsimessä. Viime kauden tavoite välttää putoamiskamppailut ja tasata edelliskauden kaaos onnistui, ja joukkue selviytyi jopa pudotuspeleihin.

Tulevalla kaudella joukkueen maalivahtikaksikko on SHL:n kärkeä. Veini Vehviläinen onnistui viime kaudella loistavasti ja täksi kaudeksi joukkue värväsi suomalaisen pariksi Jokereita kaksi edellistä kautta edustaneen Anders Lindbäckin.

Joukkueen puolustus on parantunut viime kaudesta, kun Jokereissa ja Liigassa pelanneet Niklas Friman ja David Sklenička sekä Pohjois-Amerikasta saapuva Johannes Kinnvall vahvistavat joukkuetta. Lähtijöihin verrattuna vahvistukset ovat ainakin paperilla selkeästi parannus entiseen. Loukkaantumisista viime kaudella kärsineeltä Kinnvallilta ainakin odotetaan tehoja, sillä kaudella 2019–2020 puolustaja nakutteli 40 tehopistettä (11+29).

Ennakkoon Brynäsin heikoin osa-alue on hyökkäys. Keskikaistalla luotetaan suomalaisosaamiseen, sillä ykkös- ja kakkoskeskushyökkääjän paikat menevät Hannes Björniselle ja Oula Palveelle. Viime kauden parhaat pistemiehet Palveen jälkeen Anton Rödin ja Greg Scott jatkavat joukkueessa edelleen. Kärjen jälkeen tehomäärät kuitenkin tippuvat huomattavasti.

Suuret odotukset tehojen suhteen on viime kaudella Arizona Coyotesissa ja Washington Capitalsissa pelanneelta Johan Larssonilta. Kokenut kahden suunnan hyökkääjä on viimeiset kymmenen kautta pelannut Pohjois-Amerikassa ja tuo tulleessaan vahvaa kokemusta joukkueeseen.

Brynäs tulee taistelemaan pudotuspelipaikasta ja sijoittuu runkosarjassa sijoille 7–10.

Frölunda HC

Göteborgilaiset lähtevät kauteen tuttuun tapaan ennakkosuosikkina kärkikahinoihin.

Viime kaudella joukkueen maalivahtipeli oli epätasaista ja siksi tälle kaudelle Frölunda teki suuren värväyksen, kun viime kaudet KHL:ssä pelannut Lars Johansson palasi Ruotsiin. Viimeisellä kolmella kaudella Johanssonin torjuntaprosentti on ollut yli 93 ja päästettyjen maalien keskiarvo alle kahden.

Frölunda teki huippuhankinnan maalilleen, kun Lars Johansson palaa Ruotsiin.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Frölundan puolustus on vahva. Suomalaisosaamista puolustukseen tuo Petteri Lindbohm, jonka viime kausi päättyi Florida Panthersissa. Suurin huolenaihe joukkueelle on Andreas Borgmanin tilanne. Borgman loukkaantui viime kaudella pudotuspeleissä. Tähtipakin puuttuminen toisi ison loven joukkueen puolustukseen.

Joukkueen hyökkäys koki viime kaudesta isoja menetyksiä, kun Michael Spacék suuntasi Sveitsiin ja Elmer Söderblom Pohjois-Amerikkaan. Korvaajiksi saapuivat Jere Innala ja Yhdysvaltalainen Anthony Greco, joilta tullaan odottamaan tehoja, kuten myös tehotykki Ryan Laschilta. Harjoituskaudella ja CHL-otteluissa Innala on pelannut samassa ketjussa Laschin kanssa ja tehojakin on alkanut syntymään.

Frölunda selviytyy suoraan pudotuspeleihin sijoilla 1–4.

Färjestad BK

Viime talvena kesken kauden Färjestadin päävalmentajaksi noussut Tomas Mitell pääsee aloittamaan ensimmäisen kokonaisen kauden joukkueen peräsimessä.

Tulevan kauden suurin kysymysmerkki joukkueessa on maalivahtipeli. Viime kauden huipputorjuja Dominic Furch on poissa ja korvaajaksi saapui Frölundassa epätasaisen kauden pelannut Matt Tomkins. Tomkinsilta vaaditaan tasonnostoa viime kauteen verrattuna. Tomkinsin takana ykkösvahdin paikkaa jahtaa nuori Toronto Maple Leafsin varaus Dennis Hildeby.

Viime kauden puolustuksesta Färjestad menetti Jesse Virtasen, mutta joukkue sai tilalle vähintään yhtä tasokkaan Ville Pokan. Pakiston kärkinimi ja tärkeä jatkaja tälle kaudelle on kesken viime kauden KHL:stä joukkueeseen liittynyt Theodor Lennström.

Joukkueen hyökkäys on liigan parhaimmistoa, vaikka Jacob de la Rose ja Gustav Rydahl Karlstadin jättivätkin taakseen. Uutena nimenä hyökkäykseen liittyy kanadalainen Remi Elie, jolle merkittiin AHL:ssä 48 otteluun 29 pistettä (17+12). Elieltä odotetaan paljon, mutta muun muassa Joakim Nygårdin, Daniel Vikstenin ja Per Åslundin tapaiset pelaajat takaavat hyökkäyksen laadukkuuden.

Färjestad kuuluu mestarisuosikkeihin tälläkin kaudella, joukkue sijoittuu runkosarjassa sijoille 1–4.

HV71

Normaalisti nousijajoukkueet nähdään sarjan hännillä, mutta HV71 tulee tekemään poikkeuksen tässä asiassa.

HV71:n maalivahtikaksikko on erittäin kokenut. Kaudesta 2017–2018 joukkuetta edustanut 30-vuotias Jonas Gunnarsson saa aisaparikseen Joni Ortion. Ortion kaksi edellistä kautta vierähti KHL:ssä, mutta hänellä on jo entuudestaan kokemusta myös SHL:stä kausilta 2016–2018 Skellefteån riveissä.

Joukkueen puolustuksen ainoa nimekäs hankinta toistaiseksi on KHL:ssä viime kaudella kiekkoillut Eric Martinsson. HV71:llä on hakusessa vielä vahvistuksia puolustukseen, muun muassa ilman sopimusta oleva Anton Strålman on yhdistetty joukkueeseen. Ilman vahvistuksia on puolustus selvästi heikoin lenkki jönköpingiläisten loistokkaassa paluussa SHL:ään.

Hyökkäykseen HV71 on kiinnittänyt monta uutta ja mielenkiintoista pelaajaa. Suomalaisväriä hyökkäykseen tuo Joonas Nättinen. Sveitsistä joukkueeseen saapuu Andy Miele ja yli 700 NHL-ottelua pelannut tanskalainen Mikkel Bødker. Nättisen lisäksi KHL:stä saapuu kotiin palaava Mattias Tedenby. Varsinkin Tedenbyn kohdalla odotukset ovat suuret. Mielenkiintoista on myös nähdä, pystyykö Allsvenkanin MoDossa kovat tehot (14+27) nakuttanut Adam Vigneault samaan SHL:n tasolla.

Mikkel Bødker tuo runsaasti kokemusta HV71:n joukkueeseen.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

HV71 ei taistele putoamista vastaan, mutta puolustuksen tilanne aiheuttaa kysymysmerkkejä. Ennakkoon ajatellen HV71 sijoittuu kärjen taakse sijoille 4–6.

Leksands IF

Leksands IF on vakiinnuttanut paikkansa SHL:ssä ja joukkue vaikuttaa viime kautta laadukkaammalta, vaikka se menettikin viime kauden jälkeen peräti viisi pelaaja NHL:ään.

Leksandin maalivahtikaksikko on tulevalle kaudelle laadukas. Viime kauden ykkösvahti Kasimir Kaskisuo saa aisaparikseen Djurgårdenissa viime kaudella torjuneen Mantas Armaliksen.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsineeseen puolustukseen on värvätty kaksi kovaa vahvistusta, kun KHL:ssä pelanneet Olle Alsing ja Anton Lindholm palasivat Ruotsiin. Tärkeä jatkaja viime kaudelta on ehdottomasti tehokas KooKoossakin pelannut Matt Caito. Puolustuksen materiaali on edelleen ohut ja joukkueen sopiikin toivoa muun muassa sitä, että Jonas Ahnelöv pystyy pelaamaan vihdoinkin ehjän kauden.

Leksandin keskikaista on vahva. Marek Hrivík, Mikael Ruohomaa ja Patrik Zakrisson takaavat tämän, mutta laitahyökkääjien kohdalla tilanne on hieman toinen. Viime kauden paras pistemies 60 tehopisteellä Max Vérenneau lähti Pohjois-Amerikkaan, mikä jättää suuren aukon täytettäväksi. Uudelta tulokkaalta John Quennevilleltä odotetaan paljon. Quonneville iski viime kaudella kovassa Sveitsin liigassa ZSC Lionsin riveissä 37 pistettä 46 ottelussa. Tasonnostoa on lupa odottaa myös Carter Camperilta ja Carter Ashtonilta.

Leksands tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa sijoilla 6–9.

Linköping HC

Linköping ei ole selviytynyt pudotuspeleihin viimeiseen neljään vuoteen. Joukkuetta on pyritty vahvistamaan tämän putken katkaisemiseksi, mutta harjoituspelien tulokset eivät ole mairitelleet, sillä joukkue hävisi kaikki kuusi otteluaan.

Joukkueen selkeänä ykkösvahtina jatkaa Marcus Högberg, jota haastaa viime kaudella 29 ottelua Allsvenskanissa pelannut nuori Jesper Myrenberg.

Joukkueen kovimmat hankinnat löytyvät pakkiosastolta. Kokeneet Oscar Fantenberg ja Linus Hultström kuuluvat pitkään listaan ruotsalaisia, jotka palaavat KHL:stä kotimaahansa. Puolustus on varsin kokenut, mutta ison roolin puolustuksessa tulee ottamaan myös San Jose Sharksin toisen kierroksen varaus viime kesältä Mattias Hävelid. 18-vuotias lupaus pelasi jo viime kaudella 23 ottelua SHL:ssä.

Kokenut puolustaja Oscar Fantenberg vahvistaa Linköpingin takalinjoja.
Kuva © Timo Savela

Hyökkäyksessä nähdään tuttuja nimiä, sillä isossa roolissa viime kausina olleet Markus Ljungh ja Broc Little jatkavat edelleen Linköpingissä. Tulevalle kaudelle joukkue on kuitenkin hankkinut laajuutta hyökkäykseen, kun muun muassa Timråssa 47 pistettä iskenyt Ty Rattie liittyy joukkueeseen. Uusista hankinnoista Sebastian Strandberg on osoittanut olevansa tehokas hyökkääjä, vaikka viime kausi putoajajoukkue Djurgårdenissa tuotti vain 12 pistettä. Suomalaisista joukkueeseen liityy Markus Hännikäinen.

Joukkueen viime vuodet eivät vakuuta ja on suuri kysymysmerkki, onnistuuko muukalaislegioona tälläkään kaudella. Hankintojen puolesta joukkueen pitäisi taistella suorasta pudotuspelipaikasta, mutta epäilys joukkueen suorittamista kohtaan asettavat sen sijoille 9–12.

Luleå HF

Viime kauden finalisti kuuluu edelleen sarjan kärkijoukkueisiin, mutta hyökkäyksen menetykset aiheuttavat hieman kysymysmerkkejä.

Maalilla Joel Lassinantti kuuluu sarjan parhaimmistoon. Kakkosvahdin roolissa Lassinanttia haastaa nuori Matteus Ward. Nuoresta iästään huolimatta Ward on torjunut edelliset kaksi kautta hyvillä tilastoilla Allsvenskanissa Mora IK:n ykkösvahtina.

Puolustuksessa joukkue koki suuren menetyksen, kun Sami Lepistö suuntasi Sveitsiin, mutta korvaajaksi saapuva Jesper Sellgren on erittäin hyvä kahden suunnan puolustaja. Sellgren nakutteli viime kaudella AHL:ssä mukavat tehot 6+26. Oscar Engsund, Erik Gustafsson ja Julius Honka jatkavat joukkueen takalinjoilla, joten syvyyttä pakistossa löytyy.

Hyökkäyksessä Luleå menetti parhaat pistemiehensä Linus Omarkin ja Pontus Andreassonin. Heidän tilalleen korvaajaksi on saapunut ainoastaan Leo Komarov, joka on laatupelaaja, mutta ei mikään pistetykki. Joukkue onkin vielä hakemassa vahvistusta hyökkäykseen. Kovat odotukset hyökkäyksessä kohdistuvat muun muassa Isac Brännströmin kykyyn nostaa pistetahtiaan.

Luleån lopputulos riippuu paljolti hyökkäyksen tehokkuudesta. Puolustus on edelleen kivikova ja jos hyökkääjät pystyvät nostamaan pistetahtiaan on Luleå jälleen mestarikandidaatti ja runkosarjassa sijoilla 2–5.

Malmö Redhawks

Malmö Redhawks tulee taistelemaan putoamista vastaan. Viime kaudella ainoastaan Djurgården ja Timrå jäi Malmön taakse. Kesällä joukkue on ollut SHL:n vähiten aktiivinen joukkue.

Joukkueen ykkösvahdin paikasta taistelevat nuoret Daniel Marmenlind ja Adam Werner. Werner saapuu Malmöhön Pohjois-Amerikasta, jossa hän on pelannut viimeiset vuodet Colorado Avalanchen ja Calgary Flamesin organisaatioissa. NHL:ssä otteluita kertyi kaksi.

Joukkueen puolustus kuuluu SHL:n heikoimpiin ja Joakim Ryan ja Adam Ollas Mattsson kantaa suuren taakan Malmössa tälläkin kaudella. Vahvistuksena voidaan pitää ensimmäistä kertaa Eurooppaan saapunutta Thomas Schemitschiä. Paljon toki riippuu hänen sopeutumistaan isoon ruotsalaiseen kaukaloon.

Hyökkäyksessä suurin värväys on Kristian Vesalainen, jonka lisäksi uutena tulee mukaan ainoastaan Mora IK:ssa viime kaudella tehoillut Lukas Wernblom. Pisteiden teossa paljon vastuuta kantaa tälläkin kaudella 36-vuotias Carl Söderberg sekä veljekset Ponthus ja Pathrik Westerholm.

Malmössa voidaan olla tyytyväisiä, jos joukkue yltää karsintaviivan yläpuolelle, mutta sijoitus tulee olemaan 11–14.

IK Oskarshamn

Viime kauden suurimpiin yllättäjiin kuului ehdottomasti IK Oskarshamn. Varsin vaatimattomalla materiaalilla joukkue ylsi pudotuspeleihin, pudotti Leksandin ja vei Röglenkin seitsemänteen otteluun. Tällä kaudella tavoitellaan samaa ihmettä usean suomalaisvahvistuksen kanssa.

Joukkueen maalivahtiosasto on kunnossa, sillä viime kaudella hyvin esiintyneet Joe Cannata ja Tim Juel jatkavat edelleen Oskarshamnissa.

Joukkueen ykköspuolustaja tulee olemaan tulevalla kaudella Juuso Riikola, joka palaa neljän Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Eurooppaan. Toinen selkeä vahvistus pakistoon on viime kauden Saksassa kiekkoillut 31-vuotias Niclas Burström. Puolustus onkin selvästi viime kautta vahvempi.

Myös hyökkäyksessä luotetaan ensi kaudella suomalaisiin, sillä ykköskeskushyökkääjä on Antti Suomela, joka myös palasi Pohjois-Amerikan kaukaloista Eurooppaan, sekä harjoitusotteluissa hänen laidallaan viilettänyt Ahti Oksanen. Ketjun täydentää viime kaudella läpimurron tehnyt Patrik Karlkvist. Karlkvist nakutteli 49 ottelussa tehot 26+26=52 ja pääsi pelaamaan ensimmäisen kerran urallaan maajoukkueessa. Laajuutta hyökkäykseen tuovat Tsekit Hynek Zohorna ja Pelicansista tuttu Jiri Smejkal.

Vahvistuneesta joukkueesta huolimatta viime kauden saavutuksen uusiminen on työn takana. Oskarshamn tulee taistelemaan putoamista vastaan sijoilla 11–14.

Rögle BK

SHL:n nuorimmalla joukkueella on vain yksi tavoite seuran nousujohteisessa trendissä, Ruotsin mestaruus. Viime kaudella CHL-mestaruus matkasi Ängelholmiin ja runkosarjassa joukkue sijoittui ensimmäiseksi. Pudotuspeleissä matka kuitenkin tyssäsi tulevan mestarin Färjestadin käsittelyssä.

Calle Clang ja Christoffer Rifalk muodostavat Röglen maalivahtikaksikon tulevallakin kaudellakin. Kaksikko kuuluu sarjan kärkikaartiin.

Puolustuksessa joukkue menetti tehopakkinsa Lucas Ekeståhl-Jonssonin, joka suuntasi Sveitsiin. Tony Sundille ja Michael Kaplalle kasautuu suuri vastuu tulevalla kaudella.

Joukkueen hyökkäys on edelleen vahva. Daniel Zaar, Anton Bengtson ja Dennis Everberg edustavat erittäin laadukasta ja kokenutta osastoa. Vastapainona joukkueessa on monta nuorta NHL-varauksen saanutta pelaajaa, jotka pelaavat tulevalla kaudella lainalla Röglessä. Näihin pelaajiin kuuluu muun muassa 18-vuotias itävaltalainen Marco Kasper, jonka Detroit Red Wings varasi kesällä ensimmäisellä kierroksella. Kaikkiaan joukkueessa on kymmenen 18–21-vuotiasta NHL:ään varattua pelaajaa.

Marco Kasper on yksi Röglen NHL-lupauksista.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Rögle on tulevan kauden yksi mielenkiintoisimmista joukkueista, joka tulee taistelemaan sarjan kärkipaikoista. Runkosarjan sijoitus voi hyvinkin olla 1–3.

Skellefteå AIK

Skellefteå AIK:n kausi päätty viime kaudella puolivälieriin, mutta alkavalle kaudelle joukkue on entisestään vahvistunut ja kuuluu mestarisuosikkeihin.

Maalivahdeista Gustaf Lindvall kuuluu SHL:n kärkitorjujiin. Kakkosvahdin viittaa sovitellaan Ässissä viime kaudella pelanneelle Linus Söderströmille.

Jonathan Pudas on SHL:n paras puolustaja ja hänen merkityksensä joukkueelle on suuri. Oskar Nilsson ja Petter Granberg tukevat kokemuksella, kuten myös yhden kauden jälkeen kotiin palaava Arvin Lundberg. Nuorta voimaa ryhmään tuovat NHL:ään varatut Anton Olsson ja Elias Salomonsson.

Skellefteån hyökkäyksen kärkinimet jatkavat edelleen joukkueessa, kuten Jonathan Johnson, Rickard Hugg ja Joakim Lindström. Uutta voimaa ryhmään tuo Pohjois-Amerikasta Ruotsiin palaava Andreas Wingerli ja KHL:ssä viime kaudella kiekkoillut Pär Lindholm, joista kumpikin on erittäin hyviä maajoukkuetason hyökkääjiä.

Joukkueen ylivoimapeli oli tehokas ase viime kaudella 29,2 prosentin tehokkuudella. Ylivoimakoostumus on yhtä pelaaja lukuun ottamatta tälläkin kaudella kasassa ja tulee auttamaan Skellefteåta mestaruuden tavoittelussa. Ennakkoon sijoitus on 1–4.

Timrå IK

Timrå IK onnitui säilyttämään SHL-paikkansa kaatamalla Djurgårdenin karsintapeleissä. Joukkueessa on hyviä vahvistuksia, mutta kokonaisuus jää edelleen heikoksi.

Jacob Johansson pelasi kohtalaisen kauden vietyään ykkösvahdin paikan epäonnistuneelta Sami Rajaniemeltä. Johansson tullee olemaan ykkönen myös tällä kaudella, kun kakkosvahdiksi saapuu 37-vuotias David Rautio Linköpingistä.

Puolustus on maalivahtien lisäksi joukkueen heikkous. Materiaali on kapea ja suuret odotukset kohdistuvat Turusta saapuneeseen Elmeri Eroseen. Viime kauden joukkueesta mukana ovat vielä 38 tehopistettä iskenyt Joey LaLeggia, sekä ensimmäisen kerran urallaan 33-vuotiaana maajoukkueeseen murtautunut Per Svensson.

Joukkueen paras osa-alue on hyökkäys, vaikka Timrå menettikin Ty Rattien. Suurimpana tähtenä Timråseen saapuu Anton Lander, jonka isä Anders Karlsson valmentaa joukkuetta. Timrån kasvatti Lander saapuu takaisin Ruotsiin 11 vuoden kierroksen jälkeen, minkä aikana tutuksi tuli NHL, AHL, KHL ja Sveitsin NL. KHL:stä joukkueeseen saapuvat hyökkääjät Anton Wedin ja Emil Pettersson, joista kumpikin on ponnistanut maailmalle juuri Timråsta.

Anton Lander palaa seuraan, josta hän aloitti maailman valloituksensa.

Todella vahvasta hyökkäyksestä huolimatta puolustus on erittäin ohut ja maalivahti erittäin kyseenalainen. Kohtaloksi tulee taistella karsintoja vastaan sijoilla 11–14.

Växjö Lakers HC

Växjö Lakers lähtee kauteen ilman pitkäaikaista valmentajaansa Sam Hallamia. Hallam on johtanut joukkuetta koko sen kymmenvuotisen SHL-historian ajan. Haaste on kova uudelle valmentajalle, ruotsalaislegenda Jörgen Jönssonille.

Emil Larmi ja Adam Åhman tulevat taistelemaan tasaisesti ykkösvahdin paikasta. Kaiken kaikkiaan molemmilla oli kohtalainen, mutta epätasainen kausi alla.

Lakersin puolustus on kova, kärkiniminään maajoukkuepuolustaja Lukas Bengtsson, Miika Koivisto, Joel Persson ja Brian Cooper, jotka muodostavat kärkiparit. Näiden takana löytyy myös syvyyttä muun muassa isokokoinen ja vastustajia ärsyttävä Hardy Häman Aktell.

Hyökkäyksen keskikaista on kunnossa, sillä joukkueessa edelleen jatkavat lähes piste per peli -tahdilla tehoillut Robert Rosén, sekä olympialaisissa ja MM-kisoissa Ruotsia edustanut Joel Kellman. Laidoilla esiintyy joukkueen suurimmat kysymysmerkit. Paljon odotetaan muuan muassa Kalle Kossilalta sekä Turussakin pelanneelta Dan Sextonilta. 35-vuotias Sexton on TPS:n jälkeen pelannut KHL:ssä, mutta pistetuotanto on selkeästi ollut laskemaan päin.

Hyökkäys ei välttämättä riitä kantamaan kovinkaan pitkälle ja Lakers jäänee keskikastin joukkueeksi tällä kaudella sijoille 6–9.

Örebro HK

Kesän puhutuin siirtouutinen kuultiin Örebrosta, kun Mathias Bromén teki peräti kevääseen 2028 asti kestävän sopimuksen joukkueen kanssa.

Jonas Enroth oli SHL:n kuumin maalivahti viime kaudella ja on edelleen tukimuuri, johon Örebro pystyy tukeutumaan. Jonas Arntzen hoitaa hyvin kakkosvahdin roolin.

Monen muun joukkueen tavoin Örebro on saanut hankittua joukkueensa takalinjoille huippuluokan vahvistuksia, kun Jokereissa viime kaudella luutinut Philip Holm ja AHL:ssä kauden pelannut Filip Berglund saapuivat Örebrohon. Kärkikaksikkoa täydentävät viidennet kautensa Örebrossa aloittavat Kristian Näkyvä ja Rasmus Rissanen.

Bromé on ehdoton joukkueen tähtihyökkääjä. Keskikaistalla on myös vahvoja tekijöitä kuten Rodrigo Abols ja suomalaiset Robert Leino ja Jani Lajunen. Laidoilla Linus Öberg oli tehokas viime kaudella ja nuori vasta 17-vuotias Leo Carlsson tullee tekemään lopullisen läpimurtonsa. Carlsson pelasi jo viime kaudella 35 SHL-ottelua ja teki 13 pelaamassaan U18-maajoukkueen ottelussa 13 tehopistettä. Petrus Palmulta joukkue toivoo samanlaista tehokautta kuin viime kaudella Jukureissa.

Joukkue ei yllä aivan kärkikahinoihin, vaan taistelee keskikastissa sijoilla 6–9.

SHL-kausi käynnistyy lauantaina 17.9. täydellä seitsemän ottelun kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle