Toisin kuin perinteisesti Jukka Jalonen valitsi Moskovan EHT-turnaukseen kokeneen ja nimekkään joukkueen, jossa ei ole yhtään pelaajaa kotimaan Liigasta.
Tämä joukkue näyttääkin huomattavasti enemmän päävalmentajaltaan kuin Karjala-turnauksen joukkue, jossa oli pelkästään liigapelaajia. Moskovassa on mukana seitsemän kevään 2019 maailmanmestaria ja debyyttinsä A-maajoukkueessa tekeviä vain kolme.
Leijonien johto sai kuitenkin harmittavia uutisia muutama päivä ennen turnauksen alkua, kun hyökkääjistä Jori Lehterä, Miro Aaltonen, Joonas Nättinen ja Veli-Matti Savinainen jäivät turnauksesta sivuun. Tilalle kutsuttiin Ruotsissa pelaavat Juhani Tyrväinen ja Otto Paajanen.
Maalivahdit
#30 Jussi Rynnäs, Linköping (SHL)
Hyvin yllättävä valinta joukkueeseen. 33-vuotias konkarivahti on nähty Leijonissa viimeksi kaudella 2015–16 ja uran voi huoletta sanoa olevan laskusuunnassa. Kulunut kausi Ruotsissa on sujunut heikosti, sillä Rynnäs on päässyt pelaamaan vain viidessä ottelussa ja torjuntaprosentti on heikko 87,3.
#31 Janne Juvonen, Leksand (SHL)
Muutaman vuoden takaa Pelicansin maalilta tuttu Juvonen tekee Moskovassa leijonadebyyttinsä. Toista kauttaan Leksandissa pelaavan Juvosen syksy on ollut varsin hyvä, sillä hän on pelannut koko sarjan maalivahdeista eniten ja torjuntaprosentti on kelvollinen 91,8.
#45 Jussi Olkinuora, Metallurg Magnitogorsk (KHL)
Toissa kevään kultajoukkueen kakkosvahti on Leijonien lähtökohtainen ykkösvahti Moskovassa. Jo miehen ensimmäinen kausi KHL:ssä vuosi sitten oli vahva ja kulunut kausi vielä parempi. Siitä kertoo koko sarjan paras torjuntaprosentti 93,7.
Puolustajat
#2 Ville Pokka, Avangard Omsk (KHL)
Entinen junioritähti on kuulunut maajoukkueen vakiokalustoon useamman kauden ajan, mutta urakehitys tuntuu junnaavan paikoillaan. Tilastojen valossa pelannut kuitenkin uransa parasta kauttaan KHL:ssä ja on varmasti vahvoilla MM-kisoihin mikäli Pohjois-Amerikassa pelaavia ei valita kisoihin.
#3 Niklas Friman, Jokerit (KHL)
Peruspuolustajana tunnettu Friman lähti täksi kaudeksi kokeilemaan kykyjään KHL:ään. Ei säkenöi kaukalossa juuri millään tavalla, mutta pelaa aina joukkueen puolesta. Tason riittäminen kuitenkin kysymysmerkki EHT-otteluissa.
#6 Tony Sund, Dinamo Riika (KHL)
Hieman toisenlaista polkua huippupelaajaksi edennyt Lepplaxin kasvatti palaa Leijoniin yhden kauden tauon jälkeen. Pelasi viime kauden heikossa TPS:ssä ja myös tällä kaudella on joutunut häviämään monta kertaa KHL:ssä Dinamo Riian paidassa. Heikko joukkue on kuitenkin tietänyt hyvää määrää peliaikaa Euroopan kovimmassa sarjassa.
#7 Oliwer Kaski, Avangard Omsk (KHL)
Liigan toissa kauden paras pelaaja ja maailmanmestari lähti tavoittelemaan NHL-paikkaa viime kaudella, mutta palasi jo täksi kaudeksi takaisin Eurooppaan. Ottanut KHL:n parhaisiin seuroihin lukeutuvassa Omskissa ykköspakin roolin, joten on myös lähtökohtaisesti Leijonien kärkipuolustajia. Tulosta odotetaan etenkin ylivoimapelissä.
#33 Veli-Matti Vittasmäki, Severstal Tšerepovets (KHL)
Luotettavana oman pään vääntäjänä tunnettu Vittasmäki lähti täksi kaudeksi ensimmäistä kertaa pelaamaan ulkomaille. 32 ottelun jälkeen maalitili Tšerepovetsin paidassa on yhä avaamatta, mutta Vittasmäen arvoa ei mitata tehopisteissä. Saanee Moskovassa varmasti paljon vastuuta alivoimalla.
#38 Juuso Hietanen, Dinamo Moskova (KHL)
Leijonien Moskovan ryhmän vanhin pelaaja on päävalmentaja Jalosen luottomies jo 15 vuoden ajalta HPK-kausista lähtien. Pelaa jo peräti kymmenettä kauttaan KHL:ssä ja mikäs pelatessa, kun tämän syksy saldo 35 ottelussa on 3+14=17.
#40 Petteri Lindbohm, Biel (NLA)
Isokokoinen Lindbohm on yksi tämän ryhmän hallitsevista maailmanmestareista, mutta tällä kaudella alla on vasta 13 ottelua Sveitsin pääsarjassa ja viimeisen kahden viikon ajalta vain yksi. Pelituntuman puutteen takia ei todennäköisesti kuulu joukkueen kärkipuolustajien kaartiin.
#41 Petteri Nikkilä, Linköping (SHL)
Teki läpimurtonsa kansainvälisen tason pelaajaksi toissa kaudella Antti Pennasen alaisuudessa HPK:ssa ja pelaa nyt ensimmäistä kertaa urallaan ulkomailla Ruotsin Linköpingissä. Vaikka maaleja ei tänä syksynä ole syntynyt, niin myös SHL:ssä Nikkilä on osoittanut olevansa luottamuksen arvoinen.
#42 Robin Salo, Örebro (SHL)
Tämän joukkueen nuorimman pelaajan kehitys on ollut vahvaa viimeisten kausien aikana ja myös tänä syksynä tulosta on tullut mukavaan tahtiin Ruotsissa. Edessä on tärkeä näyttöpaikka, sillä kehityksen jatkuessa Salo on hyvää vauhtia kasvamassa NHL-pelaajaksi.
#52 Otso Rantakari, Neftehimik Nižnekamsk (KHL)
27-vuotias Rantakari on tämän joukkueen harvoja debytantteja maajoukkueessa. Lähtökohtaisesti on enemmän tai vähemmän mukana varamiehenä, mutta saanee näyttöpaikkoja ylivoimalla oikean puolen kätisyytensä ansiosta.
Hyökkääjät
#13 Julius Junttila, Jokerit (KHL)
Junttilan tämä kausi KHL:ssä on noudattanut samaa valitettavaa kaavaa kuin miehen kahdella aiemmalla ulkomaan pestillä – tulosta ei ole syntynyt nimeksikään. Sen sijaan Kärpissä pelatessaan tehoja on ropissut tehtaan takuulla ja siksi Junttilan jatkuvat epäonnistumiset muissa ympyröissä on mysteeri. Ehkäpä Leijonissa umpisolmu aukeaisi?
#18 Otto Paajanen, Leksand (SHL)
HPK:n kevään 2019 mestarikapteeni lähti myös ensimmäistä kertaa ulkomaille tänä syksynä. Perinteisessä Leksandissa Paajanen on kuitenkin tuskaillut pelinsä kanssa ja tehot ovat jääneet vaatimattomiksi. Kutsuttiin Leijoniin juuri turnauksen alla, kun neljä hyökkääjää jäi sivuun.
#20 Niko Ojamäki, Linköping (SHL)
Parin viime kauden ajalta ahneena maalintekijänä Tapparan paidasta tuttu Ojamäki on tänä syksynä tuskaillut onnistumisten kanssa Linköpingissä. 17 otteluun on syntynyt vain yksi maali, mikä on ilman muuta pettymys. Kevään 2019 maailmanmestari kuuluu niihin pelaajiin, joilta Jalonen odottaa vahvoja näyttöjä Moskovassa.
#21 Juhani Tyrväinen, Luulaja (SHL)
Niin ikään maailmanmestaruuden voittanut Tyrväinen nousi viime hetkillä mukaan kokoonpanoon paikkaamaan hyökkäyksen poisjääntejä. Fyysisen pelin erikoismies on pelannut toisella kaudellaan Luulajassa tasaisen varmoin ottein.
#25 Jere Karjalainen, Sotši (KHL)
Kuuden Tapparassa vietetyn kauden jälkeen Karjalainen lähti kokeilemaan rahkeitaan KHL:ään Sotšin joukkueeseen. Uudessa ympäristössä Karjalainen on saanut vastuuta kiitettävästi, joten 13 tehopistettä voi pitää lievänä pettymyksenä. Monipuolisena hyökkääjänä pystyy kuitenkin pelaamaan puolustavimmissakin rooleissa.
#28 Henri Ikonen, Jokerit (KHL)
Tämä on jo kolmas perättäinen kausi, kun Jokereissa rotaatiohyökkääjäksi jumittunut Ikonen saa sauman EHT:llä. Tilastot eivät varsinaisesti puhu hänen kohdallaan maajoukkuetasosta, joten ihmeitä on melko turha odottaa tässä turnauksessa.
#34 Julius Nättinen, Ambri-Piotta (NLA)
Roihahti liekkeihin viime kaudella JYPissä ja voitti Liigan maalikuninkuuden 33 osumallaan. Kova maalivire on jatkunut Sveitsin pääsarjassa, jossa Nättinen on takonut 13 ottelussa peräti 14 maalia. Ei liene yllättävää, mitä Nättiseltä etenkin odotetaan myös Moskovassa.
#37 Mikael Ruohomaa, Sibir Novosibirsk (KHL)
Taitava keskushyökkääjä palaa leijonanuttuun yhden kauden tauon jälkeen. On puolustaja Sundin ohella toinen joukkueen pelaajista, joka on noussut kansainväliselle tasolle takaoven kautta alasarjoja pitkin. Tällä kaudella peli on luistanut mukavasti Sibirissä, jossa hän johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä.
#62 Robert Leino, Örebro (SHL)
Rantakarin ja Juvosen ohella kolmas maajoukkuedebyyttinsä tekevä pelaaja. Myös yksi niistä pelaajista, jotka lähtivät tällä kaudella ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille. Viime kaudella Ilveksessä loistanut Leino on iskenyt Örebron paidassa 11 pistettä 21 ottelussa.
#71 Juuso Puustinen, Sibir Novosibirsk (KHL)
Kokeneen osaston Puustinen on jatkanut hyviä otteitaan KHL:ssä tällä kaudella. 14:llä osumallaan Puustinen on tämä kauden toiseksi paras suomalainen maalintekijä KHL:ssä Teemu Hartikaisen jälkeen.
#75 Arttu Ilomäki, Luulaja (SHL)
Viimeisin nimi viime vuoden maailmanmestareista, joka kutsuttiin Moskovaan. Pelaa toista kauttaan Luulajassa, jossa esitykset ovat jääneet hieman tahmeiksi. EHT:llä rooli on arvoitus ja paikkaa tuskin löytyy kärkiketjuista.
#80 Teemu Turunen, Davos (NLA)
Kahden viime liigakauden ehkä parhaalle pelaajalle riitti yksi kausi Stadin kirkkaissa valoissa ja nyt pelipaikkana on 11 000 asukkaan alppikylä Davos. NHL-legenda Joe Thorntonin seurakaverina Sveitsissä pelannut Turunen ei kuitenkaan ole yltänyt samanlaiseen pistetahtiin kuin Liigassa, sillä 14 ottelussa on syntynyt seitsemän pistettä.
#82 Harri Pesonen, ei seurajoukkuetta
Viime vuoden kultajoukkueen avainpelaajiin kuulunut Pesonen sai Moskovan turnauksen alla yllättävän uutisen, kun hän sai lähtöpassit Metallurg Magnitogorskin KHL-joukkueesta. Pitkään ulkomailla viihtyneelle Pesoselle maajoukkueturnaus tuleekin oivalliseen saumaan näyttöpaikkana uutta joukkuettakin ajatellen. Jalosen luottomiehiin kuuluva hyökkääjä saa varmasti tärkeän roolin Moskovan Leijonissa.