Jatkoajan toimittajat Sami Iilomo ja Antti Nikulin valitsivat vuorotellen mielestään viisi Liigan parasta keskushyökkääjää.
Vastaava listaus tehtiin myös viime syksynä, jolloin taistelun listan kärkipaikasta hävisi Jori Lehterä, joka nousi tämän vuoden listan kärkipaikalle.
1. Jori Lehterä, HIFK
Nikulin: Vuosien ulkomaankierrosten jälkeen paluun kotimaan kaukaloihin Tapparan riveissä viime kaudella tehnyt Lehterä oli juuri niin hyvä kuin saattoi ennakkoon odottaa. Runkosarjassa ja pudotuspeleissä pisteitä kärkitahtia latonut konkari pääsi juhlimaan kauden päätteeksi uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Lehterän rooli Tapparan tuplamestaruudessa oli merkittävä.
Lehterän pelisilmä on huikea, mikä pääsee erityisesti oikeuksiinsa ylivoimalla. Lehterä löytää vapaat pelaajat syötöillään millintarkasti. Juonikas pelaaja on myös todella vahva, mikä tekee hänestä inhottavan puolustettavan. Pelisilmän ja syöttötaidon lisäksi Lehterä on erinomainen aloittaja.
2. Jaakko Rissanen, KalPa
Iilomo: KalPa-ikonilla on alla uransa tehokkain kausi, kun 50 pisteen rajapyykki rikkoutui ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla. Jokaisen valmentajan unelmapelaaja on luotettava jokaisella pelin osa-alueella. Harvalla pelaajalla saati sentterillä oli viime kaudella yhtä suuri merkitys oman joukkueensa menestykseen kuin yli- ja alivoimalla raataneella Rissasella. Sama tontti on tarjolla myös tällä kaudella, uudesta valmennuksesta huolimatta - tai ehkä juuri sen takia, niin luotettava pelaaja Rissanen on.
3. Oula Palve, Ilves
Nikulin: Pohjois-Amerikan ja Ruotsin vuosien jälkeen takaisin Liigaan palaava Palve oli lähtiessään sarjan parhaita keskushyökkääjiä. Tuohon saakka nousujohteisesti edennyt ura on sittemmin hieman taantunut ja esimerkiksi viime kausi oli Palvelta pisteiden valossa heikko.
Palve on taitava kiekonkäsittelijä, joka pystyy yllättäviin ratkaisuihin. Klassisen keskushyökkääjän tapaan Palve tykkää enemmän tehdä peliä ja pedata maalipaikkoja joukkuekavereilleen kuin viimeistellä itse. Pisteidentekokykynsä ohella Palve on myös kelpo aloittaja.
4. Joonas Kemppainen, Kärpät
Iilomo: Viime kausi oli muiden Kärppien tapaan hyökkäyssuuntaan odotettua vaisumpi, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa konkari oli myös viime kaudella koko sarjan parhaimmistoa.
Valmennus on uusinut nahkansa, mikä näkyy luotettavuuden lisäksi myös pistesarakkeessa.
5. Axel Holmström, Sport
Nikulin: Holmström oli Sportin lähes tragikoomisen viime kauden harvoja valopilkkuja. Holmström merkkautti runkosarjassa keskushyökkääjistä neljänneksi eniten pisteitä ja oli tehotilastossakin plussalla, vaikka pelasi sarjan toiseksi heikoimmassa joukkueessa.
Ruotsalaissentterin pelinäkemys on huippuluokkaa ja hänen peliään on ilo katsoa. Taitavana syöttelijänä hän saa luotua hienoja hyökkäyskuvioita. Holmström muodosti viime kaudella maanmiehensä Simon Hjalmarssonin kanssa juonikkaan ja alati vaarallisen tutkaparin, joka pyöritteli monissa otteluissa näyttävästi vastustajiaan. Holmström on kaiken tämän lisäksi myös kelpo aloittaja.
Kommentit valinnoista kokonaisuutena
Iilomo: Listan perusteella Liigassa sentterinä pelaaminen ei ole nuorten pojankloppien hommaa. Listan nuorin pelaaja on viidennen sijan Axel Holmström. 27-vuotias ruotsalainen oli listan ainoa alle kolmekymppinen.
Eikö Liigassa enää ole nuoria keskushyökkääjiä? Kyllä heitäkin löytyy, älkää huoliko. Meriittien ja odotusten puolesta matka kärkiviisikkoon on kuitenkin vielä pitkä. Onneksi jokaisella on kauden aikana mahdollisuus näyttää taitonsa ja vallata paikka keväällä julkaistavalta listalta.
Nikulin: Kuten monissa muissakin kategorioissa, keskushyökkääjien laittaminen paremmuusjärjestykseen ei ollut helppoa. Lehterä oli itseoikeutettu valinta ykköseksi, mutta tämän jälkeen nimet olisivat voineet olla toisessa järjestyksessä ja jopa täysin toiset ehkä Rissasta lukuun ottamatta. Listan nimissä painottuvat hyökkäyspään osaaminen ja aloitustaito, jotka ovat toki luonnollinen osa hyvää sentteripeliä.
Listan ulkopuolelle jäi monta hyvää pelaajaa. Esimerkiksi Julius Mattila olisi omalla listallani mahtunut viiden kärkeen Kemppaisen sijaan, mutta kärppäpelurin valintaa ei voi silti pitää vääryytenä.