Kajaanin Hokin pelaaja-arviot 2012-2013

MESTIS / Artikkeli
Teemu Seppänen oli kajaanilaisten kauden ykköstähti.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kajaanin Hokin kausi 2012-2013 sujui vaihtelevasti. Alkukausi sujui yli odotusten ja joukkue käväisi jopa sarjakärjessä. Sitten kohtalo puuttui peliin sairastuvan täyttymisen myötä, jonka jälkeen alkukauden vireeseen ei enää päästy. Tavoitteisiin nähden onnistunut runkosarja toi mukanaan neljännen sijan, mutta noutaja tuli jo puolivälierissä.

Kajaanin Hokilta odotettiin pudotuspelipaikkaa, mutta kotietuun ei pitänyt olla mahdollisuutta. Runkosarjan alussa Hokki eteni voitosta voittoon. Joukkueen runkopelaajien siirryttyä massoittain sairastuvalle, alkoi ilmetä haasteita. Haasteidenkin keskellä moni pelaaja nautti vastuusta ja osoitti sen omassa tekemisessään.

Runkosarjan jälkeen suuremmat joukkueet leveämmällä ja vahvemmalla materiaalilla jyräsivät kärkisijoille, ja näin ollen Hokin oli tyytyminen siihen, että mitaleista ei päästy pelaamaan. Hokin joukkueessa oli sekä onnistujia että epäonnistujia - kaikilla oma osansa vaihtelevissa peliesityksissä.

Maalivahdit

Teemu Seppänen

36/44, 2178:18min, 2,42, 92,27%, 6 nollapeliä
(4/4, 252:43min, 4,04, 86,82%)

Paluun Kajaaniin tehnyt Seppänen oli koko kauden Hokin selvä ykkösvahti. Hän pelasi kaiken kaikkiaan loistavan kauden ja piti monessa ottelussa joukkuettaan yksin pystyssä. Seppänen ei yltänyt ihan parhaaseensa pudotuspeleissä, mutta hänen piikkiin ei tappioita voi laittaa. 26-vuotias veskari teki helmikuussa jatkosopimuksen Hokin kanssa, joten maalivahtiin tuskin linnapaidat kaatuvat ensi kaudellakaan.

Anssi Pesonen

3/5, 185min, 0,65, 97,40%
(0/4, -)

Pesonen aloitti kautensa koko kauden mittaisella lainasopimuksella SaPKossa, mutta siirtyi Tomas Kralin tilalle Hokkiin tammikuussa. Hän pelasi kokonaisuutena kohtuullisen kauden ja erityisesti loppukauden otteet Hokki-paidassa sujuivat hienosti.

Puolustajat

Jussi Makkonen

15. 1+5=6, 19min, +3
(4. 0+1=1, 4min, -6)

Loukkaantumisten vuoksi Makkonen pelasi vain 15 ottelua runkosarjassa, mutta oli pelaamissaan otteluissa joukkueensa parhaimmistoa. Vähäisen pelimäärän vuoksi hän ei kuitenkaan pystynyt auttamaan joukkuettaan odotetusti. Terveenä pysyessään Makkosen jatkosopimus olisi monelle Hokki-fanille mieluinen uutinen.

Artturi Karjalainen

22. 0+4=4, 10min, -2
(2. 0+0=0, 0min, -3)

Karjalainen pääsi pelaamaan 22 ottelua, jotka sujuivat hiukan ailahtelevasti, mutta pääosin pelasi ilahduttavan varmaa peliä ja osaa myös kiekollista peliä. Kokemuksen ja itsevarmuuden lisääntymisen myötä mies voi olla hyvän tason Mestis-puolustaja vuosiksi eteenpäin. Kokonaisuutta arvioiden Karjalainen täytti paikkansa Hokki-pakistossa. Tuttu mies valmentaja Petri Mattilalle, joten jatkaminen Hokissa on varsin todennäköistä.

Casper Santanen

35. 3+13=16, 12min, +5
(4. 1+0=1, 0min, -5)

Hokki-puolustajista tasaisinta suorittamista koko kauden osalta. Moni varmasti odotti Santaselta vieläkin enemmän, mutta oli jo nyt joukkueelleen erittäin tärkeä osanen. Moni Hokki-fani näkisi miehen mielellään linnapaidassa myös ensi kaudella, mutta jatko on vielä auki. On varmaa, että mies kelpaisi varmasti useammallekin Mestis-seuralle.

Heikki Lukkari

11. 0+0=0, 4min, +2
(1. 0+0=0, 25min, 0)

Taso ei riitä vakituiseen Mestiksen pelaamiseen. Lukkari saattaa pelata yhden pelin kelvollisesti, mutta ei pysty ylläpitämään riittäviä otteita pidempään.

Veli-Valtteri Leinonen

28. 2+1=3, 10min, 0
(3. 0+0=0, 0, -3)

Leinonen täytti häneen kohdistetut odotukset ja paikkansa joukkueessa. Parhaimpina päivinä puolustaja jakaa todella painavia taklauksia. Isot kehitysaskeleet jäivät ottamatta, mutta Leinonen saa siihenkin uuden mahdollisuuden tulevalla kaudella sopimuksen ollessa jo taskussa.

Henrik Forsberg

12. 2+8=10, 28min, +9
(-)

Paha loukkaantuminen päätti Forsbergin kauden jo 12 ottelun jälkeen, mutta pelasi siihen asti huikeasti. Forsberg on pelannut myös 89 ottelua SM-liigaa, joten pystyy kyllä pelaamaan korkeammallakin sarjatasolla peruspakin roolia. Ennen loukkaantumista osoitti, että Mestiksessä sujuu myös tehopisteiden teko.

Ville Määttä

13. 1+0=1, 29min, +3)
(1. 0+1=1, 0min, -1)

Hokin painiessa loukkaantumisten kanssa pääsi 18-vuotias Määttä näyttämään taitojaan. Pelasi yllättävän varmasti ja onnistui jopa maalinteossa. Jos otteet jatkuvat vähintään samalla tasolla, pelannee ensikaudella huomattavasti enemmän. Näyttänyt taitojaan kiekollisessakin pelissä junioripuolella.

Jussi Korvakangas

36. 3+6=9, 22min, -13
(3. 2+0=2, 2min, 0)

Puolustajana riskialtis ja jopa Hokin heikoin lenkki. Karmiva tehotilasto näyttää -13, mikä on Hokin puolustajista ylivoimaisesti heikoin. Yksi tähti tulee puhtaasti hyökkäyspään pelaamisesta, jossa Korvakangas esitti välillä hienojakin otteita. Jatko Kajaanissa varsin epätodennäköistä.

Veli-Antti Leinonen

38. 5+13=18, 55min, 0
(3. 1+2=2, 8min, +1)

"Lenni" Leinonen pelasi kelvollisen kauden. Silloin kun joukkueella meni heikosti oli myös Leinosen otteet heikompia. Ei pystynyt kannattelemaan joukkuetta hädän hetkellä, mutta oli selkeästi oman roolinsa arvoinen. Miinusta kuitenkin loppukauden rumista otteista ja pelikielloista. Mikäli ura jatkuu, pelaa Hokissa. Ja miksipä ei jatkuisi?

Jarkko Heikkinen

45. 4+11=15, 24min, +5
(-)

Selkeä parannus edelliseen kauteen. Heikkinen oli isäntä oman maalin edessä ja onnistui myös hyökkäyspäässä kohtuullisesti. Rikkonaisesta Hokki-puolustuksesta Heikkinen pelasi kaikista ehjimmän kauden ja Santasen ohella yksi tasaisimpia suorittajia pakistossa. Jos peliura jatkuu, se jatkuu Hokissa.

Lisäksi joukkueessa puolustivat Nico Lehto, Mikko Niemelä, Aku Pekkarinen ja Anssi Rantanen.

Hyökkääjät

Sakari Manninen

38. 13+16=29, 8min, +11
(4. 0+3=3, 0min, -7)

Nuori Manninen sai syyskaudella paljon vastuuta, ja nuorimies kantoi sen mainiosti. Kantoi kultaista kypärää ison osan kaudesta ja pelasi jopa loistavasti vuoden vaihteeseen saakka, vaikka urakoi samanaikaisesti myös armeijassa. Tammikuussa tahti alkoi hiipua eikä Manninen palannut huipputasolleen enää loppukauden aikana. 29 pinnaa ensimmäisellä Mestis-kaudellaan ja varsin tehokas historia Kärppien junioreissa lienee pohjana huhuille, jotka ovat viemässä miestä isompiin ympyröihin ensikaudeksi. Kehityksen kannalta yksi vuosi lisää Mestistä ei olisi kuitenkaan huono ratkaisu.

Aleksi Sillanpää

48. 1+9=10, 22min, -3
(4. 0+0=0, 4min, -1)

Tilastoja katsomalla voisi sanoa, että Sillanpään ura on laskusuunnassa. Toisaalta päättyneellä kaudella mies pelasi varsin nousujohteisesti. Runkosarjan lopun otteet olivat huikeasti parempia kuin alkusyksyn esitykset. Kevätkauden peliesityksillä pitäisi jatkosopimuksen tulla kevyesti, ja jos asenne riittää alusta loppuun, Sillanpää voisi olla tärkeä palanen Hokki-palapeliä myös ensi kaudella.

Joonas Huovinen

14. 2+4=6, 27min, +3
(1. 0+0=0, 0min, -1)

Huovinen pelasi päättyneellä kaudella Nuorten SM-liigaa, Mestistä ja SM-Liigaa, reilut kymmenen ottelua kutakin. Siirtyessään lainalle Hokkiin kärsi Huovinen aluksi asennepuolen ongelmista, mutta kun tahto siirtyi kentälle, pelasi ajoittain todella hyvin. Kolikon toisella puolella oli sitten hermokontrollin ajoittainen pettäminen, ja sen mukanaan tuomat turhat jäähyt. Kärppien organisaatiossa Huoviselle on monenlaista käyttöä, joten Mestiksessä häntä nähtäneen ainoastaan lyhyillä lainavisiiteillä tai Suomen Puolustusvoimien suotuisalla avustuksella.

Riku Toivo

41. 11+16=27, 16min, +3
(4. 0+1=1, 2min, -3)

Vääräleuat katsomossa haukkuivat välillä Toivoa "menneeksi toivoksi", mutta mies pelasi kuitenkin monen muun mielestä hyvän, jopa uransa parhaan kauden. Pääsi vierailemaan yhden ottelun verran myös Kärpissä ja huhut ovatkin viemässä Toivoa mahdollisesti Ouluun ensi kaudeksi. Selkeästi yksi kauden onnistujista.

Teemu Huttu

33. 7+7=14, 12min, +2
(3. 1+1=2, 2min, -5)

Huttu joutui hankalaan tilanteeseen joukkueen loukkaantumisten vuoksi ja pelasi milloin missäkin roolissa, esimerkiksi puolustajana. Ei päässyt käyttämään omia vahvuuksiaan. Potentiaalia on kuitenkin parempaan, kunhan pääsee pelaamaan selkeästi omassa roolissaan.

Ville Eskelinen

31. 5+15=20, 22min, +9
(-)

Viime vuosien loukkaantumishistoria on murheellinen, ja tämä tiedettiin riskiksi, mutta pelimies Eskelinen selvästi on. Kunnossa ollessaan ja pysyessään Eskelinen vaarallinen ja taitava pelaaja, joka tekee paljon pisteitä. Rikkonaiset kaudet pahimpana riippakivenä uralla.

Veikko Karppinen

43. 4+15=19, 46min, -7
(4. 0+1=1, 2min, -6)

Vahva aloittaja, mutta muuten ei täyttänyt kakkossentterin vaatimuksia. Kolmossentterinä olisi sopivassa roolissa, mutta Hokin budjettiin ei taida mahtua näin kallista kolmossentteriä. Vaihtuuko maisema vai tippuuko palkka?

Jevgeni Fofanov

37. 4+5=9, 24min, -5
(3. 0+0=0, 0min, -1)

Vastustajan vihaama, mutta omassa pukukopissa pidetty mies. Jakaa parhaimmillaan armottomia pommeja ja välillä väläyttelee jopa mailatekniikkaansa. Kehityskäyrä tosin jäi paikalleen, ja siksi pelimies oli monelle odotuksiin nähden hiukan pettymys.

Joonas Alanne

48. 15+10=25, 20min, +8
(4. 1+0=1, 2min, +2)

Joukkueen paras maalintekijä ja jo sen vuoksi yksi kauden onnistujista. Pelasi muutenkin tasaisen ja hyvän kauden. Varmasti Hokki-fanien toivelistalla korkealla, kun puhutaan jatkosopimuksen tekijöistä.

Ville Rajala

35. 11+8=19, 67min, -5
(4. 1+0=1, 2min, -6)

Sopiva sekoitus fyysisyyttä ja kiekollista taitoa. Ui välillä todella syvissä vesissä, mutta loppukaudesta teki maalin toisensa jälkeen ja samalla oman maaliennätyksensä Mestiksessä. Fyysinen pelitapa tuo mukanaan melko paljon jäähyjä.

Jesse Häkkinen

33. 8+6=14, 12min, +2
(4. 0+0, 0min, -1)

Hyvä alivoimapelaaja ja keräsi myös kohtuullisesti pisteitä. Häkkinen oli kuitenkin sivussa melkein kolmanneksen kautta ja se omalta osaltaan varmasti häiritsi selkeämpien kehitysaskelien ottamisen. Potentiaalia hyökkääjässä on.

Mika Koivisto

40. 6+1=7, 10min, -2
(4. 1+0=1, 0, -1)

Mika Koivisto on sitä pelaajatyyppiä, jonka työtä kaikki katsojat eivät huomaa. Antaa Teemu Virtalan sanoin "itsestään kaiken joukkueelle." Heittäytyy pelottomasti kiekon eteen ja pelaa uhrautuvasti. Ja jos tulokaskaudella tekee nelosketjusta kuusi maalia, niin pitäisi tämä mies katsomostakin huomata!

Harri Pälve

15. 0+1=1, 14min, -4
(2. 0+0=0, 0min, -1)
Pelimiehellä on iso ja raamikas kroppa, mutta ei osaa hyödyntää sitä kaukalossa. Ei tunnu erottuvan hyvässä eikä pahassa. Pälve oli ehkä Hokin hyökkäyksen osalta se heikoin lenkki.

Miska Humaloja

33. 4+7=11, 14min, +5
(4. 0+0, 0min, -1)

Kehitys polki paikallaan päättyneen kauden. Teki täsmälleen samat tehopisteet kuin edellisellä kaudella. Toisaalta otti vähemmän jäähyjä ja tehotilasto kehittyi oikeaan suuntaan. Odotukset olivat korkeammalla, mutta ei varsinaisesti huono kausi. Humaloja jatkaa Hokissa myös ensi kaudella.

Teemu Virtala

32. 10+17=27, 12min, +4
(4. 0+5=5, 2min, -3)

Rikkonainen kausi häiritsi Virtalaa, mutta oli silti joukkueensa tärkeimpiä pelaajia. Aikaisempien vuosien kaltaista dominointia ja maagisia maalisyöttöjä ei ehkä nähty, mutta hyviä ja tasaisia otteita Virtala esitti. Ilman loukkaantumistaan ja sitä seurannutta kuntoutumisjaksoa olisi kausi voinut sujua todella vahvasti. Virtala jatkaa Hokissa myös ensi kaudella.

Lisäksi Hokin hyökkäyksessä pelasivat kauden aikana Heikki Klemetti, Antti Kurkinen, Samu Pyykkönen, Tomi Körkkö, Henri Fomin ja Ville Leskinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle