Palkinto pitkästä työstä

LIIGA / Artikkeli
Kärpät juhli talven aikana voittoa monta kertaa ja vei lopulta koko runkosarjan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät varmisti lauantain runkosarjan voiton kaudella 2013-2014. Tervakaupungin joukkueen edellinen titteli oli kuuden vuoden takaa, joten voitto lämmitti mieliä.

Kärppien runkosarja sujui todella tasaisesti, eivätkä esitykset notkahtaneet missään vaiheessa. Kohokohtana joukkue voitti syksyllä putkeen 17 ottelua, mikä on Liigan uusi ennätys. 

Runkosarjan voiton ratkettua Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sekä päävalmentaja Lauri Marjamäki hehkuttivat koko talven jatkunutta tasaista suorittamista.

- Joukkueelle iso kiitos. Sitkeys pelata hyvin ilman isoja notkahduksia johti tähän - 17 voiton putki toki huippuna. Keväällä taso sitten todella mitataan, Aho mietti.

- Runkosarjan voitto on osoitus osaamisesta ja sitoutumisesta pitkässä juoksussa. Loka-marraskuussa tuli se 17 voiton putki, jonka jälkeen hävisimme yhden, ja voitimme taas kahdeksan peliä, Marjamäki kertasi samoilla linjoilla.

Ahon ura urheilutoimenjohtajana ei ole muutamana edellisenä keväänä johtanut kummoiseen menestykseen, mutta nyt tehty työ toi menestystä. Itselleen hän ei kuitenkaan halunnut liian suurta kunniaa ottaa.

- Harmonia joukkueessa, vaihdoksista huolimatta, on säilynyt hyvin. Tietysti koen itsekin onnistuneeni hyvin, mutta kyllä se kiitos menee joukkueelle ihan täysin, urheilutoimenjohtaja sanoi.

Valmennuksen puolelta kiitosta kuitenkin ropisi myös pukukopin ulkopuolelle.

- Joukkue on hyvin rakennettu ja tämä saavutus on osoitus koko organisaation osaamisesta, Marjamäki mietti.

Runkosarjaa on vielä jäljellä ja Kärpätkin pelaa ensi viikolla pari ottelua. Joukkue jahtaa JYPin piste-ennätystä, johon matkaa on neljä pistettä. Oululaisten ajatukset alkavat kuitenkin siirtyä jo pudotuspeleihin.

- Toivottavasti historia kääntyy. Parina edellisenä kautena runkosarjan voittaja ei ole pudotuspeleissä menestynyt, päävalmentaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle