Kärpät varmisti runkosarjan voiton Pelicansia vastaan - kuumilta tunteiltakaan ei vältytty

LIIGA / Raportti
Ottelun puhuttavimmasta tilanteesta ei ollut epäselvyyttä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät varmisti lauantaina runkosarjan voiton, kun se päihitti Pelicansin Raksilassa. Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa puhuttivat toisen erän kuumat tunteet. Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta ei voinut käsittää tilanteesta tuomittuja rangaistuksia.

Ottelun toisen erän loppupuolella nähty Mikko Alikosken ja Ilkka Pikkaraisen välinen paini nousi lauantaisen ottelun puhuttavimmaksi tapahtumaksi. Hannu Aravirta antoi ottelun jälkeen tilanteesta varsin tulikivenkatkuista palautetta. 

− Tuollaista painimista näkee lastentarhan hiekkalaatikolla. Ei ollut järjen häivääkään, että siitä tuomittiin pelirangaistukset. Kaverit lähinnä pussailivat toisiaan hanskat kädessä. Missään vaiheessa ei edes ollut vaaraa pelin ylikuumenemisesta. Oikea tuomio olisi ollut kakkoset molemmille ja jatkaa peliä sen jälkeen normaalisti. Tämä oli täydellistä hätävarjelun liioittelua.

Otteluvalvojan ja Kärppien Juho Keräsen näkemykset puolestaan poikkesivat lähes täysin Aravirran vastaavasta.

− En puolustele tuomiota, mutta ratkaisut eivät ole aina täysin yksiselitteisiä. Aina pitää muistaa katsoa sitä isoa kuvaa, kommentoi otteluvalvoja tilannetta.

Keränen puolestaan jakoi tilanteesta auliisti kehuja joukkuetoverilleen.

− Ison hatunnoston Alikoski ansaitsee siitä. Ainekset olivat olemassa siihen, että kaveri voisi hakea momentumia rumilla otteilla. Hyvin Alikoski haisteli tilanteen ja otti kaverin pois. Näillä teoilla ansaitaan kopissa joukkueen vankkumaton kunnioitus, kehui Keränen ketjukaveriaan.

Tilanne lähti alun perin kehittymään, kun Pekka Saarenheimo taklasi kovaa avojäällä Kärppien puolustajaa Ville Pokkaa. Kanadalainen Ben Maxwell kävi välittömästi kostamassa tilanteen ja lähti väkivaltaisuudesta jäähylle. Kun rangaistus umpeutui, kävi Pikkarainen puolestaan kostamassa Maxwellin iskut. Seuraavaan aloitukseen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki vaihtoi viime hetkellä telaketjuosastonsa Sakari Mannisen johtaman kentän tilalle.

Alikoski teki tilanteessa aloitteen ja iski Pikkaraista. Seurauksena oli pienimuotoinen poikapaini, jonka jälkeen molempien ottelu tuli päätökseensä.

− Aloitus oli siltä puolelta, jolta rightin miehen on helpompi ottaa aloituksia. Luulin ensin, että aloitus olisi ollut toiselta puolelta. Manninen on muutenkin ottanut vähän aloituksia pelaamattomuutensa takia. Se oli kuitenkin tärkeä oman pään aloitus, kun toista erää oli enää vajaa minuutti jäljellä, puolusteli Marjamäki ratkaisuaan vaihtaa kentällistä viime hetkellä.

Kärppien salama-alku ratkaisi

Kärpät sai loistavan alun otteluun, kun 300. Liiga-otteluaan pelannut Keränen viimeisteli parin minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen avausmaalin. Ottelun kenties näkyvin hahmo Alikoski tarjoili Keräselle upean syötön takatolpalle.

− Alikoski sai perjantaina Jyväskylässä pienen tällin päähänsä. Nauroimme pukukopissa, että tärsky paransi hänen kuuloaan, kun hän kuuli minun kuiskaavan takatolpalta, naurahti Keränen.

Kotijoukkue viimeisteli avauserään vielä kaksi ylivoimamaalia. Se oli niitti, joka ratkaisi ottelun kohtalon.

− Teimme juniorimaisia virheitä alussa. Otimme kaksi todella helppoa jäähyä, vaikka tiesimme, että täällä voi kuolla alivoimalle, kommentoi Aravirta avaushetkiä.

Toisessa erässä Pelicans onnistui kuitenkin pääsemään paremmin peliin kiinni. Joukkueen paras maalipaikka siunaantui kultakypärä Vili Sopaselle, kun tämä pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta.

Vihoviimeinen sinetti ottelulle saatiin, kun Toni Kähkönen vapautti Julius Junttilan alivoimalla karkumatkalle, ja pikakiituri ei avopaikastaan erehtynyt.

− Toinen erä oli meiltä ottelun parasta peliä. Meidän olisi pitänyt siihen saada pari maalia saada tehtyä. Emme saaneet tehtyä, ja Junttilan spesiaali sitten ratkaisi homman, jutteli Aravirta.

− Neljän maalin eron kurominen kiinni yhdessä erässä on lähes mahdoton tehtävä Raksilassa, jatkoi Aravirta.

Kärpät varmisti runkosarjan voiton

Ottelun voitto merkitsi sitä, että Kärpät varmisti runkosarjan voiton. Keränen osasi arvostaa tätä saavutusta.

− Kyllä runkosarjan voitto merkitsee paljon. Tämä on palkinto siitä, että olemme pystyneet koko kauden tekemään tasaisesti hyvää työtä.

Vierasjoukkueen käskijä onnitteli rehdin urheiluhengen mukaisesti voittajaa, mutta heitti pudotuspelien lähestymisen kunniaksi hieman paineita oululaisleiriin.

− Onnittelut Kärpille runkosarjan voitosta. He ovat pelanneet vakuuttavaa, joskin hieman konemaista peliä. En halua sanoa sitä yhtä lausetta pudotuspeleistä ja runkosarjan voitosta. Kaikki me tiedämme sen jo, totesi Aravirta mystisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle