Kärpät hakee sinettiä runkosarjavoitolle – Pelicans taistelee yhä unelmasta

LIIGA / Ennakko
Pelicansin unelma elää edelleen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Yhä tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva Pelicans saapuu lauantaina Kärppien vieraaksi Raksilaan. Vierasjoukkueelle peli on huipputärkeä, sillä se tavoittelee yhä hanakasti suoraa pudotuspelipaikkaa. Yksikin sarjapiste saattaa ratkaista kilpailun kohtalon.

Pelicansille kulunut viikko on ollut pudotuspeliunelman kannalta loistava. Alla on kaksi pelattua ottelua, joista lahtelaisjoukkue on poistunut voittajana molemmista. Keskiviikkona kaatui vieraissa Jokerit voittomaalikilpailun jälkeen. Suurimpaan rooliin nousi kaksi maalia iskenyt Kimmo Koskenkorva.

Torstaina se kaatoi kotihallissaan Liigan jumbojoukkue Kalpan lukemin 4−2.

Päävalmentaja Hannu Aravirta kiitteli KalPa-ottelun jälkeen joukkueen hyvää latausta. Jos torstain vastustaja oli Liigan heittopussi, niin lauantain vastustaja on sen täysi vastakohta. Sarjaa johtava Kärpät on muutamista avainpelaajien loukkaantumisista huolimatta onnistunut pysymään hyvässä pistetahdissa.

Sarjasijoitusten perusteella hienoisena altavastaajana Raksilaan saapuva Pelicans tarvitsee siis myös lauantaina hyvää latausta. Pelirohkeuden pitää olla Kärppiä vastaan korkealla tasolla, mikäli voitosta joukkue haluaa haaveilla. Liigan kärkijoukkueelle ei parane antaa liikaa pelin ohjaksia haltuun. Liian puolustusorientoituneella mielellä liikkeellelähteminen voi koitua kohtalokkaaksi. Kärppiä vastaan pitää uskaltaa myös hyökätä röyhkeästi ja ennakkoluulottomasti.

Pelicansilta olivat torstaina sivussa loukkaantuneet Tuomas Santavuori sekä Marko Pöyhönen.

Pavel Rosa puolestaan palasi KalPa-ottelussa loukkaantumisen jäljiltä takaisin tositoimiin. Näin ollen oululaisyleisöllä on lauantaina mahdollisuus nähdä suosikkijoukkueensa entinen tähtipelaaja jälleen Raksilassa.

Kärpillä loukkaantumishuolia

Oululaiset pelasivat viime viikolla peräti neljä ottelua. Kolmen ottelun mittaiselta vieraskiertueelta tarttui mukaan voitot SaiPaa ja HIFK:ta vastaan, kun taas Espoossa Bluesin vieraana joukkue joutui maistamaan tappion karvasta kalkkia. Viikko päättyi lauantaina revanssiin Bluesista, kun koti-Raksilassa irtosi voitto 5-2-lukemin.

Tällä viikolla oululaiset ovat päässeet tositoimiin vain kertaalleen. Perjantaina JYPin vieraana Jyväskylässä oli tuloksena 1-0-tappio.

Kärppien edellisen viikon kuumimmat nimet olivat maalivahti Tomi Karhunen sekä keskushyökkääjä Esa Pirnes.

Karhunen pelasi yhteensä kolmessa ottelussa, joista voitto irtosi jokaisesta. Lisäksi kahdesta ensimmäisestä tuli myös kaupan päälle nollapeli. Karhunen jatkaa myös Pelicansia vastaan maalilla, kun ykkösmaalivahti Jussi Rynnäs on pienen loukkaantumisen takia sivussa lopuista runkosarjan otteluista. Mikäli tällä kaudella kakkosmaalivahdin viittaa kantanut Karhunen pelaa samalla tasolla kuin viime viikolla, ei Kärpillä tule ikävä Rynnästä.

Yksi lauantain isoista taistelupareista tuleekin olemaan nimenomaan joukkueiden maalivahdit. Erinomaisesti läpi kauden esiintynyt Jere Myllyniemi saa vastaansa tulikuuman Karhusen. Kumpi maalivahdeista pääsee ottelun jälkeen näyttämään virkaveljelleen hauista?

Siirtorajan kynnyksellä Ruotsista Kärppiin siirtynyt Pirnes puolestaan sai tililleen SaiPaa ja HIFK:ta vastaan voittomaalit. Kun Jari Viuhkola on ollut loukkaantuneena sivussa, on Pirnes paikannut kärppälegendaa hienosti ykköskentällisen keskushyökkääjänä.

Jo mainittujen poissaolojen lisäksi Kärpiltä ovat sivussa hyökkääjät Joonas Kemppainen sekä Juhamatti Aaltonen.

Mikäli Kärpät onnistuu lauantaina saalistamaan vähintään kaksi sarjapistettä, sinetöi se varmuudella runkosarjan voiton. Kakkosena majaileva Tappara nousisi 123 pisteeseen, jos se voittaisi kaikki loput ottelunsa. Kärppien pistesaldo on tällä hetkellä 122 pistettä.

Seuraa Heitä

Toni Kähkönen #85 |

Laitahyökkääjä

Kähkönen palasi viime lauantaina kokoonpanoon pienen tauon jälkeen. Tuloksena oli maalimerkintä pitkästä aikaa. Olisiko kevään pelaajana Espoon aikoinaan tunnetuksi tulleen hyökkääjän ruuti kuivumassa talven pakkasten väistyessä?

Pavel Rosa #55 |

Laitahyökkääjä

Kärpissä aikoinaan ihastuttanut ja vihastuttanut Rosa tekee paluun Raksilaan. Millaisen vastaanoton saa Raksilan yleisöltä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 1 3 4
2.Ben Maxwell 0 4 4
3.Ville Pokka 1 2 3
4.Esa Pirnes 1 2 3
5.Toni Kähkönen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle