Perrinin verran parempi

LIIGA / Raportti
Veteraani vertyy keväällä.
Kuva © Timo Savela
Lappeenrannan loppuunmyyty halli sai viihdettä koko rahan edestä, kun SaiPa ja JYP kilpailivat pudotuspelipaikan panoksella lauantain illassa. Pikkusievä neppailu oli vauhdikkaasta pelistä kaukana, kun JYP rymisteli 3–2-jatkoaikavoittoon.

JYP on ollut kuluvalla kaudella mieluinen vieras Lappeenrannassa. SaiPa otti kotonaan jyväskyläläisistä ennen joulua 4–1- ja 5–1-voitot ja oli viime minuuteille asti kiinni kolmessa pisteessä. JYPin Eric Perrin toi hattutempulla vieraat kuitenkin tasoihin ja johti jatkoajalla 3–2-voittoon.

– Oltiin 59 minuuttia, 58 minuuttia voitossa kiinni. Oltiin vähän huolimattomia, SaiPan maalivahti Jussi Markkanen summasi omiensa otteita.

– Näin pieniin asioihin nämä pelit kaatuvat.

Ottelussa oli panoksena vankempi sija pudotuspeliviivan yläpuolella ja se näkyi molempien joukkueiden otteista. JYP karvasi ahneesti ja SaiPan pelaajat työntyivät läpi sieltäkin, missä tilaa ei ollut. Läpiajoyritelmät ja vahva fyysinen peli näkyivät jäähytilastoissa, kun ottelussa jaettiin vaihtovirheen lisäksi 20 minuutin edestä rangaistuksia.

Erinomainen ensimmäinen erä

SaiPa aloitti ottelun väkevästi menemällä ensimmäisen erän alkupuoliskolla 1–0-johtoon Markku Flinckin maalilla. Isäntäjoukkue vyörytti pelin JYPin maalinedustalle, jossa Tuomas Tarkki hukkasi kiekon. Usean pelaajan torikokouksen kiertänyt Flinck löysi kiekon maalin edustalta ja nosti sen ohi häkeltyneen Tarkin.

SaiPalle tarjottiin myöhemmin 2–0-johtomaalia, kun Patrick Davis sai oman päädyn aloituksessa kiekon itselleen, heitti sen keskialueelle ja polki itsensä läpiajoon. Davis yritti vielä syöttöä omille, ja vaikka lisämaaleja ei tullut, Jani Tuppurainen koukki itsensä jäähypenkille.

Isäntäjoukkueen ylivoima oli kuitenkin tehotonta. Pian Ville Hämäläinen sai rangaistuksen väkivaltaisuudesta Markkasen maalin suulla, ja JYP näki tilaisuutensa tulleen. Perrin nakutti tasoituksen yläkulmaan, kun ensimmäistä erää oli jäljellä hieman yli kaksi minuuttia.

– Oma pelaaja oli siinä maskissa, ja kyllä se yllätti vähän siitä etukulmasta, Markkanen kuvaili tilannetta.

Osuman jälkeen SaiPalle tarjottiin jälleen paikkaa ylivoimalla, kun Jonne Virtanen piteli Flinckiä aikansa tiukassa painiottessa. Parhaat yritykset pysähtyivät kuitenkin Tarkin hanskaan tai Perrinin jalkoihin.

Kolme pistettä karkasi viime minuuteilla

SaiPa takertui voittoon heti toisen erän alussa. Janne Tavi väänsi kiekosta JYPin maalin kulmalla ensin Tuppuraisen ja heti perään Kristian Näkyvän kanssa. Kiekko pomppi Jesse Mankiselle, joka vuorostaan syötti avopaikalla olleelle Ville Koholle. Koho vei tarkalla laukauksella SaiPan 2–1-johtoon.

Toisessa ja kolmannessa erässä JYP selätti kolme alivoimatilannetta ja haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia. SaiPa antoi JYPille riittävästi tilaa, jolloin Jyrki Välivaara laukoi viivalta ja Perrin oli paikalla ohjaamassa kiekon sisään.

Perrin ratkaisi ottelun jatkoajan lopulla vihellyskonsertin saattelemana. SaiPan Tommi Jokinen otti iskua kasvoihinsa hetkeä ennen kuin hurrikaanipaita polkaisi läpiajoon. Jäähyä ei puhallettu ja Perrin viimeisteli hattutemppunsa Markkasen selän taakse.

– Perrin ei tiennyt itsekään mihin se kiekko lähti, arveli Markkanen.

– Katkera tappio, tiivisti SaiPa-käskyttäjä Pekka Tirkkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle