Satakunnan kiekkovaltikkaa tarjolla

LIIGA / Ennakko
Lukko ja Ässät mittaavat paremmuuttaan viimeistä kertaa tällä kaudella.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Äijänsuon lauantai-iltaan luistelevat vastakkain aina niin rakkaat viholliset, Rauman Lukko ja Porin Ässät. Voitot keskinäisistä otteluista ovat tasan 2-2, joten ottelun voittaja voi julistaa tämän kauden osalta paremmuuttaan kaukalossa.

Lukon paluu olympiatauolta takaisin kiekkokarkeloihin ei ole sujunut aivan odotetusti. Bluesia vastaan se onnistui kairaamaan vielä voiton Ryan Zapolskin loistavan maalivahtityöskentelyn siivittämänä, mutta SaiPaa ja TPS:ää vastaan tuli lunta tupaan. Saldona kaksi tehtyä maalia, yhdeksän päästettyä maalia ja nolla sarjapistettä. Lukon puolustuspaketti on auennut aivan liian helposti, eikä asennekaan ole ollut aivan pelin edellyttämällä tasolla.

SaiPaa vastaan pelatussa edellisessä ottelussa oli sentään viitteitä asenteen paranemisesta, mutta puolustuspaketti oli täysin pihalla ensimmäiset puolitoista erää. Pelaajien etäisyyksistä lähtien kaikki menivät pitemmän päälle reisille, eikä toisen puolikkaan parannus enää pelastanut sinikeltaista ryhmää. Näin Lukko joutui hakemaan kavennusosumaa riskillä. Mielenkiintoista onkin nähdä, että onko se muutaman välipäivän aikana pystynyt viilaamaan pakettinsa taas siihen kuosiin, jolla se nousi Liigan kuntopuntarin ehdottomaksi kärjeksi.

Lukon sairaslistalla jatkavat tutut nimet. Aki KangasmäkiJarkko Kauvosaari, Teemu NurmiAleksi Saarela ja Lauri Tukonen. Näistä Nurmen paluu tositoimiin lähestyy vinhaa vauhtia ja Tukonen on myös pelikuntoinen viimeistään pudotuspeleissä.

Ässien pudotuspelihaaveet ovat jo menneen talven lumia, joten ryhmä saa lähteä tulevaan otteluun ilman suorituspaineita. Joukkue onkin peluuttanut runsaasti junioreita, jotka ovat vastanneet huutoon pelaamalla ennakkoluulottomasti ja ilman nöyristelyä. Joissain otteluissa se on tuonut myös tulosta aina voittoa myöden.

Ässien edellinen ottelu on keskiviikolta ja siinä se kohtasi kotihallissaan SaiPan. Vajaamiehisenä pelannut patamiehistö onnistui maalinteossa kerran, kun taas SaiPa ei onnistunut ohittamaan kotijoukkueen maalilla loistavasti torjunutta Rasmus Rinnettä ensimmäistäkään kertaa. Rinteen sopisi odottaa olevan tolppien välissä myös Raumalla ja hänellä onkin ratkaisevan tärkeä rooli joukkueensa pärjäämisen kannalta.

Porilaisten tilanne toipilaiden suhteen on jonkin verran raumalaisia valoisampi, sillä patapaitojen bussista jää pois ainoastaan kautensa loukkaantumiseen päättänyt Sami Lähteenmäki sekä Kamil Kreps.

Seuraa Heitä

Steven Zalewski #51 |

Keskushyökkääjä

On ollut varjojen mailla viime aikoina, eikä homma ole toiminut oikeastaan millään tavoin. Alunperin ykkössentteriksi hankittu Zalewski ei ole vakuuttanut pelaamisensa tasolla. Olisiko aika ottaa itseään niskavilloista kiinni?

Tommi Taimi #33 |

Puolustaja

Sisäisen puolustajien pistepörssin kärkinimi, jolle voi ennustaa mainiota tulevaisuutta. Porin oma poika. Rankaiseeko rakasta vihollista muutenkin kuin poikkareilla maalin edessä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Janne Keränen 3 2 5
2.Filip Riska 1 3 4
3.Ville Vahalahti 2 2 4
4.Jerry Ahtola 1 2 3
5.Ilkka Mikkola 0 3 3
Ässät M S P
1.Severi Sillanpää 1 1 2
2.Sami Mutanen 0 2 2
3.Austin Smith 0 1 1
4.Kamil Kreps 0 1 1
5.Ville Ahlgren 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle