Tappioputkensa katkaissut Ässät saa vieraita Raumalta

LIIGA / Ennakko
Onko Lukon maalilla tunkua myös lauantain ottelussa?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Lauantai-illan ottelussa Ässät ja Lukko kohtaavat kuluvan runkosarjan aikana viimeistä kertaa Porissa. Joukkueiden kolme aikaisempaa kohtaamista tällä kaudella ovat kääntyneet raumalaisten eduksi voitoin 2-1.

Ässät onnistui perjantaina katkaisemaan tappioputkensa kaatamalla JYPin lukemin 1-2. Voitto oli porilaisille vasta kauden neljäs vieraissa ja katkaisi samalla jo kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken.

Perjantaisessa ottelussa JYPiä vastaan Ässien onnistujiin kuului joukkueen kakkoskenttä Niklas Hagman Kamil KrepsDragan Umicevic. Umicevic ja Hagman vastasivat ottelun maaleista tehoilla 1+1, Kreps kuittasi ottelusta itselleen yhden syöttöpisteen.

Kakkosketjun lisäksi voidaan onnistujiin laskea mukaan myös maalivahti Juuso Riksman, joka pelasi perjantaina ensimmäisen kokonaisen ottelunsa sitten marraskuun. Myös Ässien puolustus pelasi perjantaina selvästi aikaisempaa pirteämmin.

Vaikka Ässien peli kulki perjantaina hyvin, on lauantain koitokseen löydyttävä vielä enemmän peli-intoa. Maalintekijöitä tarvitaan myös kakkosketjun ulkopuolelta ja pelin on pysyttävä kasassa täydet 60 minuuttia, mikä on aikaisemmissa otteluissa osoittautunut joukkueelle haasteelliseksi.

Lukolla alla kotitappio

Rauman Lukko lähtee lauantaiseen otteluun allaan tappio Pelicansia vastaan. Koko kauden aikana tasaisen vahvasti pelannut Lukko on viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista ja onkin joutunut pelaamaan otteluita varsin sekavilla kentällisillä.

Lukko on aikaisemmissa otteluissa voinut luottaa erityisesti tiiviiseen viisikkopelaamiseen. Myös ylivoima on toiminut Raumalla toivotulla tavalla, joukkueen ylivoima on tällä hetkellä Liigan kolmanneksi parasta.

Joukkueet lähtevätkin lauantaiseen otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Ässien peli-ilo on ainakin hetkellisesti palannut, kun taas Lukko joutuu miettimään pelaamistaan uudelleen välttääkseen vuoden toisen tappion.

Lukolta ovat kokoonpanosta poissa loukkaantumisien vuoksi Teemu Nurmi, Otto Honkaheimo, Oskari Setänen ja Jerry Ahtola. Lisäksi Joni Nikko on edustamassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Ruotsissa.

Ässien loukkaantumislista on tyhjä.

 

Seuraa Heitä

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Hiljaisen kauden jälkeen maaleja on alkanut syntyä alkukauden tapaan. Oli perjantaisessa ottelussa isossa roolissa molemmissa maaleissa.

Petteri Nummelin #33 |

Puolustaja

Palasi pienen poissaolon jälkeen kokoonpanoon perjantaina, mutta peli ei kulkenut toivottuun tapaan. Muuttuuko suunta lauantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Niklas Hagman 3 2 5
2.Kamil Kreps 3 2 5
3.Austin Smith 2 2 4
4.Dragan Umicevic 1 3 4
5.Mika Niemi 1 2 3
Lukko M S P
1.Aaron Gagnon 6 0 6
2.Ville Vahalahti 1 3 4
3.Petteri Nummelin 0 4 4
4.Steven Zalewski 3 1 4
5.Joni Nikko 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle