Lukko-fanien helvetti

LIIGA / Raportti
Lukko ei pystynyt lopettamaan Ässien juhlia.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät ei jättänyt Lukolle mitään mahdollisuuksia kauden avauskohtaamisessa, vaan kaatoi raumalaiset vierailijansa tylysti numeroin 4-0.

Rauman Lukon kannattajilla on ollut mukavampiakin perjantai-iltoja. Ensiksi raumalaiset joutuivat katselemaan, kun Porin Ässien mestaruusviiri nousi Isonmäen jäähallin kattoon. Mestaruus, joka tuli Poriin pitkälti kahden Lukossa hyljeksityn raumalaispelaajan, Antti Raannan ja Eero Elon, suoritusten avittamana.

Alkuseremonioiden jälkeinen ottelukaan ei parantanut Lukko-fanien olotilaa, sillä Ässät oli ottelussa täysin ylivoimainen. Isännät olivat valmiita, kurinalaisia ja aktiivisia. Joukkueella oli selvä pelitapa, jota patapelaajat myös noudattivat.

Lukko taas oli täysi vastakohta. Se oli aneeminen ja heikko, eikä kyennyt muodostamaan käytännössä yhtään organisoitua hyökkäystä. Erityisesti raumalaisten puolustus oli suurissa vaikeuksissa patapaitojen kanssa.

Lukon on kiittäminen maalivahtiaan Ryan Zapolskia siitä, että paikalliskamppailun numerot eivät venyneet vierasjoukkueen kannalta vielä kamalammiksi.

- Hieno fiilis. Nappasimme varmat kolme pistettä ja varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä vahvaa pelaamista. Lukolla ei ollut siinä juuri mahdollisuuksia. Kolmannessa erässä taas keskityimme enemmän puolustamiseen, Elo maiskutteli ottelun jälkeen.

Raumalainen iski lopullisen ratkaisun

Kamppailun luonne paljastui heti ensiminuuteista alkaen. Ässät oli valmis uuteen kauteen, Lukko ei.

- Tämä oli juuri sellaista peliä, mitä haluamme täällä esittää. Olimme aktiivisia molempiin suuntiin ja pystyimme tätä kautta luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Onneksi saimme myös tehtyä tarvittavat maalit niistä paikoista.

- Lukon peli ei taas tainnut toimia ollenkaan. Teimme pelin heille aika vaikeaksi ja lopulta Lukolta taisi vähän uskokin loppua. Olimme niin vahvoja, Elo mietti.

Edes alun juhlallisuudet eivät sekoittaneet isäntien peliä.

- Olihan siinä alussa hieno tunnelma. Halli oli täynnä ja vastassa vielä Lukko, mikä teki siitä vielä upeampaa. Aika kauan ne seremoniat kyllä kestivät, Elo hymyili.

Lopullisen ratkaisun kamppailulle iski juuri Elo, joka pamautti tarkalla laukauksella patapaidat jo kolmen maalin karkumatkalle.

- Hyppäsin suoraan vaihdosta kentälle ja (Mika) Niemi antoi hyvän syöton. Olin niin lähellä maalia, että ajattelin koittaa. Siitä tulikin sitten aika hyvä laukaus.

Palaset loksahtivat kohdalleen

Vakuuttavinta patapaitojen pelissä oli ylivoima. Erityisesti ykkösylivoimayksikkö aiheutti jatkuvasti vaarallisia tilanteita Lukko-maalille.

- Ylivoima oli juuri sellaista, mitä olemme halunneet. Tarkoitus on olla suoraviivainen ja laukoa paljon. Tänään se toimi hienosti. Pakkopeli ei ole harjoituspeleissä toiminut, mutta nyt oli eri meininki.

Padan harjoituspelit eivät olleet vakuuttavia. Kauden ensimmäisessä tosiottelussa Ässät esitti kuitenkin ehjän suorituksen, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

- Treenipeleissä ei oikein sujunut sillä tavalla, miten on ollut tarkoitus. Hyvä homma, että palaset loksahtivat nyt kohdilleen, Elo päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle