Lukko saapuu vieraaksi viirinnostajaisiin

LIIGA / Ennakko
Häkki on taas täynnä ja tunnelmaa riittää.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Liiga-kausi 2013-2014 avataan normaaliin tapaan satakuntalaisjoukkueiden keskinäisellä kohtaamisella. Ennen ottelua täpötäysi Isomäki saa nähdä mestaruusviirin nousevan hallin kattoon.

Molemmat joukkeet hakivat harjoitusotteluissa tuntumaa peliin ulkomailta. Lukko kävi Sveitsissä, Ässät taas matkasi Ruotsiin. Molempien kiertue sisälsi kolme ottelua tiiviillä aikataululla. Harjoituspelit ovat eri maailmasta kuin Liiga-pelit, joten niistä on tarpeetonta tehdä liian suuria johtopäätöksiä.

Lukon nuoresta Aleksi Saarelasta on puhuttu paljon, eikä turhaan. Työn jälki harjoituspeleissä on ollut vakuuttavaa. Nuorukaiselle on luotu kaikki mahdollisuudet läpimurtoon alkavalla kaudella. Joukkueessa riittää kentällinen kokeneita pelimiehiä opastamaan junioria Liigan tavoille.

Ässien nuorisokaarti on myös ollut mukavasti esillä Liiga-kauden alla. Tulevaisuuden nimet ovat näyttöpaikan saatuaan ilahduttaneet ennakkoluulottomalla esiintymisellään. Nuorisoa kokeneemmasta kaartista huomio kannattaa kiinnittää Niklas Hagmaniin ja Kamil Krepsiin.

Hagmanilta on lupa odottaa kokonaisvaltaista pelaamista, tehopisteitä sekä vahvaa taistelua kulmaväännöissä. Alkusoitto siitä kuultiin jo harjoituskaudella. Kreps ei harjoitusotteluissa ollut vielä aivan parhaassa iskussa. Kauden aikana on tulosta tultava.

Maalivahtipeli on ehdottomasti yksi illan seuratuimmista asioista. Lukon maalilla Petri Vehanen vaihtui Ryan Zapolskiin, ja Ässät hankki Antti Raannan tilalle Juuso Riksmanin. Molempien maalivahtien taustalla on myös nuori lupaus taistelemassa peliajasta.

- On hyvä, että kausi alkaa. Kärsimättömyys alkaa jo vähän näkyä joukkueessa. Keskittymisen täytyy pysyä kuitenkin olennaisessa, kun ensin on laulut laulettu. Se voi teettää työtä, toteaa Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

- Odotan kokenutta Lukkoa illan peliin. Petteri Nummelinin kanssa pelasimme ylivoimaa joskus kauan sitten, joten heidän taitotasonsa on tiedossa. Lukon ylivoimapeli on vahvaa.

Kokoonpanot

Steven Zalewski, Tommi Kovanen, Jesse Virtanen, Matt Generous ja Teemu Nurmi puuttuvat Lukon kokoonpanosta. Kovanen ja Zalewski ovat pitkään poissa.

Ässiltä huilaavat Tapio Sammalkangas sekä harjoitusringissä mukana ollut Markus Kojo. Severi Sillanpää palaa takaisin kokoonpanoon kauden avausottelussa.

Ässät esittelee myös uuden puolustajan, kun Alexander Ribbenstrand pelaa heti kauden ensimmäisessä ottelussa.

- Ensivaikutelmani joukkueesta on hyvä, täällä on taitavia ja työteliäitä pelaajia. Oma vahvuuteni on puolustava rooli, tehtäväni on estää vastustajien hyökkääjien maalinteko, kertoo Ribbenstrand.

- Lähtötilanne peliin on hankala, kun uutta pelaajaa ajetaan sisään tässä vaiheessa, mutta se kuuluu tähän lajiin. Sillanpään paluu on tärkeä asia, Severi pelaa isossa roolissa meidän joukkueessa, pohtii Virta.

Muuta huomioitavaa

Alkuseremonioiden tähden yleisön toivotaan saapuvan paikalle tavallista aikaisemmin.

Seuraa Heitä

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Yli 700 NHL-ottelun mies on ollut hyvässä vireessä harjoituskaudella. Konkarilta on lupa odottaa selkeää suunnannäyttöä koko joukkueelle heti ensimmäisestä pelistä alkaen.

Aki Uusikartano #31 |

Keskushyökkääjä

Sarjan parhaisiin puolustaviin hyökkääjiin kuuluva sentteri oli tärkeässä roolissa mestaruusjuhliin päättyneellä kaudella. Todennäköisesti pelaa jälleen hyvän ottelun ja hyvän kauden. Millaisen tervehdyksen Uusikartano saa Porin yleisöltä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Tuomas Pihlman 0 1 1
2.Miko Malkamäki 0 1 1
3.Juuso Riksman 0 1 1
4.Dragan Umicevic 0 1 1
5.Tommi Taimi 0 1 1
Lukko M S P

» Lähetä palautetta toimitukselle