Energia vaatii onnistumisia

LIIGA / Raportti
Danny Groulx oli monessa mukana.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Hallitseva Suomen mestari on ajautunut synkkään tappiokierteeseen. Ennen lauantai-illan kamppailua Ässät oli hävinnyt viisi edellistä otteluaan. Paikallisottelun pisteet lähtivät raumalaisten matkaan 1−4-lukemin.

Hieman yli 5200 katsojaa näkivät melko erilaisen paikallisottelun. Joukkueista vain toisella oli energiaa. Usein tunteet ovat kuohuneet jopa ylitse, nyt porilaisleirissä näytti hetkittäin siltä, ettei tappiokaan tunnu enää kovin pahalta.

− Meillä on voitto alla perjantailta, ehkä se vaikutti, analysoi Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

− Alussa onnistuimme ja johtoasemassa puolustimme hyvin. Kyse on energian määrästä, mietti Lukko-luotsi.

Varsinkin ottelun toinen erä sujui täysin vierasjoukkueen hallinnassa. Toisessa kotiottelussa peräkkäin Ässien Juuso Riksman joutui antamaan tilaa Rasmus Rinteelle. Joni Nikko pääsi karmeasta harhasyötöstä maalintekoon heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Kuten pari viikkoa sitten Raumalla, Nikko pelasi jälleen hyvän paikallisottelun.

− Energia vaatii onnistumisia. Toiseen erään saatiin lataus, mutta se katosi välittömästi sen maalin jälkeen. Henkinen ja fyysinen väsymys iski, kertoi Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

− Näin tämä ei voi kauan jatkua, pohti ässäluotsi.

Myös kotijoukkueen voimalaituri Sami Mutanen harmitteli Ässien nykyvirettä.

− Saimme siinä ensimmäisessä erässä hyvän jakson, mutta Lukon ylivoimamaali söi intoa. Se oli kohtalokas jäähy. Tauon jälkeisessä pelaamisessa ei ole liikaa ollut valonpilkahduksia, harmitteli Mutanen.

Lisää harmia kotijoukkueelle aiheutti se, että puolustaja Jyri Marttinen poistui avauserässä pukusuojan puolelle, eikä palannut enää pelaavaan kokoonpanoon.

Lämärimaaleja

Toisen erän loppupuolella Lukon puolustaja Ilkka Mikkola pääsi yllättämään Rinteen todella kovalla lyöntilaukauksella siniviivalta. Ilman maskia ne pitäisi torjua, mutta hyvään vireeseen yltyneen Mikkolan laukauksessa oli ruutia ja tarkkuutta.

Saman tempun teki pari minuuttia myöhemmin myös erittäin vaikean alun Ässien joukkueessa pelannut Danny Groulx. Kanadalaispuolustaja avasi maalitilinsä Liigassa raivokkaalla laukauksella, ja niin hyvän ottelun pelannut Ryan Zapolski sai maistaa samaa lääkettä kuin Rinne.

Groulx'n maalin jälkeen Ässät piristyi hetkeksi, kotijoukkue sai selkeästi uutta virtaa kavennusosumasta. Toiselle erätauolle mentiin kuitenkin 1−4-tilanteessa.

Tilanne piti loppuun asti Lukon uhrautuvan puolustamisen ja Zapolskin hyvien torjuntojen vuoksi. Ylivoimaakin Ässille tarjottiin, mutta nykyvirettä kuvastaen siitäkin vastustajat ovat saaneet parhaan terän pois.

− Nyt ilmapiiri on saatava pidettyä raikkaana, vaikka se on tietenkin vaikeaa tappioiden jälkeen. Kautta ei hävitä tässä vaiheessa, mutta näin ei voi jatkua, totesi Mutanen.

Lukko pelaa tiistaina kotiottelun HPK:ta vastaan, Ässien keskiviikko-illan vieraaksi saapuu SaiPa.

» Lähetä palautetta toimitukselle