Uusikartano: ”Seremonia herkisti”

LIIGA / Haastattelu
Aki Uusikartano kamppaili kiekosta Henri Heinon kanssa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Kokenut lukkosentteri Aki Uusikartano oli yksi Porin juhlituista sankareista viime keväänä. Juhlaottelu ei sujunut ollenkaan raumalaisten käsikirjoituksen mukaan.

- Tämä peli ei ollut lähelläkään sitä, mitä haettiin. Kun olet metrin jäljessä joka tilanteessa, se näyttää juuri tuollaiselta, arvioi Aki Uusikartano.

Lukkosentteri oli totuttuun tyyliinsä melko näkymätön. Tavallisesta poikkeavaa oli se, että Ässät pääsi rokottamaan raumalaisia jäähyistä. Normaalisti Uusikartanon johtama alivoima pitää vastustajan maalipaikat vähissä.

Kauden avausottelu alkoi mestaruusviirien nostamisella hallin kattoon. Kaksi aiempaa viiriä uusittiin samalla kerralla. Viirejä olivat nostamassa mestarijoukkueiden kapteenit Raimo Kilpiö, Veli-Pekka Ketola ja Ville Uusitalo. Siinä yhteydessä kuultiin myös viime keväänä lanseerattu Ässien kannatuslaulu.

- Ottelun alku herkisti. Oli hienoa olla osa viime kauden organisaatiota ja joukkuetta. Mieluummin olisin siinä alussa ollut punapaitaisten puolella, mutta tilanne on nyt tämä, totesi Uusikartano.

Viime keväältä muistetaan erityisesti Uusikartanon yhteistyö Eero Elon ja Michael Ryanin kanssa. Nyt Uusikartanon laidoilla Lukon kakkosketjussa pelaavat Ville Vahalahti ja Aleksi Saarela.

- Me kokeneemmat yritämme auttaa ja tukea nuorta Saarelaa, mutta myös kuuntelemme "Allua".

- Iällä ei ole merkitystä, pitää pystyä pelaamaan yhdessä koko ketjun voimin, päätti Uusikartano.

» Lähetä palautetta toimitukselle